Hoe installeert u MessageME en wat kunt u ermee?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

MessageME is een app speciaal ontwikkeld voor smartphones en pc. 75 dagen na de introductie in 2013 waren er meer dan 5 miljoen gebruikers actief. Met deze applicatie voor iPad, iPhone, iPod Touch en Android toestellen kunt u onder andere berichten sturen, foto’s maken en bewerken, tekeningen maken en bewerken en 180 soorten emoticons en stickers versturen. MessageME is gratis in gebruik, maar als u extra stickers en emoticons wilt hebben om te versturen kunt u in-app aankopen doen. Het installeren en registreren kan eenvoudig worden gedaan via enkele eenvoudige stappen.

Wat is MessageME

MessageME is een applicatie die speciaal voor de smartphones is ontworpen en richt zich voornamelijk op het sturen van berichten en het sturen van zelfgemaakte tekeningen. Deze gratis app is beschikbaar voor iPad, iPhone, iPod Touch en Android toestellen. Met deze applicatie kunt u:

 • Berichten sturen
 • Groepsberichten sturen
 • Foto’s maken in de applicatie zelf
 • Video’s sturen
 • Audioberichten sturen
 • Groepsgesprekken aanmaken met ongelimiteerd aantal personen
 • 180 soorten emoticons, emojis, doodles en stickers sturen
 • Zelfgemaakte tekeningen opsturen

Wat kost het en waar kan ik de app downloaden?

U kunt de applicatie volledig gratis downloaden en gebruiken. U betaalt alleen de kosten van uw databundel of internetverbinding aan de provider. Als u MessageME buitenshuis zonder WIFI-verbinding gebruikt vallen de kosten binnen de bundels van de Nederlandse telefoonproviders. Mocht u buiten uw bundel komen, dan betaalt u extra kosten. In de app is er wel de mogelijkheid om te betalen voor extra pakketten met stickers en emoticons naast de standaard gratis doodles die de app biedt. De applicatie kunt u voor de iOS toestellen downloaden in de Apple Appstore en voor Android toestellen in de Google Play Store. U kunt de chatfunctie ook online via de Windows pc of laptop gebruiken. U kunt dit doen door in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Stickers en emoticons

De applicatie is gratis in gebruik en vertoont geen hinderlijke advertenties tijdens het chatten. Het bedrijf achter MessageME verdient haar geld aan de verkoop van pakketten met stickers, emoticons en emojis. Dit verdienmodel zien we ook terug bij de berichtenapplicatie van de in Azië populaire Line Messenger.

Stickers

Dit zijn kleine illustraties of animaties van bekende en minder bekende personages die u naar contacten in de app kunt sturen. Het is een manier om emoties op een leuke manier over te brengen. In de app kunt u 180 stickers gratis krijgen om te versturen, voor meer stickers dient u te betalen. Het vaste bedrag van 1,99 wordt hiervoor gehanteerd.

Emoticons

Emoticons zijn kleine symbolen die emoties weergeven nadat u een combinatie van tekens heeft ingetoetst of de emoticons heeft aangedrukt boven het chatbalkje. Deze kleine figuren worden ook wel smileys genoemd. Deze trend is begonnen met een reeks symbolen om gezichtsuitdrukkingen uit te beelden en is in de loop der jaren uitgebreid met duizenden nieuwe icoontjes.

Tekeningen maken in de app

In de app kunt u zelf tekeningen maken door middel van een tekenprogramma dat in de applicatie is geïntegreerd. Uniek voor een message app is dit niet aangezien u met Kik Messenger nagenoeg hetzelfde kunt doen. U kunt een foto maken door op het bijbehorende icoon te drukken. Na het maken van de foto drukt op het bewerksymbool (het potlood). U kunt de foto bewerken met een gum en potlood of samenvoegen met een andere foto. Het kleurenpallet bestaat uit meer dan dertig kleuren. Na het bewerken kunt u de foto doorsturen naar een enkel contact of met meerdere vrienden tegelijk delen.

Hoe installeer ik MessageME op iOS toestellen?

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor de iPhone, iPad en iPod Touch.

 1. Ga naar de Appstore
 2. Zoek naar MessageME
 3. Klik op gratis bij de app MessageME door het bedrijf MessageME, Inc.
 4. Druk op installeer
 5. Voer uw Apple ID wachtwoord in van de iTunes Store
 6. Druk op Home
 7. Open de App vanaf uw bureaublad

Hoe installeer ik MessageME op Android toestellen?

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor Android toestellen als de Samsung Galaxy lijn e.d.:

 1. Open de Google Play Store
 2. Druk op vergrootglas rechts bovenin en zoek naar MessageME
 3. Druk op de naam MessageME door het bedrijf Litleinc labs in categorie sociaal
 4. Druk op installeren
 5. Druk op accepteren om de app toegang te geven tot een groot aantal gegevens. U kunt per soort toegang op het pijltje drukken om de reden te lezen dat de app deze toegang nodig heeft.
 6. Druk op de home knop van uw toestel
 7. Open de app vanaf uw bureaublad

Hoe werkt het registreren?

U kunt zich in de applicatie zelf registreren. Sinds begin 2014 is de mogelijkheid om u aan te melden via de pc of laptop erbij gekomen. Hiervoor kunt u naar de officiële website gaan en uw e-mailadres en een gewenst wachtwoord invoeren. Registreren via uw smartphone, nadat u de app heeft geïnstalleerd, werkt op de volgende manier:

 • Open de applicatie
 • Druk op registreer
 • Voer uw landcode in (+31 voor Nederland, +32 voor België)
 • Voer uw telefoonnummer in zonder de 0 (bijvoorbeeld +31612345678)
 • Uw telefoonnummer word geverifieerd door MessageME en u ontvangt een 3-cijferige verificatiecode. Mocht deze code niet aankomen wordt u binnen twee minuten gebeld door de computer van MessageME om de code door te geven.
 • Voer de code in en druk op volgende
 • Kies een gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Voer uw voornaam, achternaam en e-mailadres in
 • Druk op start de messaging

Is MessageME het beste alternatief voor Whatsapp?

Net als de grootste concurrent WhatsApp richt het programma MessageME van LittleInc labs zich voornamelijk op het chatten en emoties overbrengen via gratis gesprekken. Gratis bellen is niet mogelijk. Deze applicatie is populair in de Verenigde Staten, omdat daar de ontwikkelaar vandaan komt, maar wint aan populariteit in de rest van de wereld. De applicatie telde 75 dagen na de introductie ruim 5 miljoen actieve gebruikers. Het maken van tekeningen en bewerken van foto’s is een welkome toevoeging aan de wereld van berichtendiensten. Dankzij de snelheid, de hoeveelheid gratis emoticons en de bewerken van foto’s met een kleurenpallet van meer dan dertig kleuren is MessageME een geduchte concurrent voor WhatsApp, Kik Messenger en andere berichtenapplicaties.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.