Herkomst van espresso

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Espresso is een van de populairste manieren om koffie te zetten en wordt over de hele wereld gedronken. Maar waar komt deze smaakvolle drank eigenlijk vandaan?

Het ontstaan van espresso

Espresso is ontstaan in Italië, waar het in de late 19e eeuw voor het eerst werd gebruikt. De eerste espresso-machine werd ontwikkeld door Angelo Moriondo in 1884, maar het was niet tot 1901 dat de eerste commercieel succesvolle espresso-machine werd gepatenteerd door Luigi Bezzera.

De naam “espresso” komt van het Italiaanse woord “espresso”, wat “uitgeperst” betekent. Dit verwijst naar de manier waarop de koffie wordt bereid: door het onder hoge druk door fijngemalen koffiebonen te persen.

De populariteit van espresso

In de jaren na het uitvinden van de espresso-machine werd deze manier van koffiezetten steeds populairder in Italië en daarbuiten. In de jaren 1950 en 1960 kwamen er steeds meer espressobars en -cafés, en het drinken van espresso werd een belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur.

Tegenwoordig is espresso overal ter wereld populair. Er zijn talloze merken en smaken beschikbaar, en het drinken van espresso is een belangrijk onderdeel van de koffiecultuur geworden.

De toekomst van espresso

Hoewel espresso al meer dan honderd jaar bestaat, blijft het een populaire manier om koffie te zetten. Met de ontwikkeling van nieuwe technologieën en koffiesmaken zal de populariteit van espresso waarschijnlijk alleen maar toenemen. Het ziet er dus naar uit dat we nog vele jaren zullen genieten van deze heerlijke drank.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.