Gebruik de kracht van de zon met de Forerunner 955 Solar van Garmin

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

PERSBERICHT

Ter ere van Global Running Day introduceert Garmin de nieuwe Forerunner GPS hardloop- en triatlonsmartwatch met oplaadfunctie op zonne-energie, een touchscreen-interface en premium trainingsmogelijkheden

Eemnes, 1 juni 2022 – Garmin kondigt vandaag de Garmin Forerunner 955  aan, de eerste hardloop-smartwatch met oplaadfunctie op zonne-energie. De Forerunner 955 Solar, voorzien van een Power Glass™ solar oplaadlens, geeft atleten tot 20 dagen batterijduur in smartwatchmodus1 en tot 49 uur in GPS-modus2. De Forerunner 955 Solar heeft een full-color display dat altijd aan staat en gemakkelijk af te lezen is – zelfs in direct zonlicht. Daarnaast is deze nieuwe Forerunner uitgerust met een snel reagerend touchscreen die de traditionele 5-knopsbediening aanvult. Handig voor snelle toegang tot dagelijkse gezondheidsfuncties, eenvoudigere bediening van kaarten en meer. Ontworpen met de hardloper in gedachten, voegt de Forerunner 955 Solar innovatieve nieuwe functies toe zoals hartslagvariabiliteit (HRV) status, een Training Readiness score en racewidget om atleten te helpen zich beter voor te bereiden op hun volgende grote wedstrijd. Garmin onthult de Forerunner 955 Solar op Global Running Day, een jaarlijkse viering van de hardloopsport die hardlopers van alle niveaus aanmoedigt om met veel plezier hun favoriete bezigheid uit te oefenen.

“Atleten die ernaar streven de beste te zijn, zoeken de beste trainingstools, en we zijn blij dat we de Forerunner 955 Solar kunnen introduceren in onze line-up van eersteklas GPS hardloop smartwatches,” zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “Met high-end trainingsfuncties en prestatiemetingen geeft de Forerunner 955 Solar je de middelen om je doelen na te jagen. Het maakt niet uit waar, wanneer of waarom je hardloopt, de Forerunner 955 Solar zal je helpen om net dat beetje extra te geven.”

Dit is er nieuw

 • Solar charging (opladen op zonne-energie): Power Glass solar opladen geeft atleten tot 49 uur batterijduur in GPS-modus.2
 • Touchscreen-interface: Swipe snel door kaarten, statistieken en meer. De traditionele 5-knops bediening kan apart of in combinatie met het touchscreen worden gebruikt.
 • HRV-status: Volg de hartslagvariabiliteit tijdens de slaap om een betere grip te krijgen op het herstel en een algemeen beeld van het welzijn
 • Multi-band GPS: De betrouwbare GPS-nauwkeurigheid is nog beter geworden. Door tracking via multi-band en multi-satelliet-systemen op de smartwatch mogelijk te maken, kunnen sporters meer nauwkeurigheid in hun hardloopgegevens krijgen, zelfs in de meest uitdagende omgeving.
 • Training Readiness: Ontdek elke dag hoe klaar het lichaam is om te beste uit de training te halen door rekening te houden met slaap, hersteltijd, HRV-status en aanvullende data.
 • Ochtendrapport: Ontvang het weerbericht van de dag en de dagelijkse trainingssuggestie, evenals informatie over de slaap van de afgelopen nacht en HRV-status.3 Het rapport kan zelfs worden aangepast, zodat hardlopers alleen de details kunnen bekijken die ze willen zien
 • Race-widget: Bekijk informatie die van invloed is op de wedstrijd – inclusief een specifieke prestatievoorspelling, het weer op de wedstrijddag en een aftelklok – allemaal in één widget. Zodra een wedstrijd is ingepland, worden de dagelijkse trainingsvoorstellen aangepast op basis van de wedstrijdplannen van de atleet.
 • Inzicht in real-time stamina: Monitor en volg real-time het niveau van inspanning tijdens een run of fietsrit
 • Hardloopvermogen: Bij gebruik van een Running Dynamics Pod of HRM-Pro™ (apart verkrijgbaar) ontvang je real-time metingen van het vermogen dat wordt uitgeoefend tijdens een run. Dit is ingebouwd in de smartwatch, er is geen app voor nodig.

Gemaakt voor medailles

Om atleten te helpen hun volgende PR na te jagen, bevat de Forerunner 955 Solar belangrijke prestatie- en trainingstools van Firstbeat Analytics™ zoals VO2 max, trainingsbelasting, prestatieconditie, trainingseffect en meer. Bovendien geven nieuwe indicatoren, zoals HRV-status, recente trainingsgeschiedenis en prestaties, atleten meer inzicht in hun algehele trainingsstatus. Op die manier weten ze of ze productief trainen, pieken of juist overbelast zijn.

Dagelijkse trainingssuggesties bieden gedurende een hele week dagelijkse trainingsbegeleiding voor welke workout het meest effectief is voor het algehele welzijn. Deze suggesties worden automatisch aangepast op basis van wedstrijdplannen die zijn ingesteld met de nieuwe wedstrijdwidget.

