Hoe kom je in de stad Bendigo, Australië?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Bendigo ligt in de Australische staat Victoria en is de derde stad (qua inwoners) van de staat. Bendigo is een stad met een zeer rijke geschiedenis. In 19e eeuw werd het gebied, waar de stad Bendigo later is gevestigd, namelijk overspoeld door goudzoekers, omdat er grote klompen goud in de regio werden gevonden. Deze stad ligt in de goudregio van Australië en is daarom erg populair bij toeristen en backpackers. Hoe kom je eigenlijk in Bendigo? Kun je goedkoop met het vliegtuig naar Australië toe? Moet je dan een binnenlands ticket boeken bij Qantas of Jetstar? Stopt de trein in de stad of is de bus qua prijs een betere optie?

Bendigo, Australië

Toen er goud werd ontdekt in de buurt van Bendigo in Ravenswood, vertrokken er duizenden gelukszoekers naar dit gebied toe. Zij vonden hier het een gebied vol met goud, de Bendigo Diggings. In 1854 kwamen er duizenden Chinezen naar dit gebied toe om hun geluk te beproeven. De Chinese invloeden zijn, anno 2015, nog steeds aanwezig in de stad. Tijdens de Australische babyboom periode tussen 1860 en 1880 waren er tientallen mijnbedrijven die geld staken in de stad Bendigo. Deze victoriaanse invloeden kun je, anno 2015, nog steeds terugvinden. Na 1860 werd de goudvoorraad in het gebied rond Bendigo steeds minder. Volgens een lokale lengende was het na die tijd zelfs mogelijk om onder de gehele stad door te lopen in de uitgegraven mijnen. Anno 2015 is Bendigo een grote stad met publieke tuinen, beeldentuinen, grote gebouwen, café’s, eetgelegenheden en de beste regionale kunstmusea. Dankzij de rijke geschiedenis kunnen toeristen en backpackers zich voor een lange tijd vermaken in de bijzondere stad.

Waar ligt Bendigo?

Bendigo is een van de grootste steden in de staat Victoria. Anno 2015 wonen er meer dan 85.000 mensen in de stad in het zuiden van Australië. De stad Melbourne ligt op ongeveer 178 kilometer afstand.

Het vliegveld van Bendigo

Ook al heeft de stad niet bijzonder veel inwoners, er is toch een vliegveld aanwezig. Het City of Greater Bendigo Airport met code (BXG) heeft anno 2015, 32 hangars. Vanaf deze plek vliegen ook de Bendigo Aviation Services, Bendigo Flying Club, Air Ambulance Victoria Helicopter en de Emergency Medical Services. Ook zijn er enkele commerciële binnenlandse vluchten die dagelijks aankomen en vertrekken vanaf het vliegveld. Toeristen die aankomen met een binnenlandse goedkope vlucht doen dit vooral om de prijs te drukken, een vlucht naar Melbourne is in sommige gevallen duurder. Of ze willen de wereldberoemde goudregio van Australië verkennen.

Hoe kom je er?

Bendigo ligt in het zuiden van Australië dichtbij de metropool Melbourne (de grootste stad van de staat Victoria). Toch kiezen veel toeristen en backpackers er voor om naar Bendigo te reizen. Hoe kom je op deze plek met een bijzondere cultuur en geschiedenis?

Vliegtuig

Vanaf de meeste grote vliegvelden in het land kun je een binnenlandse vlucht met Jetstar of de nationale vliegtuigmaatschappij Qantas boeken naar Bendigo. Vluchten zijn vaak niet duurder dan 100 euro per persoon en last minute kun je zelfs voor meer dan de helft in deze goudstad geraken. Je komt aan op het Bendigo Airport.

Trein

Vanaf Melbourne rijden er dagelijks treinen naar Bendigo toe. De trip neemt ongeveer twee uur in beslag en mag, anno 2015, niet meer kosten dan 26 AUD per persoon. Ook vanaf Sydney vertrekken er dagelijks treinen die ook stoppen op het station in de stad Bendigo. Hier ben je echter wel meer voor kwijt dan een rit vanaf Melbourne. De bekendste maatschappij die ook Bendigo aandoet is V/Line, te vinden op de website www.vline.com.au.

Bus

Vanaf Melbourne kun je met de Walkers Buslines en de Christian’s Buslines binnen twee uur met de bus in Bendigo staan. Ook grotere organisaties die vanuit Sydney en Canberra vertrekken doen het centrale busstation van Bedigo aan. Als je vanuit Melbourne rijdt ben je tussen de 2 en 4 AUD kwijt voor een korte rit.

Eigen vervuur, huurauto of campervan

Met een gekochte camper(van) of gehuurde auto of campervan, zijn er meerdere wegen die naar de goudregio toegaan. Vanaf Sydney ben je gemiddeld 8 en een half uur aan het rijden als je de kortste route via Goulburn, Albury, wangeratta en Benalla rijdt. Vanaf Melbourne is het de borden Sunbury in het noorden van de stad aanhouden tot je in Bendigo bent.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Reacties zijn gesloten.