Maak je eigen haar- en huidproducten met Aloë Vera

huid- en haarproducten met aloë vera

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Aloë Vera is een fantastische multifunctionele kamerplant. Heb je geen groene vingers? Geen probleem! Qua verzorging is deze plant namelijk echt niet moeilijk! Uiteraard staat de plant ook bekend om zijn bijzondere eigenschappen. Hierdoor vind je Aloë Vera vaak terug als ingrediënt in verschillende cosmetische producten en zelfs in drankjes. Heb je een Aloë Vera in huis of wil je er één aanschaffen? Maak dan je eigen haar- en huidproducten met Aloë Vera.

Zelf aan de slag met eigen haar- en huidproducten met als ingrediënt Aloë Vera

Vind je het fijn om haar- en huidproducten met Aloë Vera zelf te maken en zo precies te weten wat er in jouw beautyproducten en verzorgingsproducten zit? Dat kan én het is niet zo moeilijk als je misschien zou denken.

Aloë Vera gel voor huid en haar: Benodigdheden

Zelf gel maken van Aloë Vera voor huid en haar is niet moeilijk. Je hebt hiervoor een Aloë Vera blad nodig, een scherp mes en een kom met een vork en een lepel. Wil je het nog makkelijker maken? Dan kan je ook een blender gebruiken! Om de gel nog meer verzorgend te maken en lekker geurend kan je ook vitamine E capsules gebruiken en een flesje met een geurende olie die je ook op de huid kan gebruiken.

Zo maak je de Aloë Vera gel

Wanneer je aan de slag gaat met het maken van de Aloë Vera gel voor huid en haar snijd je eerst de zijkanten (met de scherpe punten) van het blad. Daarna mag je de aan één kant de “schil” van de plant eraf snijden. De gel die dan tevoorschijn komt lepel je in de kom. Om te zorgen dat het een substantie wordt zonder stukjes kan je de inhoud kloppen met een vork óf in de blender stoppen.  Voeg in de blender een paar druppels geurende olie en de inhoud van een vitamine E capsule toe en meng dit ook weer goed door elkaar. Bewaar het mengsel het liefst in een glazen bakje en gebruik het binnen drie weken.

Waarvoor kan je de verzorgingsproducten met Aloë Vera gebruiken?

Je kan de gemaakte Aloë Vera gel op verschillende manieren gebruiken. Gebruik de gel bijvoorbeeld op een onrustige en geïrriteerde huid. Of gebruik de gel na het zonnen ter verkoeling, bij jeukende plekjes, kleine schaafwondjes, striae of gewoon als een moisturizer. Wanneer je de gel gebruikt voor je haar krijg je zachte lokken, kan het zijn dat je haar sneller groeit en dat je minder last hebt van roos op de hoofdhuid. Een natuurlijk wondermiddel dus!

Uitgelichte afbeelding: Photo by pisauikan on Unsplash

Bekijk haar- en huidproducten met Aloë Vera in de winkel