Homeopathie bij middenoorontsteking

Middenoorontsteking

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Middenoorontsteking is een kwaal die vaker bij kinderen dan bij volwassen voorkomt. Het middenoor bevindt zich achter het trommelvlies en is een holte. Door een virus of bacterie die zich via de Eustachiusbuis verspreidt kan een middenoorontsteking ontstaan. Homeopathische geneesmiddelen worden voor in- en uitwendig gebruik ingezet. U kunt bijvoorbeeld een neusspray, druppels of tabletten gebruiken bij deze ontsteking.

Middenoorontsteking

Het middenoor is een holte achter het trommelvlies, die door dit vlies gescheiden wordt van de uitwendige gehoorgang. De buis van Eustachius vormt de verbinding tussen het middenoor en de achterkant van de neusholte. Door een virus of bacterie, die zich via de buis van Eustachius verspreidt, kan middenoorontsteking ontstaan. Dit gebeurt vaak na een verkoudheid of keelontsteking. Bij kinderen is de afweer nog in opbouw, zodat ze makkelijker een infectie opdoen. Soms treedt middenoorontsteking op in de nasleep van roodvonk, bof, longontsteking, mazelen of griep.

Symptomen

Bij een middenoorontsteking kan het oor een waterige vloeistof uitscheiden. Andere verschijnselen zijn verhoging of koorts, oorpijn of het gevoel dat er een prop in de oor zit, en soms het horen van krakende, ploffende of suizende geluiden. Vaak verminderden deze klachten na verloop van enkele dagen, maar ze kunnen zich ook verder ontwikkelen tot de etterachtige vorm van oorontsteking.

Behandeling

Hoe eerder bij middenoorontsteking met de behandeling wordt begonnen, des te groter is de kans de vorming van een loopoor wordt voorkomen. Het is dan ook van groot belang dat u tijdens de eerste 24 uur waarin de eerste klachten zich openbaren (oorpijn en koorts), uw huisarts waarschuwt. Een extra reden om tijdig een arts of deskundige te waarschuwen, is om de kans te verkleinen dat de ontsteking chronisch wordt. Door het gebruik van Rinileen-producten wordt de buis van Eustachius open gehouden en kan een middenoorontsteking voorkomen worden. Bovendien wordt zwelling tegengegaan, zodat ontsteking voorkomen wordt. Veel drinken en het gebruik van een middel dat de weerstand verhoogd (Caltrivat, EBT of Echinaplant) kan ook helpen.

Homeopathie bij middenoorontsteking

Bij klachten die kunnen duiden op een ontsteking aan het middenoor dient altijd een arts of deskundige te worden geraadpleegd. Homeopathische middelen kunnen worden gebruikt naast een behandeling van een medisch expert.

Hoofdmiddel bij kinderen

Bij kinderen die last hebben van oorpijn en waar een middenoorontsteking dreigt kunt u Chamodent druppels of tabletten gebruiken. Dit homeopathische middel van het merk VSM is kindvriendelijk en werkt niet verslavend. Het middel wordt ook ingezet bij kinderen waarbij de eerste tandjes doorkomen. Chamodent kan bij drogisterijen en apotheken in Nederland en België worden gehaald. Ook wordt het natuurlijke middel bij sommige grote supermarkten verkocht.

Hoofdmiddel bij volwassenen

Om te voorkomen dat een verkoudheid zich ontwikkelt tot een bijholten- of middenoorontsteking worden Rinileen tabletten ingezet. Deze tabletten kunt u enkel online bestellen. Als vervanging kan er voor het uitwendige middel Rinileen neusspray worden gekozen. Dit middel zorgt ervoor dat de eustachiusbuis open blijft.

Weerstand bij kinderen verhogen

Voor kinderen die vaak last hebben van een middenoorontsteking en om de weerstand te verhogen kunt u het homeopathische geneesmiddel Caltrivat inzetten. Caltrivat kunt u online bestellen, omdat deze niet in Nederland op de markt te verkrijgen zijn. Om de weerstand te verhogen kunt u eventueel echinaforce tabletten inzetten.

Weerstand bij volwassenen verhogen

Het homeopathische middel Echinaplant in druppel- of tabletvorm helpt om de weerstand bij de volwassenen te verhogen. Dit middel werkt ook preventief tegen algehele malaise en is gemaakt uit een extract van de rode zonnehoed. Echinaplant wordt ook veelvuldig gebruikt bij verkoudheid.

Opbouwen weerstand na ziekte

Na een doorgemaakte ziekte kan het homeopathische geneesmiddel genaamd EBT worden ingezet. EBT heeft een activerende invloed op het menselijk afweersysteem en werkt ontstekingsremmend. Het bevordert daarnaast het herstel en bouwt de weerstand op na een doorgemaakte ziekte. Het middel bevat per 100g: Echinacea angustifolia 10 g, Echinacea purpurea10 g, Baptisia tinctoria D3 15 g, Thuja occidentalis Dl 10 g, Apis mellifica D4 15 g, Crotalus horridus D8 1 5 g, Lachesis mutus D6 15 g, Silicea terra D6 10 g en heeft een alcoholgehalte van 57%.

Uitwendig gebruik, neusspray

Om de buis van Eustachius open te houden wordt Rinileen neusdruppels of neusspray gebruikt.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.