Gold Coast: Hostels, hotels en goedkope campings

Gold coast

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Gold Coast in Australië is uitgegroeid tot een van de meest toeristische plekken van het land. De stad heeft een bruisend uitgaansleven en talloze toeristische attracties van wereldformaat. Vanuit de kuststad kun je veel activiteiten ondernemen op eigen houtje, met een tour of een excursiereis. Een verblijf in Gold Coast is aan te raden als je de omgeving wilt verkennen. Qua overnachting heb je volop keuze in de stad, van de goedkoopste hostels tot zeer luxe resorts. In welke wijken van Gold Coast kun je goedkoop overnachten? Welke hotels en hostels zijn er in de stad? Kun je ook goedkoop of gratis kamperen in de buurt van Gold Coast?

Gold Coast, wijken en suburbs

De stad Gold Coast ligt in het zuidwesten van de staat Queensland in Australië. De ‘gemeente’ Gold Coast is bestaat uit meerdere wijken of suburbs. In totaal bestaat Gold Coast uit meer dan 40 wijken. Binnen deze wijken zijn er ook nog eens bijzondere gebieden met een eigen naam te vinden. De bekendste suburbs van Gold Coast zijn Surfers Paradise, Main Beach, Northport, Broadbeach, Paradise Point en Southport. Deze liggen namelijk allemaal aan de kust. De meeste toeristen zullen dan ook verblijven in een van deze wijken. Gold Coast bestaat uit de volgende suburbs:

Suburbs in Gold Coast, Queensland, Australië
AdvancetownCurrumbinMerrimacSouth Stradbroke Island
AlbertonCurrumbin ValleyMiamiSouthern Moreton Bay Islands
ArundelCurrumbin WatersMolendinarSouthport
AshmoreElanoraMount NathanSpringbrook
AustinvilleGavenMudgeerabaStapylton
BenowaGilbertonNatural BridgeSteiglitz
Biggera WatersGilstonNerangSurfers Paradise
BilingaGuanabaNeranwoodTallai
BonoginHelensvaleNorwellTallebudgera
BroadbeachHighland ParkNuminbah ValleyTallebudgera Valley
Broadbeach WatersHope IslandOrmeauTugun
BundallHollywellOrmeau HillsUpper Coomera
Burleigh HeadsJacobs WellOxenfordVarsity Lakes
Burleigh WatersKingsholmePacific PinesWillow Vale
CarraraLabradorPalm BeachWongawallan
Cedar CreekLower BeechmontParadise PointWoongoolba
ClagirabaLuscombeParkwoodWorongary
Clear Island WatersMain BeachPimpamaYatala
CoolangattaMaudslandReedy Creek
CoombabahMermaid BeachRobina
CoomeraMermaid WatersRunaway Bay

Een goedkope overnachting in Gold Coast

Omdat Gold Coast uitgegroeid is tot een van de grootste toeristische plekken in Australië, is een overnachting zoeken niet moeilijk. Er zijn namelijk honderden accommodaties beschikbaar voor een overnachting. Je kunt kiezen uit de duurste resorts tot de goedkoopste hostels. Om verzekert te zijn van de goedkoopste overnachting kun je het beste een last minute boeken via een vergelijkingswebsite of in de reisgidsen van Australië zoeken naar de goedkoopste slaapplekken. Omdat er zoveel hotels, hostels en andere accommodaties in Gold Coast zijn gebouwd, is de concurrentie erg hoog. Dit zorgt er voor dat de prijzen niet erg hoog zijn. Sommige wijken zijn ook duurder dan andere. Zo ben je in een hotel aan de kust in Surfers Paradise meer kwijt dan een hotel, met dezelfde faciliteiten, in het binnenland van Gold Coast.

Hotels

Hotels kun je in allerlei soorten en maten vinden in Gold Coast en voor ieder budget. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in een resort/hotel voor meer dan 1000 dollar per nacht, of een goedkoper hotel boeken met minder faciliteiten voor rond de 50 dollar per nacht. De volgende hotels zijn volgens meerdere reisgidsen en reviews op reiswebsites uit 2013, 2014 en 2015 de moeite waard om te bekijken:

 • Cosmopolitan Apartments
 • Vibe Hotel
 • Surfers International hotel
 • Cheateau Beachside Resort
 • Gold Coast International Hotel
 • Marriott Resort (vanaf 250 dollar per nacht)

Hostels

Volgens meerdere reisgidsen en reviews op websites zoals Tripadvisor uit 2013, 2014 en 2015 zijn de volgende hostels zeer geschikt om goedkoop te overnachten als toerist of backpacker. Alle drie de hostels hebben een gemeenschappelijke woonkamer, informatieborden met tours en meerdere typen kamers.

 • Backpackers in Paradise
 • Surf’n’Sun Beachside Backpackers
 • Islander backpackers Resort

Campings

Wie met eigen vervoer naar Gold Coast is gereden of voor wie geen zin heeft om veel geld te betalen voor een overnachting, zijn er talloze campings voor weinig geld te vinden in de stad. Deze bevinden zich over algemeen niet in de buurt van het strand. Als dit wel het geval is, betaal je toch nog veel geld. De volgende campings liggen in Gold Coast en hebben een hoge waardering gekregen op reiswebsites in 2013, 2014 en 2015:

 • Main Beach Tourist Park (duurdere optie)
 • Burleigh Beach Tourist Park (duurdere optie)
 • Gold Coast Holiday Park
 • Broadwater Tourist Park
 • Kirra Beach Tourist Park
 • Tallebudgera Creek Tourist Park
 • BIG4 Treasure Island Holiday Park

Gratis slapen in Gold Coast?

Langs de autowegen M1, 1, 2, 4, 90 en 10 kun je gratis parkeerplaatsen en resting area’s vinden. Het is toegestaan om hier gratis te overnachten. Je hebt hier vaak een BBQ staan en een klein toiletgebouw. Deze plekken worden onderhouden door de staat Queensland. Tenzij er een bord aanwezig is waarop staat dat je er niet mag overnachten, is dit de enige gratis mogelijkheid om te overnachten in de buurt van Gold Coast. Welke resting area je het beste kunt gebruiken om te overnachten is afhankelijk van welke attracties en bezienswaardigheden je in, en rondom, de stad wilt gaan bezoeken.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Reacties zijn gesloten.