Homeopathie bij migraine

Migraine

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Migraine is een vorm van hoofdpijn, die vaak op geregelde tijden optreedt en absoluut verlammend werkt op elke bezigheid. Het begint met een verkramping van de bloedvaten binnen de schedel, gevolgd door een verwijding van de bloedvaten die zich buiten de schedel bevinden. Homeopathische middelen worden voor inwendig gebruik ingezet bij migraine. Het belangrijkste homeopathische geneesmiddel is Secale Pentarkan .

Migraine

Vaak wordt een migraineaanval vooraf gegaan door gezichtsstoornissen (onduidelijk zien) en gaat het gepaard met duizeligheid, braken en evenwichtsstoornissen of een gevoel van misselijkheid. De oorzaak van migraine is heel vaak niet te achterhalen; wel staat vast, dat migraine regelmatig voorkomt binnen families., men heeft er dan aanleg voor. Een allergie voor een voedingsmiddel (bepaalde kaassoorten, koffie, chocolade en rode wijn zijn berucht), hormonen, de beginnende menstruatie of stress kunnen ook de aanstichters zijn. Iemand die lijdt aan migraine herkent meestal al vroeg bepaalde waarschuwingssignalen die aan een aanval voorafgaan, zoals: vermoeidheid (lusteloosheid), veelvuldig gapen, wazig zien, het gevoel van een strakke band om het hoofd of een trekkend gevoel in het gezicht of in de nek, geïrriteerd gedrag of overgevoeligheid voor schel licht of geluid. Na enige tijd maken deze symptomen plaats voor een hevige hoofdpijn, die meestal begint aan een enkele kant van het hoofd en zich vanaf daar uitbreidt. In deze periode kan ook misselijkheid voorkomen, terwijl uiterlijk bloeddoorlopen ogen of een bleek gezicht opvallen.

Triggers bij u?

Het kan nuttig zijn om te proberen erachter te komen wat in uw specifieke geval een aanval veroorzaakt of juist verergert. Stel uzelf vragen: Wat heb ik gegeven of gedronken? Wat heb ik gedaan? Was er sprake van stress of emoties? Vaak kan de aanval in hevigheid worden beperkt door bij de eerste waarschuwingssignalen preventief te handelen: het hoofd wassen met koud water of een kompres maken, het juiste homeopathische geneesmiddel innemen, ontspannen en – indien mogelijk – in een rustige kamer gaan liggen. Tip: probeer eens een kop koffie bij het begin van een aanval. Koffie zorgt namelijk voor verwijding van de bloedvaten.

Onmiddellijk handelen

Het kost misschien wel discipline om onmiddellijk te handelen als u de eerste symptomen voelt opkomen. Dit kan vooral vervelend zijn als deze zich voordoen in een moeilijke situatie op bijvoorbeeld werk of op een feest. Echter: het beperkt de gevolgen, ook op de lange termijn. Hoe langer men last heeft van migraineaanvallen, hoe meer tijd het zal kosten ervan te genezen.

Homeopathie bij migraine

Een klassiek-homeopathische behandeling biedt de meeste kans op blijvend succes; raadpleeg hiervoor een homeopathisch arts of deskundige.

Hoofdmiddel

Als hoofdmiddel bij beginnende migraine wordt Secale Pentarkan ingezet. Dit homeopathische geneesmiddel vermindert een (overgevoelige) reactie van het zenuwstelsel. Het wordt veelvuldig gebruik bij mensen die psychisch onder druk staan. Deze druppels bevatten per 100g: Secale cornutum D3 10 g, Glonoinum D5 10 g, Ignatia amara DS 10 g, Nux vomica D5 10 g, Magnesium phosphoricum D6 1 g, ethanol/aqua ad 100 g en hebben een alcoholgehalte van 49%. Het middel kunt u enkel online bestellen.

Migraine en menstruatie

Bij migraine rondom de menstruatie wordt het homeopathische middel Cyclamen pentarkan ingezet. Dit middel werkt positief op de doorbloeding. Hierdoor worden klachten als hoofdpijn en misselijkheid snel overwonnen. Deze druppels verminderen ook het optreden van migraineaanvallen.

Weekend-hoofdpijn

Weekend-hoofdpijn is een aanval die zich voordoet in perioden van ontspanning. Dit kan bijvoorbeeld in een vrij weekend of vakantie zijn. De klachten worden doorgaans beter als men gaat bewegen en worden erger bij teveel rust. Het middel Iris versicolor D6 van het merk VSM wordt ingezet tegen deze vorm van migraine. U kunt dit homeopathische geneesmiddel kopen in Nederland en België bij supermarkten, drogisterijen en apotheken.

Linkszijdige migraine

Bij migraine aan de linkerkant van het hoofd, bij de linker slaap en bij oog en voorhoofd kunt u Spigelia Anthelmia D6 gebruiken. Deze vorm van migraine wordt gekenmerkt door een schietende en stekende pijn. Dit homeopathische geneesmiddel wordt alleen door het merk VSM verkocht in druppelvorm en bestrijdt de symptomen van linkszijdige migraine.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.