Homeopathie bij neusverkoudheid

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Bij neusverkoudheid is er sprake van een virale ontsteking van het neusslijmvlies. Vaak gaat de neusverkoudheid gepaard met andere klachten van de luchtwegen of is zij een symptoom van algehele verkoudheid of griep. Homeopathische middelen worden voor zowel in- als uitwendig gebruik ingezet tegen neusverkoudheid bij volwassenen en kinderen.

Verkoudheid

Het neusslijmvlies is bij een neusverkoudheid aangetast door het verkoudheidsvirus. Normaal gesproken gaat deze verkoudheid na enkele dagen weer over. In sommige gevallen kan een verkoudheid ook chronisch van aard zijn. Als de verkoudheid langer dan veertien dagen duurt, u hevige oorpijn bij de verkoudheid heeft en er koortsachtige verschijnselen optreden dient u altijd een huisarts te raadplegen.

Wat kunt u zelf doen?

Wat kunt u zelf doen om bij neusverkoudheid het ongemak te beperken? U kunt gebruik maken van Rinileen neusdruppels of neusspray, die de zwelling van het neusslijmvlies verminderen. Slaap met uw hoofd wat hoger en ventileer de slaapkamer goed. Vermijd rokerige ruimten en zoek de frisse lucht op. Probeer anderen niet te besmetten: bedek de mond en neus als u niest, was uw handen zeer regelmatig en maak dikwijls gebruik van een schone zakdoek.

Homeopathie bij neusverkoudheid

Bij neusverkoudheid bereikt u de beste resultaten door een combinatie van een inwendig en een uitwendig middel te kiezen.

Inwendig gebruik, hoofdmiddel

Bij verkoudheid en griep wordt het homeopathische middel Nisyleen in druppel- of tabletvorm ingezet. Dit plantaardige middel wordt ingezet om verstoord en geïnfecteerd slijmvlies te normaliseren. Ook worden ze gebruikt om de vatbarheid voor griep en verkoudheid te verminderen op het moment dat de weerstand van de persoon al lager is.

Kindermiddel bij griep en verkoudheid

Voor kinderen is er bij griep en verkoudheid Nisykind ontwikkelt door VSM. De verschijnselen die vaak met griep en verkoudheid gepaard gaan (hoest en niesbuien, hoofdpijn, koorts enz.) verdwijnen hierdoor weer snel. De tabletten werken niet verslavend en zijn niet schadelijk voor kinderen. Per tablet bevat het: Aconitum napellus D6 10 mg, Bryonia alba D6 1 0 mg, Eupatorium perfoliatum D6 10 mg, Gelsemium sempervirens D6 10 mg, Ipecacuanha D6 10 mg, Phosphorus Dl 2 10 mg.

Uitbreiding ontsteking voorkomen

Om te voorkomen dat de ontsteking zich uitbre7idt naar de bijholten worden Rinileen tabletten ingezet. Dit middel is in Nederland slecht verkrijgbaar, maar kunt u wel in het buitenland bestellen. Deze tabletten hebben een ontstekingsremmende werking.

Weerstand opbouwen

Meer weerstand opbouwen wanneer u vaak last hebt van slijmvliesontstekingen kan met het homeopathische middel Echinacea Pentarkan. Als deze ontstekingen met enige regelmaat voorkomen, is het verstandig om de mening van een medisch expert te vragen. Echinacea Pentarkan kan naast een reguliere behandeling goed functioneren.

Neusklachten door hooikoorts of allergie

Als de neusklachten ontstaan door hooikoorts of huisstofallergie kunnen luffanil tabletten of druppels gebruikt worden. Omdat dit product in Nederland niet goed te verkrijgen is kan er ook gekozen worden om Nisyleen neusspray of druppels te gebruiken om hetzelfde effect als bij luffanil te krijgen.

Chronische neusverkoudheid

Bij chronische neusverkoudheid met taai, draderig slijm dat erger wordt bij kou kunt u het homeopathische middel Kalium Bichromicum D4 inzetten. Dit middel zorgt ervoor dat de slijmvorming en irritatie vermindert.

Dik en geel slijm

Neusverkoudheid met dik, geel slijm dat ’s ochtends loskomt en erger wordt door warmte en verbetert in de frisse lucht kan worden bestreden met het middel Pulsatilla D6 in druppelvorm. Het middel verhoogt ook de weerstand.

Uitwendig gebruik, hoofdmiddel

Rinileen neusspray of neusdruppels van VSM en A. Vogel kan worden ingezet bij neusverkoudheid bij volwassenen.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.