Homeopathie bij borstklierontsteking

Homepathie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Borstklierontsteking kan een pijnlijke, rode zwelling veroorzaken bij vrouwen die recent zijn bevallen en begonnen zijn met het geven van borstvoeding aan de baby. Homeopathische geneesmiddelen worden ingezet tegen de ontstekingen bij borstklierontsteking, als nabehandeling en bij rode, pijnlijke tepelkloven. U kunt gebruik maken van druppels en tabletten voor inwendig gebruik en van homeopathische Calendulan zalf en crème voor uitwendig gebruik bij een ontsteking aan de borstklier.

Borstklierontsteking

Een borstklierontsteking komt vrijwel alleen voor bij vrouwen die onlangs zijn bevallen en borstvoeding geven. Borstklierontsteking ontstaat als bacteriën via de tepel binnendringen en de melkkliertjes infecteren. Meestal zijn deze bacteriën afkomstig van de huid rondom de tepel of van de mond van de baby. Ze vermenigvuldigen zich snel, want een met melk gevulde borstklier is een ideale voedingsbron voor ziektekiemen. Door ontsteking ontstaat een rode, pijnlijke zwelling. De okselklieren naast de ontstoken borst kunnen ook pijnlijk zijn en soms heeft de patiënt te maken met een koortsig gevoel. Vaak waren er al tepelkloven (waardoor de bacteriën naar alle waarschijnlijkheid zijn binnengedrongen), die nu extra pijnlijk kunnen zijn. De harde plek zit meestal op plaats bovenin de borst. Dit is namelijk het deel van de borst waar het meeste klierweefsel zit. Tenzij een arts dit afraadt, kunt u wel gewoon doorgaan met het geven van borstvoeding.

Wat kunt u zelf doen?

Een goede hygiëne samen met de ondersteuning van een homeopathisch geneesmiddel kunnen in de meeste gevallen een behandeling door een arts met antibiotica overbodig maken. Eventueel kunt u de harde plek voorzichtig masseren. Raadpleeg een (homeopathisch) arts of deskundige als er na vier dagen nog geen verbetering is opgetreden.

Homeopathie bij borstklierontsteking

Bij een borstklierontsteking bereikt u de beste resultaten door een combinatie van een inwendig en een uitwendig homeopathisch middel te kiezen.

Bij heftige ontsteking met koorts

Als er een heftige, kloppende, rode ontsteking gepaard met koorts ontstaat, kunt u het homeopathische geneesmiddel Belladonna D6 inzetten. Deze tabletten of druppels kunt u online in Nederland en België bestellen. Ze helpen bij het remmen van de koortsverschijnselen en zorgen dat de ontsteking sneller verdwijnt. Belladonna D6 in tablet- of druppelvorm bevordert het genezingsproces van het menselijk lichaam. Het middel is niet schadelijk voor uzelf of indirect voor uw geboren baby. Het werkt daarnaast ook niet verslavend.

In de eerste fase van een ontsteking

Om te voorkomen dat een ontsteking doorzet kunt u Hepar Sulfuris D6 tabletten innemen. Als u merkt dat u in de eerste fase van borstklierontsteking zit dient u de tabletten zo snel mogelijk in te nemen. Hepar Sulfuris D6 bevordert het genezingsproces van het getroffen gebied. Het middel wordt ook ingezet bij premenstruele acne, mee-eters en jeugdpuistjes. Per tablet bevat het middel: Hepar sulphur DS 25 mg, Apis mellifica DS 25 mg, Calcium hypophosphorosa D2 25 mg, Echinacea angustifolia Dl 25 mg en Silicea terra DS 25 mg.

Bij pijn tijdens het geven van borstvoeding

Als u tijdens het geven van borstvoeding een stekende pijn voelt die uitstraalt door het hele lichaam en u heeft last van pijnlijke tepelkloven, dan kunt u Phytolacca D6 gebruiken. Dit middel wordt bereidt uit de verse wortel van de karmozijnbes en remt ontstekingen. Het wordt daarnaast ook gebruikt bij pijnlijke tepelkloven, keelpijn en om de borstvoeding te remmen of stoppen. De druppels kunt u van het merk VSM aanschaffen via online winkels als bol.com en een online drogist.

Als nabehandeling

Als nabehandeling van een afnemende borstontsteking kunt u Silicea D6 tabletten voor inwendig gebruik nemen. Het actieve bestandsdeel van deze tabletten is Silicae D6 en in de tabletten zitten onder andere de hulpstoffen Magnesii stearas en Acaciae gummi. De tabletten kunt u van A.Vogel kopen in Nederland.

Uitwendig gebruik

Voor uitwendig gebruik kunt u Calendulan crème of zalf gebruiken. Deze crème of zalf helpt bij rode, pijnlijke tepelkloven. U kunt Calendulan na de voeding insmeren op de pijnlijke plek. Calendulan voorkomt ook ontstekingen en heeft een ontstekingsremmende werking.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.