Homeopathie en aambeien bij zwangerschap

Homeopathie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Aambeien zijn, samen met spataderen en misselijkheid, de meest voorkomende kwalen bij zwangerschap. Omdat de baarmoeder rekt bij de groei van de baby in de buik ontstaat er een gebrek aan ruimte in de buik, waardoor organen en bloedvaten in verdrukking komen. Hierdoor ontstaan aambeien bij zwangere vrouwen. Homeopathische zalfjes, gelei, gel, crème en inwendige middelen worden ingezet om aambeien te behandelen en te voorkomen bij een zwangerschap.

Aambeien

De baarmoeder rekt uit naarmate de baby groeit en wordt in de loop van de zwangerschap steeds groter. Derhalve wordt de ruimte in de buik en het bekken kleiner. Door gebrek aan ruimte raken de organen en vaten die in deze buurt liggen in verdrukking, wat kan leiden tot een belemmering van de terugstroom van het bloed in de dunwandige aderen. Het laatste kan spataderen en aambeien veroorzaken bij vrouwen die daar aanleg voor hebben. Aambeien zijn een speciaal soort spataderen, die in het laatste stuk van de endeldarm of rond de anus kunnen voorkomen. Het zijn kluwens van uitgezette aderen. Aan het einde van de darm vinden we veel dunwandige bloedvaatjes. Als het terugstromen van bloed wordt belemmerd, kan er stuwing of trombose in de bloedvaten ontstaan. Daardoor zwellen ze op en zo ontstaan er aambeien. Ze kunnen bij zwangerschap pijnlijk zijn door zwelling, jeuk en bloeden.

Wat kunt u zelf doen?

Houd de huid goed schoon en droog om verdere irritaties of ontstekingen te voorkomen. Regelmatig invetten met een zalf houdt de huid soepel en voorkomt anaalscheurtjes. Meestal verdwijnen deze aambeien na de zwangerschap langzamerhand weer.

Homeopathie bij aambeien tijdens of na de zwangerschap

Bij zwangerschapsaambeien bereikt u de beste resultaten door een combinatie van een inwendig en een uitwendig middel te kiezen. De kans dat tijdens de zwangerschap zich aambeien vormen is hoog, meestal zullen deze echter weer snel verdwijnen. Homeopathie kan dit proces aanzienlijk versnellen. Voor de volgende kwalen die te maken hebben met aambeien worden homeopathische geneesmiddelen ingezet:

Homeopathisch hoofdmiddel bij aambeien

Als hoofdmiddel bij aambeien wordt het middel Aesculus Pentarkan ingezet, omdat het de doorbloeding verbetert en de druk in de bloedvaten zal verminderen. Aesculus Pentarkan kunt u niet in Nederland of België verkrijgen maar dient online via webwinkels in Duitsland of Engeland besteld te worden. Dit homeopathische geneesmiddel is enkel voor inwendig gebruik.

Bij jeukende en brandende aambeien

Als de aambeien gekenmerkt worden door hevig jeuk en een brandend en pijnlkijk gevoel, kunt u Hamamelis D6 inzetten. Dit homeopathische middel stimuleert de algemene doorbloeding en is enkel bedoeld om inwendig te gebruiken. De druppels werken daarnaast ook positief op de aderen, stuwingen, spataderen en bloedingen. Het wordt gemaakt het de verse barst van de toverhazelaar dat al jarenlang de Indianen in Amerika wordt gebruikt voor medicinale doeleinden. Het middel staat ook bekend als Hamamelis Virginiana D6 en kunt u van het merk VSM en A.Vogel kopen in Nederlandse supermarkten, drogisten en apotheken.

Uitwendig gebruik

Voor het beste resultaat bij aambeien bij zwangerschap kunt u naast de bovenstaande inwendige middelen ook kiezen voor een uitwendige zalf of crème om ervoor te zorgen dat de aambeien snel weggaan. De volgende zalfjes, zetpillen en gelei zijn beschikbaar tegen zwangerschapsaambeien:

Vasoplant zalf

Vasoplant zalf van VSM is op de markt voor de verzorging van uitwendige aambeien. Vasoplant zalf kunt u niet meer in fysieke winkels kopen, maar is nog wel online verkrijgbaar. De juiste online winkels kunt u gemakkelijk vinden via de zoekmachine. Vasoplant heeft een ontspannende en rustgevende werking op de huid. U kunt het middel meerdere malen per dag direct op de aambei aanbrengen.

Vasoplant zetpillen

Vasoplant zetpillen hebben een positief effect op aambeien die gekenmerkt worden door een rode huid met jeuk en een branderig gevoel. Dankzij het ingrediënt Hamamelis heeft het ook een gunstige invloed op de algemene doorbloeding. De zetpillen kunt u meerdere malen per dag inbrengen en ze bevatten Per zetpil: Cortex Hamamelidis 120 mg, Extr. Hamamelidis cort. fluid. 80 mg, Aesculus hippocastanum 0 60 mg in zetpilbasis.

Calendulan gelei

Calendulan gelei wordt ook wel calendulan eerste hulp gel genoemd en bevordert het herstellend vermogen van de huid. Deze gelei, gel, emulsie of zalf kunt u in de meeste Nederlandse supermarkten, apotheken en drogisten verkrijgen. Net als de twee bovenstaande uitwendige opties tegen/bij aambeien, bevat de Calendulan ook Hamelidis extract om de doorbloeding te bevorderen. Daarnaast zitten de volgende ingrediënten in de zalf: Hamamelis virginiana destillaat, alcohol, Calendula officinalis extract, triethanolamine, carbomer, aqua, methylparaben, disodium EDTA


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.