Hoe kies je de juiste rolluiken uit?

Rolluiken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Tegenwoordig zien we dat steeds meer mensen zich zorgen maken over privacy en beveiliging van hun woning. Waar het vroeger normaal was om de deuren niet op slot te doen, is dit tegenwoordig wel heel erg anders. Veiligheid en privacy zijn steeds belangrijker geworden. Dit zien we zowel bij bedrijven als bij consumenten terug. Rolluiken zijn een zeer nuttig hulpmiddel voor bedrijven en mensen die privacy en veiligheid belangrijk vinden. Je kan rolluiken in verschillende soorten en maten kopen. Meestal vraag je een offerte op bij een gespecialiseerd bedrijf, zoals Sun Invest BVBA. Hieronder bekijken we de verschillende soorten rolluiken en hoe je een keuze kan maken.

Zoek meer informatie

De meeste mensen zullen niet veel afweten van rolluiken. Het is daarom handig dat je op zoek gaat naar meer informatie. Lees meer over de verschillende materialen, prijzen en de kwaliteit. Het is handig om dit als eerste te doen tijdens je zoektocht naar nieuwe rolluiken. Zo heb je een mooie basis als je met de eerste bedrijven gaat overleggen over een offerte!

Welk type rolluik wil je?

Je hebt verschillende soorten rolluiken. Elk type rolluik heeft weer andere kenmerken en doelen. Hieronder lees je meer over de drie belangrijkste soorten rolluiken:

  • Voorzetrolluiken: Deze kunnen eenvoudig worden geplaatst. Er hoeven geen uitgebreide sloop- en breekwerkzaamheden worden verricht om de voorzetrolluik te plaatsen. Een populaire keuze.
  • Inbouwrolluiken: Deze rolluiken worden geïntegreerd in de muur. Aangezien rolluiken vaak niet echt de sfeer van een woning verhogen, is het fijn dat deze luiken alleen zichtbaar zijn wanneer je deze omlaag doet. Een goede keuze als je nog midden in de werkzaamheden zit van een huis of bedrijfspand.  
  • Opbouwrolluiken: Heb je de ramen van een nieuwe of verbouwde woning nog niet geplaatst? Of wil je de ramen gaan vervangen? Dan kun je met opbouwrolluiken de rolluikkast één geheel laten vormen met het raam. Een enorm stijlvolle manier van afwerken!

Soort materiaal

Er zijn ongetwijfeld enorm veel opties op het gebied van materiaal. In de meeste gevallen zien we de materialen aluminium en staal veel terug bij rolluiken. Dit komt omdat het oersterk en duurzaam is. Kies zelf welk materiaal je wil. Het ene materiaal zal er stijlvoller en mooier uitzien dan een ander materiaal. Dit hangt ook af van je budget, het type rolluik en de afwerking.

Budget bepalen

Nadat je meer informatie hebt gezocht, heb je al een goed idee gekregen over wat er mogelijk is. Bepaal nu hoeveel je uit wil gaan geven aan rolluiken. Als er veel sloop- en breekwerk plaatst moet vinden, dan ben je logischerwijs duurder uit. Zo zijn voorzetrolluiken voor veel mensen een goedkope oplossing. Echter worden dit soort luiken niet geïntegreerd met het raam of de muur, waardoor je de rolluikkast altijd ziet zitten. Maak voor jezelf een goede afweging.

Kies een goede fabrikant uit

Er zijn veel aanbieders van rolluiken in Nederland, België, Duitsland en elders in Europa. Voordat je een bestelling plaatst, is het verstandig om te kijken naar de reputatie van de fabrikant. Hoe zijn de reviews op internet? Zijn klanten positief? Het is van groot belang dat alles goed geplaatst wordt en eventueel onderhouden wordt waar nodig. Vergelijk ook goed de garantievoorwaarden van de diverse fabrikanten.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.