Gratis TV kijken via Internet

Televisie online VPN gratis

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het zenderaanbod bij aanbieders zoals Ziggo en KPN blijft krimpen. Je zou bijna kunnen stellen dat het leveren van steeds minder zenders door deze bedrijven een vorm van prijsverhoging is. Je betaalt hetzelfde geld, maar krijgt er steeds minder voor terug. Het is -waarschijnlijk- dankzij de abonnementen-structuur met de All-In-One pakketten, dat sommige huishoudens nog televisiezenders afnemen. TV kijken gaat steeds meer digitaal. Je kan namelijk ook prima gratis TV kijken via internet. Het grote voordeel van tv kijken via internet is dat je dit overal kan doen. Je hoeft niet je televisiescherm en stroomkabels mee te nemen als je in de tuin televisie wilt kijken. Dit kan je gewoon op een tablet, laptop of telefoon doen!

Hoe kijk je online gratis televisie?

Je kan op veel verschillende manieren gratis televisie kijken. Sommige opties vragen om wat instelwerk, van bijvoorbeeld een VPN-service. Andere opties zijn erg eenvoudig. Zo kun je bij NPO, RTL en SBS gewoon gratis online gemiste programma’s terugkijken. Bij populaire aanbieders zoals KPN en Ziggo kun je – met een abonnement – online televisie kijken. De publieke omroepen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 kun je ook gratis online kijken. Ik kan begrijpen dat je liever gewoon de leuke zenders online wilt bekijken. Dit kan erg goed als je gebruik maakt van een VPN in combinatie met software zoals Kodi IPTV.  Dit is een geweldige oplossing als je televisieschermen tekort komt in huis of als je graag buitenshuis en op vakantie televisie wilt blijven kijken.

Virtual Private Server (VPN) gebruiken

VPN is de afkorting van Virtual Private Network. Het is een privénetwerk dat gegevens versleutelt en verzendt terwijl het van de ene plaats naar de andere op internet reist. Door een VPN te gebruiken om verbinding te maken met internet, kunnen gebruikers privé en veilig op websites surfen, toegang krijgen tot beperkte websites. Je kan dit ook goed gebruiken om censuurblokkades te overwinnen en om anoniem en gratis televisie te kijken.

Veel gekozen VPN software (gratis en betaald)

Een VPN is dus, als je de definitie hierboven leest, een prima optie om gratis televisie mee te kijken. Zo kijk je anoniem via een Virtual Private Server. Veel gekozen en gratis software volgens Download&Stream is Betternet. Dit is een gratis VPN voor mensen die gebruik maken van Android, Chrome, Firefox, iOS en Windows. Naast deze service zijn er ook veel andere VPN’s waar je gebruik van kunt maken. Hier moet je echter vaak wel wat geld voor betalen. Dit is echter altijd goedkoper dan een duur zenderpakket bij een traditionele aanbieder!

Nog meer manieren om gratis televisie te kijken

Een VPN in combinatie met een service zoals Kodi IPTV wordt door veel mensen gebruikt. Dit is erg populair bij mensen die veel in het buitenland op vakantie zijn. De overwinteraars aan de Spaanse costa’s maken enorm veel gebruik van deze combinatie. Daarnaast zijn er nog veel meer opties. Een aantal opties om gratis televisie te kijken zal ik hieronder bespreken.

Gebruik maken van gratis proefversies

Veel grote streamingdiensten geven de mogelijkheid om de dienst even gratis uit te proberen. In deze proefperiode kun je onbeperkt alles bekijken binnen het aanbod. Het is wel echt een tijdelijke oplossing. De proefperiode (vaak twee weken) is ook zo weer voorbij. Onder andere Videoland en Netflix bieden proefperiodes aan. Je kijkt dan echter geen televisiezenders, maar meer series en flims.

Kies je telefoonabonnement goed uit

Aanbieders van telefonie stunten regelmatig met leuke acties. Zo krijgt je soms bij aankoop van een nieuwe telefoon met abonnement of bij een los abonnement, een jaar gratis Videoland of Netflix cadeau. Bij Vodafone, dat verbonden is met Ziggo, krijg je vaak ook veel gratis extra’s, waarmee je online televisie kan kijken. Vergelijk dit dus goed en doe er je voordeel mee!

Account delen

Vroeger waren de voorwaarden voor het delen van streamingaccounts vrij streng. Tegenwoordig beseffen aanbieders van televisie dat deze regels onhoudbaar zijn. Gezinnen kijken massaal televisie op andere schermen dan de traditionele televisie in de woonkamer. Je mag een account, ook van een VPN-service en Kodi IPTV, delen met meerder mensen binnen een huishouden. Ook je ZiggoGO-account kun je met het gezin delen. Zo kun je op meerdere apparaten tegelijk televisie kijken en hoef je niet voor elk gezinslid een aparte televisie aan te schaffen!


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Reacties zijn gesloten.