Homeopathische geneesmiddelen bij eelt

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Eelt is een plaatselijke verdikking of een verharding van de oppervlakkige hoornlaag van de huid. Dit ontstaat meestal door druk van buitenaf. Eeltvorming kan een nuttig verschijnsel zijn, omdat het de weerstand van de huid verhoogt en daardoor het ontstaan van wondjes voorkomt. Soms ontstaat er teveel eelt; er ontstaat dan een eeltknobbel. Deze komen meestal op de voeten voor. homeopathische geneesmiddelen zijn geschikt om de huid te verzachten en de vorming van eelt te verminderen. Homeopathie verwijdert eeltplekken echter niet volledig

Eelt

Bij eeltknobbels op de voeten drukt de huid op deze verdikte plek nog harder tegen de schoen dan normaal. Door deze druk wordt er op de huidige laag nog meer of opnieuw eelt gevormd. Te dik geworden eeltlagen kunnen barsten en tot kloven leiden, die hevig kunnen gaan bloeden. Eelt aan de voeten kan ook veroorzaakt worden door een tekort aan vitamine A. Bij personen waarbij het tekort een oorzaak is komen de volgende symptomen, naast de eeltvorming, er vaak ook bij: droge, schilferende huid aan de onderarmen en benen, slecht zien in het donker en slijmvliesontstekingen. Ook aan de handpalmen kan eelt ontstaan, vaak als er met regelmaat zwaar werk moet worden verricht met de handen. Met homeopathische geneesmiddelen kan de eeltvorming worden vermindert.

Behandeling bij eeltvorming

Zelf kunt u eeltplekken en eeltknobbels behandelen met bijvoorbeeld een vijl (of een speciale eeltvijl). Hiermee kunnen de bovenste laagjes eelt worden verwijdert, wat het ongemak kan verminderen. Het is echter niet altijd de juiste oplossing om deze plekken te verwijderen, omdat ze vaak een bescherming bieden tegen irritaties. Alleen wanneer de lagen te dik worden, zich knobbels vormen of wanneer u er echt last van heeft, kan ingrijpen noodzakelijk zijn. Men kan ook proberen om de oorzaak op te heffen door ruimer schoeisel te dragen.

Homeopathische geneesmiddelen

Homeopathie bij eelt wordt ingezet om de eeltvorming te verminderen, bij eeltknobbels en wanneer de eeltlaag droog is of er kloven ontstaan, die eventueel kunnen gaan bloeden. Verzorg bij alle gevallen de huid goed en smeer de plekken in met een verzachtende milk of crème. Raadpleeg bij ernstige hinder altijd een arts of professionele pedicure voor deskundig advies.

Hoofdmiddel voor inwendig gebruik

Als er overmatige eeltvorming is ontstaan kunt u het homeopathische middel Graphites Pentarkan gebruiken voor inwendig gebruik. Dit middel bevordert het herstel van huid, haar en slijmvliezen en wordt regelmatig ingezet bij klachten die gekenmerkt worden door droogte van onder andere de huid. Dit middel kunt u kopen in tabletvorm.

Eeltknobbels

In sommige gevallen zijn er eeltknobbels waarbij een brandend gevoel en/of jeuk ontstaan. Het homeopathische geneesmiddel Antimonium Crudum D6 voor inwendig gebruik is een geschikt middel om deze symptomen te verlichten. Dit middel kunt u onder andere van het merk VSM kopen. Bij sterkte eeltvorming, eeltknobbels, likdoorns en ook kalknagels en slechte nagels in het algemeen biedt Antimonium een oplossing. Deze tabletten worden gemaakt uit het mineraal grauw spiesglans en mag maximaal 3 maal daags worden gebruikt.

Homeopathie geschikt voor uitwendig gebruikt

Wanneer de eeltlaag droog is of er kloven ontstaan is Grafiet zalf of Calendulan klovenzalf van het merk VSM homeopathische
oplossingen. Deze middelen kunnen direct op de eeltlaag worden gesmeerd. Bij kloven die gaan bloeden moet u naast een homeopathische behandeling ook een specialist of professionele pedicure inschakelen. Calendulan zalf is een echt ‘eerste hulp’ middel en bevat het Calendula Officinalis extract. Dit wordt gewonnen uit de goudsbloem, een plant die behoort tot de composietenfamilie en ook in siertuinen wordt gebruikt.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.