Games die uitkwamen in april 2015 (TERUGBLIK)

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In de eerste drie maanden van 2015 zijn er een groot aantal games uitgekomen waar fans urenlang plezier aan hebben. Sommige games zoals de nieuwe Zelda, The Order 1886 en Resident Evil, zullen nog jarenlang gespeeld worden. In de maand april van 2015 staan er geen extreem grote en belangrijke releases gepland. De belangrijkste releases zijn Xenoblade Chronicles 3D, Dark Souls II, Mortal Kombat X en de via Kickstarter gefinancierde game Mighty No. 9. Welke games komen er nog meer uit in april 2015?

Xenoblade Chronicles 3D

Verkrijgbaar vanaf 2 april 2015 (Europa) voor de New Nintendo 3DS (XL)

Deze game is een remake van een oudere gelijknamige versie uit 2010 (Japanse versie) op de Wii console van het bedrijf Nintendo. Xenoblade Chronicles komt exclusief voor de handheld consoles New Nintendo 3DS en de New Nintendo 3DS XL uit. Oudere 2DS’en en 3DS’en kunnen deze game niet spelen, omdat er nogal wat rekenkracht voor nodig is. Het spel is ontwikkeld door Monster games voor de nieuwe 3DS en wordt uitgegeven door het bedrijf Nintendo. Het spel is opgezet in een open wereld en valt in het genre avontuur en RPG (Role-Playing-Game). Xenoblade Chronicles 3D volgt het verhaal van Shulk en zijn groep vrienden. Zij zijn op zoek naar het mysterieuze Monado zwaard. Ondertussen moeten zij hun land verdedigen tegen robots, die in Xenoblade onder de naam Mechon spelen. De versie vanaf 2 april is geoptimaliseerd voor het unieke 3D spelen op de N3DS. De oudere versie is op de Wii U in 2012 uitgeroepen als beste spel voor deze console. Mede dankzij de grote, open wereld.

Project CARS

Vanaf 2 april te koop in Nederland en België voor op de Windows PC, PS4 en Xbox One. (de release van 20 maart is uitgesteld naar 2 april)
Op dezelfde dag als de game Ride komt ook het racespel Project CARS uit. Waar je in Ride voornamelijk met motoren aan het racen bent, kun je in CARS met auto’s en karts gaan racen op diverse bekende circuits. De game heeft meer dan 67 soorten auto’s in het bassispel zitten. Na de release worden er nog meer auto’s aangeboden als (betaalde) download. Je kunt met deze prachtige auto’s op meer dan 50 bekende circuits over heel de wereld gaan racen in de singleplayer of multiplayer mode. De game is gemaakt door het bedrijf Slightly Mad Studios, in samenspraak met investeerders en fans. Ride is in maart 2015 alleen voor Windows, PS4 en Xbox One te koop. Later dat jaar volgen ook de normale en limited versies voor de Wii U en Steam

Dark Souls II: Scholar of the First Sin

Verkrijgbaar vanaf 3 april 2015 voor de PlayStation 3 (PS3) PlayStation 4 (PS4), Xbox One, PC en Xbox 360
De tweede grotere release in april is ook gebaseerd op een eerder uitgekomen spel. Dark Souls II: Scholar of the First Sin is een volledige versie van de game Dark Souls uit 2014. Deze disc of download bevat alle content, updates en DLC (Downloadable Content) van de vorige versie. De campagnes moeten nog wel los worden gekocht. De versie voor de Windows PC, PS4 en Xbox One heeft sterk verbeterde graphics, audio en algemene prestatie. Daarnaast is het mogelijk om met meer mensen online tegen elkaar te spelen. Dark Souls II: SotFS valt onder het genre RPG (Role-Playing-Game). Spelers moeten een karakter aanmaken en kiezen uit onder andere geslacht, krachten en klasse (class). In de game moeten zij XP, experience points, verzamelen om het karakter te laten groeien in levels. Het is mogelijk om mét en tegen andere spelers te spelen.

Mortal Kombat X

Verkrijgbaar vanaf 14 april 2015 voor de PlayStation 3 (PS3) PlayStation 4 (PS4), Xbox One, PC en Xbox 360
De Mortal Kombat game is niet nieuw. Het is alweer het tiende deel in de reeks games onder deze naam. Mortal Mombat X, is net als de voorgangers, een vechtspel dat als single- en multiplayer gespeeld kan worden. Jij neemt het op tegen de computer, of tegen een andere speler in een gevecht. Je kan hier gebruik maken van honderden soorten aanvallen, speciale moves en manieren om het gevecht ‘af te maken’. De volgende personages zitten er in ieder geval in het basisspel van Mortal Kombat X: Ermac, Goro, Kano, Kitana, Kung Lao, Raiden, Reptile, Scorpion, Sub-Zero, Cassie Cage, D’Vorah, Ferra/Torr en Kotal Kahn. Deze game is een van de grotere gamereleases in de maand april 2015

Mighty No. 9

Verkrijgbaar vanaf 14 april 2015 voor Windows, Mac, Linux, PlayStation 3 (PS3), PlayStation 4 (PS4), Xbox 360, Xbox One, Nintendo 3DS, PlayStation Vita
Een zeer bijzonder spel met een nog bijzondere achtergrond. Dit project is volledig gefinancierd door middel van crowdfunding. De game heeft miljoenen Amerikaanse Dollar opgehaald via de website Kickstarter. Mighty No. 9 of Mighty number 9 lijkt veel op het veel oudere spel Mega Man. Op 2 september 2013 hadden de makers van de game hun gelddoel op Kickstarter al bereikt en kon de ontwikkeling beginnen. Anno 2015 heeft de game 400% van zijn doel bereikt, meer dan 4 miljoen Amerikaanse Dollar. De game volgt Beck, een Android. Hij is een robot. Nadat een virus de rest van de wereld en ook andere robots van zijn typenummer aanvalt, moet Beck in actie komen om de planeet te redden. Bijzonder is dat de game beschikbaar is op veel platformen.

Uitbreiding The Sims 4: Get to Work

Verkrijgbaar vanaf april 2015 voor de besturingssystemen Mac en Windows
Op 4 februari 2015 maakte de maker Maxis en uitgever Electronic Arts bekend dat de eerste uitbreiding voor The Sims 4 in april 2015 zal verschijnen. De uitbreiding gaat “Get to Work” (vrij vertaald: Aan het werk!) heetten. Deze uitbreiding zal voornamelijk nieuwe opties voor de carrière toevoegen aan het spel. Zo is het mogelijk om dokter, politieagent, wetenschapper en verkoper te worden met je sim. Ook kunnen de vaardigheden bakken en fotografie aanleren. Iedere vaardigheid bestaat uit meerdere levels die je kunt gaan trainen.

Alle games met een release in april 2015

In het onderstaande overzicht vind je alle games die uitkomen in de maand april. Spellen die als applicatie uitkomen voor smartphones en tablets zijn niet meegenomen in de onderstaande statistiek. Zodra er meer games een officiële releasedate hebben, wordt dit artikel aangepast.

Dag in aprilNaam gameConsole of besturingssysteem
2Project CARSPC, PlayStatin 4 (PS4) en Xbox One
2Xenoblade Chronicles 3DN3DS, N3DS XL
3Dark Souls II: Scholar of the First SinPlayStation 3 (PS3) PlayStation 4 (PS4), Xbox One, PC en Xbox 360
14Mortal Kombat XPlayStation 3 (PS3) PlayStation 4 (PS4), Xbox One, PC en Xbox 360
17Operation Abyss: New Tokyo LegacyPS Vita

Games die uitkomen in april zonder officiële releasedatum

De volgende videogames komen in of rond de maand april 2015 uit, maar hebben nog geen groen licht van de uitgever gekregen:

  • Broken Age: The Complete Adventure
  • The Crew: Raid Car Pack
  • The Sims 4: Get to Work (uitbreiding)
  • Mighty No. 9


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.