Bij gebruik van een Running Dynamics Pod of HRM-Pro™ (apart verkrijgbaar) kunnen atleten de hardloopdynamica bijhouden, zoals cadans, paslengte, grondcontacttijd en meer. Daarnaast is het mogelijk om fietsdynamica te registreren en analyseren, zoals zit/sta positie, vermogensfase en platform center offset bij gebruik van een compatibele Garmin vermogensmeter (apart verkrijgbaar). In het water houdt de Forerunner 955 Solar onder andere de afstand, slagen, tempo en persoonlijke records van zwemmers bij.

Hardlopers en triatleten kunnen hun training naar een hoger niveau tillen door workouts binnen en buiten automatisch te synchroniseren met Garmin Connect™, de Tacx trainings-app en platformen van derden. Bovendien is de Forerunner 955 Solar compatibel met Garmin Coach waar je gebruik kunt maken van gratis trainingsplannen voor 5 km, 10 km en halve marathons die worden aangepast op basis van de doelen en prestaties van de loper.

Overbrug de afstand

Of je nu hardloopt op verharde wegen of fietst door dichtbegroeide gebieden, de Forerunner 955 Solar biedt atleten ingebouwde full-color kaarten om op koers te blijven en het beste uit zichzelf te halen.

Volg een route met afslag-voor-afslag aanwijzingen en weet van tevoren wanneer de volgende afslag komt.

Plan en download routes met de ‘course creator’ in Garmin Connect™, die Trendline™ Popularity Routing gebruikt om de beste lokale routes te selecteren, of maak routes op platformen zoals Strava en Komoot die snel met de smartwatch worden gesynchroniseerd.

Bereid je voor op wat komen gaat met geselecteerde Points of Interest langs een route. Bovendien kun je prestatiegegevens, tussentijden, afstand- en hoogtegegevens en een overzicht van de komende belangrijke koerspunten bekijken.

Blijf op tempo met PacePro™ – Deze functie biedt tempobegeleiding (met hellingsaanpassing) voor een geselecteerde afstand of route om je te helpen je wedstrijdstrategie te plannen.

Gebruik ClimbPro op gedownloade routes om real-time informatie te zien over huidige en komende beklimmingen, inclusief stijgingspercentage, afstand en hoogtewinst.

Voer een afstand in om te lopen of te fietsen, rechtstreeks op het horloge, en ontvang direct voorgestelde routes die je altijd terugbrengen naar het startpunt.

Een smartwatch om 24/7 te dragen

De Forerunner 955 Solar is ontworpen om de hele dag gedragen te worden en bevat geavanceerde gezondheids- en welzijnsfuncties. Pulse Ox4 bewaakt de zuurstofopname in het bloed om zo een duidelijker beeld van slaap en hoogteacclimatisatie te geven. De Body Battery™ energiemonitoring toont het energieniveau van de atleet die kan helpen de beste tijden voor activiteit en rust te vinden.

Bovendien kunnen vrouwen dankzij de speciale gezondheidsfuncties, zoals het bijhouden van de menstruatiecyclus en de zwangerschap, symptomen registreren en informatie over lichaamsbeweging en voeding ontvangen. Zo kunnen trainingen eventueel worden aangepast op basis van waar ze zich in hun menstruatiecyclus bevinden

Met de Forerunner 955 Solar heb je de belangrijkste zaken op je pols met ingebouwde muziek. Je kunt tot 2.000 nummers downloaden uit afspeellijsten op Spotify®, Amazon Music en Deezer (premium abonnement kan vereist zijn).

Daarnaast kun je met Garmin Pay™ contactloos betalen5 en ontvang je alle meldingen van de Apple® of Android™ smartphone direct op de smartwatch.

Veiligheids- en traceerfuncties bieden gemoedsrust tijdens het trainen buiten door de live locatie van de gebruiker naar gekozen contactpersonen in noodgevallen te sturen – of automatisch een bericht te verzenden als een incident wordt gedetecteerd.6

Atleten kunnen een Tacx® Smart trainer via ANT+® technologie rechtstreeks vanaf de smartwatch bedienen voor een simulatie van het parcours, automatische weerstandsveranderingen en workout-aanwijzingen bij het gebruik van parcoursen of workouts.

Bovendien kan de Forerunner 955 Solar worden gepersonaliseerd met aangepaste wijzerplaten, gegevensvelden en apps en widgets uit de Connect IQ™ Store.

Beschikbaarheid en prijzen

De Forerunner 955 Solar is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 649,99. Een versie zonder solar charging, de Forerunner 955, is verkrijgbaar met een adviesprijs van € 549,99.

 • 1 Uitgaande van een gebruik van een hele dag met 3 uur per dag buiten in omstandigheden van 50.000 lux
 • 2  Opladen op zonne-energie, uitgaande van continu gebruik in omstandigheden van 50.000 lux
 • 3 De gegevens en verstrekte informatie zijn bedoeld als een inschatting van de activiteiten en gemeten prestaties, maar kunnen een kleine afwijking vertonen.
 • 4 Dit is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of bewaking van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen beschikbaar.
 • 5 Bekijk de huidige ondersteunde landen, betalingsnetwerken en uitgevende bankinformatie
 • 6  Indien gekoppeld met een compatibele smartphone; zie Garmin.com/ble. Voor vereisten en beperkingen met betrekking tot veiligheid en trackingfuncties, zie Garmin.com/safety

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.