De Boxer Braid: Haartrend

In 2016 was er één grote haartrend die overal opdook. De zogenaamde Boxer Braid. Dit zijn twee ingevlochten vlechten die op het hoofd lijken te liggen. De naam “Boxer Braid” komt van het feit dat veel vrouwelijke boksers deze vlechten raken. De vlechten blijven goed zitten waardoor er tijdens het vechten geen plukjes in de weg hangen.

Inspiratie voor de Boxer Braid

Kim Kardashian is een van de vele celebrity’s die gespot werd met de boxer braid.

De Boxer Braid voor tijdens het sporten. Tijdens het sporten moeten de vlechten echt strak zitten, dit om te voorkomen dat er plukjes haar los komen en voor je gezicht gaan hangen.

De Boxer Braid als onderdeel van jouw fashionlook. Je ziet dat de vlechten hier ook iets losser en rommeliger zit.


Nieuwe trend: De Boxer Braids blijven nog wel een tijd een ding in de fashionwereld. De nieuwste trend is de zogenaamde “haarpiercing”. Klinkt enger dan het is 😉 Zo worden er “piercingsringen” mee gevlochten in het haar. Dit geeft je kapsel, met lieflijke vlechten, een stoer randje.

Hoe maak ik de Boxer Braid?

De Boxer Braid is een vlecht die je makkelijk bij jezelf kunt maken. Het vergt wel wat oefening om ze echt netjes en strak te krijgen maar het ziet er al snel goed uit!

  1. Maak een strakke middenscheiding.
    2. Zet de helft vast met een klip.
    3. Eventueel kan je wat creme of olie in je haar kneden zodat de vlecht minder gaat pluizen en er plukjes uit gaan steken.
    4. Begin vlakbij je haargrens en pak drie smalle plukjes.
    5. Vlecht de plukjes onderlangs en maak de plukken iedere keer voller zoals bij een normale invlecht.

Je kunt in jouw haar ook meer dan twee invlechten maken. Dat werkt eigenlijk precies hetzelfde, alleen verdeel je het haar in meerdere delen voordat je het in gaat vlechten.


Plaats een reactie