Homeopathie bij zwangerschapsbraken en misselijkheid

Misselijkheid, overgeven en een opgeblazen gevoel gaan in veel gevallen (rond de 60%) samen met zwanger zijn. Zwangerschapsbraken en zwangerschapsmisselijkheid zijn veelgehoorde klachten bij het ‘krijgen’ van kinderen. De baby in de buik veroorzaakt misselijkheid en braken in de ochtend. Deze klachten zijn de meest bekende zwangerschapsklachten die doctoren wereldwijd te horen krijgen. Homeopathie wordt ingezet voor inwendig gebruik bij deze klachten in de vorm van druppels, tabletten en capsules.

zwangerschapsbraken

Misselijkheid en braken in de ochtend komt bij minstens zestig procent van alle zwangere vrouwen voor tijdens de eerste drie á vier maanden en het is waarschijnlijk de meest bekende zwangerschapsklacht. Het begint als u een paar weken over tijd bent. Meestal gaat het om misselijkheid bij het ontwaken en soms moet men erdoor overgeven. Veelal heeft u er daarna geen last meer van, maar misselijkheid kan zich ook op andere ogenblikken van de dag voordoen. Na enige weken verdwijnt de klacht meestal spontaan weer. De oorzaak van zwangerschapsbraken is niet bekend. Als u elke dag één of twee keer moet overgeven, is dit niet nadelig voor de ontwikkeling van de baby. Raadpleeg wel een arts als u vele malen op een dag moet braken; er kan dan na verloop van tijd een (ernstig) tekort aan vocht ontstaan.

Wat kunt u zelf doen?

Eet kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld vijf of zes kleine maaltijden, verspreid over de dag in plaats van drie grote maaltijden. Nuttig het ontbijt op bed, of rink ten minste eerst wat thee voordat u opstaat. Rustig de dag beginnen is het beste, al zal dat wel eens moeilijk zijn wanneer u al kinderen hebt of naar uw werk toe moet. Denk ook de rest van de dag om uw voeding: vermijd vet en zwaar gekruid voedsel.

Homeopathie voor inwendig gebruik

Als de zwangerschapsmisselijkheid ondanks de bovenstaande maatregelen nog steeds blijft bestaan, kan men een van de volgende homeopathische geneesmiddelen gebruiken. Let op: als het braken meerdere malen per dag voorkomt dient u een arts of deskundige te raadplegen omdat er een tekort aan vocht kan ontstaan. Homeopathie wordt bij zwangerschapsbraken ingezet voor inwendig gebruik.

Hoofdmiddel bij zwangerschapsbraken

Als hoofdmiddel bij braken in combinatie met een zwangerschap wordt het homeopathische geneesmiddel Lobelia Pentarkan ingezet. Dit middel wordt door Dr. Vogel, VSM verkocht, maar kunt u ook bestellen vanuit Duitsland via online webshops te vinden via de zoekmachine. Deze druppels zorgen dat het zenuwstelsel en het spijsverteringskanaal normaliseren en worden ingezet bij braken, misselijkheid en specifiek voor zwangerschapsbraken. Per 100g bevat Lobelia Pentarkan de volgende ingrediënten: Lobelia infiata DS 10 g. Apomorphinum muriaticum DS 10 g, Carduus marianus Dl 10 g, Iris versicolor D2 10 g, Kreosotum D3 1 0 g, ethanol/aqua ad 100 g en het heeft een alcoholgehalte 57%.

Bij hevige braakaanvallen (galbraken)

Bij hevige braakaanvallen, tot galbraken toe, die niet opluchten wordt het middel Ipecacuanha D6 ingezet. Dit homeopathische geneesmiddel wordt gemaakt van de wortel van de gelijknamige plant en zorgt voor een verlichting van de klachten. De braakaanvallen zullen dankzij deze tabletten of druppels worden vermindert.

Bij misselijkheid zonder braken

Als er alleen sprake is van zwangerschapsmisselijkheid en dit niet gepaard gaat met overgeven dan kunt u het middel Tabacum D6 gebruiken. Deze druppels worden bereidt uit de gedroogde, niet fermenteerde bladeren van de havanna-tabak. U kunt ze van het merk VSM aanschaffen bij drogisterijen of kopen via online webwinkels. Deze druppels worden bij zwangerschapsbraken en bij hulp bij het stoppen met roken ingezet.

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie