Homeopathie bij afwijkend eetgedrag tijdens de zwangerschap

Zwangerschap homeopathie eten

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als u zwanger bent kan u eetgedrag en voorkeuren van eten sterk veranderen. Voedsel of drank die u voor de zwangerschap heerlijk vond, kunt u dankzij de zwangerschap een intense afkeer voor krijgen. Afwijkend eetgedrag is niet iets om u zorgen om te maken, maar mocht u dagelijks teveel vet, zout of suiker binnen krijgen kan dit op den duur erg slecht zijn voor de ongeboren baby. Homeopathie wordt ingezet bij zwangere vrouwen die enorme zin hebben in eieren, kalk, zoetigheid, rauwe producten, koffie, alcohol, vet voedsel, bier, azijn, augurken en citroen. Hierbij kunt u denken aan homeopathische geneesmiddelen in de vorm van druppels en tabletten die niet schadelijk of verslavend zijn voor u en de baby.

Eetgedrag en zwanger zijn

Veel vrouwen merken dat tijdens de zwangerschap hun smaak en reuk tijdelijk veranderen, waardoor hun eetgedrag wordt beïnvloed. Dingen die u altijd lekker vond, kunnen opeens gaan tegenstaan. Omgekeerd kunt u plotseling enorme trek krijgen in dingen waar u vroeger niet naar taalde. Het komt vaak voor dat zwangere vrouwen maandenlang geen koffie meer lusten en dat bijvoorbeeld de geuren van sigaretten of braad- en bakluchtjes heel erg gaan tegenstaan. Voor de plotselinge trek komen alle mogelijke voedingswaren in aanmerkingen, zelfs hele vreemde en onverteerbare zaken. Er kan ook een onbedwingbare snoeplust optreden. Mogelijk heeft dit te maken met een verhoogde prikkeldrempel voor zoet. Ook worden vreemde eetgewoonten wel toegeschreven aan psychologische factoren. Veel zwangere vrouwen zijn door de hormoonverandering hun lichaam wat labieler, hetgeen zich kan uiten in eetbuien of huilbuien.

Eetbuien en alternatieven

Als uw voorkeur telkens uitgaat naar ongezond voedsel, met veel vet, zout of suiker, zult u zich moeten matigen en naar gezondere alternatieven moeten zoeken. Anders kunt u op den duur de gezondheid van uw baby in gevaar brengen. Als de voorkeuren en afkeren heel duidelijk zijn en u vindt ze storend of ze overheersen de dagelijkse gang van zaken, dan kunt u homeopathische middelen uitproberen

Homeopathie voor inwendig gebruik

Homeopathie is bij afwijkend eetgedrag bij zwangerschap enkel voor inwendig gebruik te vinden op de Nederlandse en Belgische markt. Deze middelen zijn erg specifiek bij een groot aantal soorten voedsel te vinden. Bij de volgende trek of afkeer worden homeopathische geneesmiddelen ingezet:

Zin in eieren, kalk en zoetigheid

Calcium carbonicum Hanemanni D6 in tabletvorm helpt om de zin/trek in eieren, kalk en alle soorten zoetigheden (snoepgoed, drop, chocolade etc.) sterk te verminderen. Voor het maken van de tabletten wordt de kalk van oesterschelpen gebruikt.

Zin in rauwe producten en slechtere producten

Als u tijdens de zwangerschap zin heeft in allerlei onverteerbare zaken, waaronder rauwe producten en zaken die slecht kunnen vallen als koffie en alcohol, kunt u ignatia D6 gebruiken. Dit homeopathische geneesmiddel kunt u in Nederland en België kopen van de merken VSM en A.Vogel De druppels verminderen de zin in de bovenstaande producten. U kunt het middel veilig tijdens de zwangerschap gebruiken daar het niet schadelijk is voor moeder of ongeboren kind.

Afkeer van vet voedsel

Sommige zwangere vrouwen ontwikkelen tijdens hun zwangerschap een afkeer van vet voedsel en/of hebben erg zin in bier. Deze afkeer kan in sommige gevallen positief zijn, maar bij een intense afkeer voor ook de geur of het zien van vet voedsel kan dit op den duur erg vervelend zijn. Deze afkeer kan worden vermindert door Pulsatilla D6 te gebruiken. Deze tabletten werken daarnaast ook tegen hoofdpijn, loopneuzen, diarree en hoestklachten.

Trek in azijn en zuur voedsel, afkeer van vlees

Als u trek in azijn heeft en zuur voedsel als augurken en citroen kun u sepia D6 in tabletvorm inzetten. Deze vorm van homeopathie kunt u in Nederland en België kopen van het merk VSM en zorgt dat de trek vermindert. Sepia D6 werkt ook als u een afkeer voor alle (of meerdere soorten) vlees heeft ontwikkelt.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.