Het huis veilig voor een tweeling maken

Wanneer baby’s de leeftijd krijgen dat zij gaan kruipen, breekt er voor ouders een drukke tijd aan. Bij tweelingen kom je vaak ogen en handen tekort. Er zijn ouders van tweelingen die dit zelfs de zwaarste tijd vinden. Je hebt namelijk twee kinderen in de gaten te houden. Regelmatig zoekt een tweeling elkaars gezelschap op. Er zijn echter ook momenten dat ze allebei apart van elkaar gaan ontdekken wat er zoal te doen is in huis. Ouders van tweelingen blijven over het algemeen langer gebruik maken van de box. Maar er breekt toch een tijd aan dat de tweeling over de vloer gaat kruipen. Belangrijk is dat je de woning dan kind veilig gemaakt hebt

Kruipen en onderzoeken

Wanneer de tijd aangebroken is dat kinderen gaan kruipen en op onderzoek uitgaan is het vaak gedaan met de rust in huis. Kinderen gaan op ontdekkingsreis door het huis. Kunnen bloemen uit vazen trekken, proeven hoe de aarde uit de bloempotten smaakt en allerlei andere dingen omver trekken en in de mond steken. Niet alle kinderen zijn zo ondernemend zij zijn wel nieuws gierig maar kijken eerst alles af. Het op onderzoek gaan hoort bij het groter worden. Het is in deze periode belangrijk dat het huis kind veilig is gemaakt.

Het huis kindvriendelijk maken

Als je erg gehecht bent aan je “mooie” spullen in huis hoef je deze niet allemaal achter slot en grendel te zetten. Je kunt de spullen tijdelijk hoger neerzetten op een plaats waar het kind niet bij kan. Onderin een kast kun je bijvoorbeeld het speelgoed van een kind inzetten. Je kunt er ook spullen in zetten wat tegen kinderhandjes bestand is. Jonge kinderen hebben er nog geen besef van dat er iets kapot kan gaan. Zij hebben dan ook geen idee dat als je vaak aan de knoppen van de radio blijft draaien dit stuk kan gaan. Een kind beleeft plezier aan het draaien van de knop. Wanneer je steeds boos wordt op je kind heeft dat geen nut. Je kunt het steeds weer verbieden maar uiteindelijk wordt je daar zelf gefrustreerd van. Terwijl je kind het nog steeds leuk vind om het te doen. Je kunt je kind ergens mee afleiden of een ander speelgoed aanbieden.

Tweelingveilig

Natuurlijk zijn er ook rustige tweelingen die wat meer afwachtend zijn. Maar regelmatig kom je ogen en handen tekort wanneer je tweeling eenmaal gaat kruipen. Een tweeling gaat meestal samen op ontdekking uit. Soms gaan ze ieder een kant op. Er zijn ouders die hun hele huis tweelingveilig maken. Dit heeft zijn voor en nadelen. Wanneer alle “kostbare “spullen weggehaald worden voor de kinderen duurt het lang voordat de kinderen leren dat zij niet overal aan mogen komen. Wanneer je de spullen laat staan zal je eind van de dag moe zijn van het waarschuwen. Het voordeel is dat de kinderen leren dat zij niet overal aan mogen komen. Wat er in huis aangepast moet worden is afhankelijk van het karakter van de kinderen. Wanneer de tweeling wat ouder is kunnen zij tijdens de periode dat zij gaan staan en lopen per ongeluk wel eens het andere kind omver duwen. Over het algemeen blijven tweeling kinderen wat langer in de box wat best begrijpelijk is. Maar er komt een dag dat zij samen op ontdekking door de woning gaan.

Hekjes

Met een hekje kun je de deur naar je keuken tijdens het koken tijdelijk afzetten. In een keuken is namelijk van alles te beleven voor een klein kind. Hekjes kunnen ook gebruikt worden om de trap boven en beneden af te zetten. Handig zolang kinderen nog niet zelfstandig kunnen traplopen. Er zijn verschillende soorten hekjes te koop. Sommige kun je bevestigen door middel van schroeven. Er bestaan ook hekjes die je tussen twee deurposten kunt klemmen. De hekjes zijn in verschillende materialen verkrijgbaar zoals in hout, metaal en staal.

Stopcontactbeveiliging

In alle ruimtes van uw huis is het goed om stopcontactbeveiliging te bevestigen. Kinderen kunnen tijdens het spelen allerlei dingen in het stopcontact stoppen. Wanneer er veiligheid plaatjes in het stopcontact zitten is dat voor de meeste jonge kinderen niet mogelijk om ze open te draaien.

Hoekbeschermers

Op sommige meubels kunnen scherpe hoeken zitten waar uw kind zich aan kan gaan bezeren. Door hoekbeschermers te plaatsen op meubelen en alle voorwerpen waar scherpe hoeken aan zitten. Kunt u het uzelf en uw kind veel makkelijker maken. Uw kind kan dan spelen zonder dat je als ouders je druk om hoeft te maken.

Raambeveiliging

Met raam beveiliging kunt u een raam eventueel op een kiertje zetten. U kunt het raam vast zetten zodat uw kind er niet door heen kan klauteren. Vooral op warme dagen kan dit prettig zijn.

Veiligheidshaakje

Om de (keuken)kastjes en lades veilig te maken voor jonge kinderen zijn er veiligheidshaakjes te koop. Dit haakje kan aan de binnenkant van een kastje of lade bevestigd worden. Om het kastje of lade te openen duw je met je vinger het haakje weg en kan de lade of het kastje geopend worden.

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie