Goed inpakken voor verhuizen, hoe doe je dat?

verhuizen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een verhuizing brengt zo het nodige plan en uitzoek werk met zich mee. Daarom is het belangrijk om een goed plan op te stellen, om te voorkomen dat de verhuizing eindigd in veel ellende en stress. Een plan begint met goede voorbereiding en het bij de hand hebben van de juiste materialen. In dit artikel lees je welke voorbereiding jij kan stellen en welke materialen handig zijn tijdens het inpakken van de verhuisspullen. Zo verzeker jij jezelf dat de verhuizing vlekkeloos verloopt en je straks zonder ellende kunt genieten van de nieuwe woning.

Reserveer tijd voor de verhuizing

Door op tijd te beginnen met het inpakken van de spullen in verhuisdozen, voorkom je dat je alles moet inpakken in één of twee dagen. Door hier meerdere dagen voor te reserveren, is het mogelijk om eens goed na te denken welke spullen er daadwerkelijk mee moeten en welke er eventueel weggegooid of weggegeven kunnen worden. Op deze manier kan je efficiënt gebruik maken van de verhuisdozen.

Wees goed georganiseerd

Door een goede organisatie aan te brengen in de spullen die je van plan bent om te verhuizen, weet je precies in welke doos welke spullen zitten. Dit doe je door de spullen van de woonkamer, keuken of slaapkamer bij elkaar in een doos te doen. Door daarnaast de naam van de kamer te noteren op de doos, weet je precies in welke doos welke spullen zitten. Dit voorkomt het nodige uitzoekwerk wanneer alle spullen zijn gearriveerd in de nieuwe woning. Ook hier is het weer handig om efficiënt je spullen in te pakken. Dit doe je door de zware spullen onderin de doos te plaatsen, met daaropvolgend de lichtere spullen. Merk je dat je toch te weinig verhuisdozen hebt, dan kan je altijden nog extra verhuisdozen kopen. Zo weet je zeker dat je genoeg dozen hebt om al jouw spullen in te verpakken.

Het gebruik van inpakmateriaal

Door inpakmateriaal te gebruiken tijdens het inpakken, voorkom je dat spullen tijdens het vervoeren beschadigd raken. Denk aan het gebruik van noppenfolie, papier of het gebruik van oude kranten. Zo voorkom je dat spullen zoals glazen, borden of andere breekbare objecten beschadigen of breken tijdens de verhuizing. Daarnaast is het ook belangrijk om de dozen die deze objecten bevatten, zorgvuldig uit het verhuis voertuig te halen en voorzichtig neer te zetten. 

Verhuizen zorgt niet altijd voor stress, zolang je een duidelijk plan hebt en je de juiste materialen tot je beschikking hebt. Door het jezelf makkelijk te maken, weet je zeker dat de verhuizing vlekkeloos zal verlopen. 


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.