Hoe kom je in Lakes Entrance, Australië?

Lake Entrance

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Lakes Entrance is een plaats in de Australische staat Victoria. Deze stad heeft geen eigen vliegveld. Als je er snel en goedkoop met het vliegtuig wilt komen, kun je aanvliegen op Melbourne, Orbost of Bairnsdale. Hoewel Melbourne een bekendere bestemming is, loont het om de prijzen voor vliegtickets naar Lakes Entrance te vergelijken naar de twee overige vliegvelden in de omgeving. Lakes Entrance staat bekend om zijn mooie stranden, grote natuurparken en de rust. Om er te komen kun je ook de trein of bus pakken. Met eigen vervoer kun je de stad bereiken via meerdere autowegen. Hoe kom je Lakes Entrance? Hoe vind je het goedkoopste vliegticket naar deze plaats in Australië?

Waarom naar Lakes Entrance?

Voordat je moeite gaat doen om in Lakes Entrance in Victoria te komen, is het goed om te weten wat je er eigenlijk allemaal kunt doen. Waarom moet je deze plek bezoeken als je in Australië bent? Lakes Entrance is een klein resort voor toeristen en een vissersdorp in het oosten van de Australische staat Victoria. In de buurt van deze plaats liggen meerdere nationale parken en eilanden, die volgens de reisgidsen en reviews zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Lakes Entrance wordt verder geroemd om de ongerepte natuur, wandelpaden en de rust die er heerst. Voor mensen die met een krap budget reizen zijn er in het gebied, naast de luxe resorts, ook goedkope campings en hostels te vinden.

Met het vliegtuig naar Melbourne

Lakes Entrance is een kleine stad in de staat Victoria en heeft geen groot eigen vliegveld. Je kunt er wel een klein vliegveld vinden, maar deze wordt niet gebruikt voor commerciële binnenlandse vluchten. De meest toeristen die het bijzondere gebied en stad Lakes Entrance willen bezoeken vliegen aan op een van de grote luchthavens in Melbourne. De binnenlandse tickets zijn vaak erg goedkoop en ook een vliegticket vanuit Europa naar Melbourne kan een voordelige optie zijn vergeleken met een ticket naar Sydney. Vanuit Melbourne gaan er regelmatig bussen naar de stad Lakes Entrance toe. Ook kun je met eigen vervoer naar het gebied reizen. De tocht vanaf Melbourne neemt iets meer dan 3.5 uur in beslag en is 320 kilometer lang.

Het goedkoopste vliegticket naar Lakes Entrance

Ook al heeft Melbourne het grootste vliegveld en is het een bekende plek voor veel toeristen, zijn de tickets niet altijd de goedkoopste. Je kunt, om in Lakes Entrance te geraken, ook aanvliegen op een andere luchthaven in de buurt. Je kunt bijvoorbeeld op Orbost of op Bairnsdale aanvliegen. Beiden vliegvelden liggen dichterbij Lakes Entrance dan Melbourne Airport.

Met het vliegtuig naar Orbost

Orbost is een kleine plaats in de staat Victoria. De stad ligt op 58 kilometer van het centrum van Lakes Entrance. Een autorit duurt ongeveer 45 minuten, als je onderweg niet stopt om een wandeling te maken in het Lake Tyers State Park. Binnenlandse vluchten naar Orbost vertrekken dagelijks vanaf de grote steden als Melbourne, Brisbane, Perth, Darwin en Sydney.

Met het vliegtuig naar Bairnsdale

Op een kleine 29 minuten rijden ligt de stad Bairnsdale. Ook deze stad heeft een eigen vliegveld met code BSJ en de naam Bairnsdale Airport. Binnenlandse vluchten kunnen worden geboekt vanaf grotere steden in Australië. Om vanaf het vliegveld in Bairnsdale te geraken met de taxi of auto, moet je de snelweg A1 zien te vinden.

Trein

De kleine toeristische plaats Lakes Entrance heeft geen eigen treinstation. Als je vanuit Melbourne met de trein naar Lakes Entrance wilt gaan, moet je een stop maken op Bairnsdale Station. Vanaf daar is het nog een half uur met de bus naar het centrum van de eindbestemming. Er zijn ook toeristen (voornamelijk backpackers) die 38 kilometer door het prachtige landschap in het binnenland tussen de twee plaatsen gaan lopen of fietsen. Onderweg kun je verblijven in een hotel in Nicholson. Natuurlijk kun je ook een taxi in Bairnsdale zoeken.

Bus

Er zijn, anno 2015, geen grote tourmaatschappijen die Lakes Entrance met regelmaat aandoen. Er zijn in Melbourne wel excursiereizen en tours te boeken waarbij je een bezoek brengt aan de Lakes Entrance. De overige grotere tour- en busmaatschappijen komen wel allemaal langs Melbourne, Orbost en/of Bairnsdale. Vanaf deze steden gaat er wel voldoende openbaar vervoer naar Lakes Entrance toe.

Eigen vervoer

Veel toeristen die het uitgestrekte land willen bezoeken kopen of huren een auto/camper in de grote stad waar ze de reis zijn begonnen. Als je vanaf Sydney richting Melbourne rijdt en je houdt zoveel mogelijk de kustlijn aan via de A1, kom je automatisch langs Lakes Entrance. Vanaf Melbourne moet je de borden richting Bairnsdale en de A1 volgen. Ook dan kom je binnen een paar uur aan in Lakes Entrance.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Reacties zijn gesloten.