Homeopathie bij oorsuizen

Oorsuizen homeopathie alternatief

De kwaal oorsuizen komt vooral voor bij mensen ouder dan 50 jaar, maar kan ook bij jongere mensen spontaan ontstaan. Deze klacht kan meerdere oorzaken hebben en overleg met een huisarts of deskundige is raadzaam, voordat je homeopathische middelen in gaat zetten. Het homeopathische hoofdmiddel Ginkgo wordt bij oorsuizen gebruikt als hoofdmiddel. Er zijn ook speciale vormen van homeopathie die helpen bij oorsuizen in combinatie met een te hoge bloeddruk en psychische vermoeidheidsklachten. Welke vormen van homeopathie worden er precies gebruikt bij oorsuizen?

Wat is oorsuizen?

Oorsuizen is een gonzend of fluitend geluid in het oor, dat ontstaat door een verhoogde prikkelbaarheid in een deel van het gehoororgaan. ’s Nachts heeft men er de meeste last van, mede omdat het dan zo stil is. Overdag wordt het geluid vaak overstemd door omgevingsgeluiden. Oorsuizen komt vooral voor bij oudere mensen (boven de 50 jaar). Verstopping van de gehoorgang door oorsmeer kan een oorzaak zijn, net als acute middenoorontsteking. Ook wordt oorsuizen wel veroorzaakt door sommige medicijnen; vraag dit altijd goed na bij de arts of apotheker. Oorsuizen in combinatie met duizeligheid en misselijkheid kunnen wijzen op het syndroom van Ménière. Als men naast het oorsuizen ook gehoorverlies opmerkt, kan dit duiden op een begin van doofheid. In sommige gevallen kan er ook sprake zijn van een (permanente) beschadiging van de gehoorbeentjes.

Wat kun je zelf doen?

Zolang de klachten blijven bestaan, kan men ook zelf zorgen voor omgevingsgeluiden. Zet bijvoorbeeld de televisie of radio aan. Ook ’s nachts kan de radio zachtjes aan staan, eventueel (indien de eventuele partner er geen last van heeft) in combinatie met een koptelefoon. Bescherm het gehoor verder tegen eventuele verdere aantasting. Voorkomt blootstelling aan harde geluiden, draag gehoorbeschermers of oordopjes als er op de werkplek veel lawaai is.

Homeopathische middelen gebruiken bij oorsuizen

Als de klachten van langdurige aard zijn, en je hebt een arts of deskundige geraadpleegd, kun je er, in overleg met een deskundige, voor kiezen om homeopathische geneesmiddelen te gebruiken tegen deze kwaal. Homeopathie wordt gebruikt voor inwendig gebruik in de vorm van Ginkgoplus, Causticum D6, D12, en Aurum Metallicum D6. Deze vormen van homeopathie zijn in Nederland en België vrij verkrijgbaar. Al heten in België de middelen: Gingo complex druppels, Causticum Hahnemanni D6 en Aurum D6.

Hoofdmiddel

Het hoofdmiddel dat bij oudere mensen die last hebben van oorsuizen gebruikt wordt is Ginkgoplus. Dit middel zorgt voor een betere doorbloeding in de hersenen en kan positief werken bij doorbloedingsstoornissen. Het kruid dat hiervoor wordt gebruikt werkt ook positief voor het geheugen en de algehele functies van de hersenen. Dit middel mag niet gebruikt worden bij zwangerschap. Ook is het niet raadzaam om het langer dan 6 weken in te nemen. Er moet daarna een pauze van minimaal een maand volgen.

Oorsuizen en een te hoge bloeddruk

Voor mensen die naast de klachten aan het gehoor ook kampen met een te hoge bloeddruk, kan het homeopathische middel Aurum Metallicum D6 worden gebruikt. Het hoofdmiddel van deze vorm van homeopathie is geen plant. Het wordt bereidt uit goudpoeder. Dit middel is vooral geschikt als de klachten in de nacht verergeren.

Oorsuizen en vermoeidheid

Veel mensen die last hebben van oorsuizen hebben daarnaast ook last van lichamelijke en psychische vermoeidheid. Deze klachten verergeren ook vaak met koud weer. In dat geval kan er Causticum D6 en D12 worden gebruikt. Dit middel wordt gemaakt uit gebrande kalk en wordt ook ingezet bij mensen die last hebben van urine-incontinentie. Dagelijks niet meer dan 10 druppels is de maximale aangeraden dosis op een dag.

Verkrijgbaarheid homeopathische middelen bij oorsuizen

Niet alle bovenstaande homeopathische middelen zijn makkelijk te verkrijgen in de normale winkels. De meeste medicatie kan alleen online worden besteld. In het geval van de middelen bij oorsuizen, zijn alle middelen eenvoudig te bestellen in Nederland en België via grote webwinkels. Het middel Ginkgo, van de Japanse notenboom, is wel te koop bij de apotheker en grotere supermarktketens.

Kan men zelf geen oorzaak vinden en blijft het oorsuizen bestaan, dan is het verstandig om een arts of deskundige te raadplegen

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

1 gedachte over “Homeopathie bij oorsuizen”

Plaats een reactie