Hostels, hotels en campings in Mount Isa, Australië

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Slapen in de Outback van Australië? Het gevoel krijgen alsof je echt in de woestijn bent? Dat kan in Mount Isa, ook wel The Isa of Mt. Isa genoemd. Deze stad ligt in het noorden van de staat Queensland (QLD) in de Australische Outback. In de stad heb je de keuze uit ruim 15 hotels, 4 goedkope campings en 2 hostels voor mensen met een krap budget (vaak backpackers). Welke hotels worden aangeraden door mensen die een review hebben achtergelaten? Welke hostels zijn er te vinden in Mount Isa? Waar kun je het beste slapen als je in de Outback van Queensland verblijft? Veel mensen combineren deze staat met Alice Springs, dat ook lastiger te bereiken is.

Mount Isa bezoeken

Mount Isa ligt in het noordelijke deel van de staat Queensland en valt onder de Australische Outback. Om de stad in de woestijn te bezoeken moet je veel moeite doen. Het ligt ver weg van alle bekende en grote steden in het land. Je kunt het beste een binnenlandse vlucht naar Mt. Isa airport boeken via een van de goedkope aanbieders. Je krijgt in deze stad echt het gevoel of je in de Outback bent. Overal zie je oude en verlaten mijnen of grote fabrieken waar bijvoorbeeld koper en zink wordt verwerkt. De bevolking van de stad is trots op de geschiedenis van ‘The Isa’ en verteld er dan ook graag over. Mensen die de stad bezoeken gaan er heen om het echte ‘Outbackgevoel’ te krijgen. Ze bezoeken er mijnen, gaan door de woestijn toeren op een kameel of gaan wandelen met een gids door de omgeving. Als je Mount Isa bezoekt, is het wel verstandig om in de stad te verblijven, of om een gratis resting area te zoeken in de buurt van de stad. Veel andere opties zijn er namelijk niet.

Slapen in de Outback

Als men denkt aan het slapen in de Outback, denkt men al snel aan schorpioenen in je slaapzak, giftige slangen en andere wilde beesten die je in de nacht (en overdag) lastig kunnen vallen. Als zij eenmaal aankomen in Mt. Isa blijkt dat dit niet het geval is. Mount Isa is net als iedere andere grote stad (20.000+ inwoners). Je hebt hier grote restaurants, winkelcentra en fabrieken. Als je echter in de omgeving van de stad gaat kijken, krijg je wel het gevoel alsof je in een woestijn bent. Er zijn diverse tours waarbij je ook kunt slapen in de woestijn. Gaan slapen en kijken naar de sterrenhemel en wakker worden door de brandende zon.

Overnachtingen in Mount Isa zoeken

Mount Isa heeft, anno 2015, niet meer dan 18 hotels, 4 campings en 2 budgethostels. Toch is het verstandig om de prijzen van de hotels goed te vergelijken. Sommige hotels lijken goedkoop, maar hebben alleen kamers die je met meerdere personen moeten delen. Andere hotels hebben geen internetverbinding. Toch lastig als je in de Outback zit en het thuisfront op de hoogte wilt houden.

Hostels in de stad

Travellers Haven

Corner Spence & Pamela Streets, telefoon 47430313
Het kleine hostel heeft 21 kamers, een zwembad en een snelle internetverbinding. Als je met de bus naar Mount Isa reist, is het slechts 5 minuten lopen naar dit populaire hostel voor backpackers. Reviews die in 2014 en 2015 zijn achtergelaten prijzen de gezelligheid van het personeel en de comfortabele kamers in Travellers Haven. Zij bieden ook informatie over de tours en uitstapjes in de omgeving.

Irish Club Accommodation

2 Twenty-Third Avenue, telefoon 47435678
Een van de grootste slaapgelegenheden van Mount Isa. In totaal heeft het budgethostel 168 bedden beschikbaar in dorms (delen met meerdere personen), doubles (twee bedden) en singles (eenpersoonskamer). Ook zij bieden informatie aan over de uitstapjes in de omgeving. Op warme dagen kun je afkoelen bij het kleine zwembad bij het hostel. In de gemeenschappelijke woonkamer komen, vaak in de avond, backpackers en andere toeristen samen om film te kijken, spelletjes te spelen, informatie uit te wissen, of om gewoon uit te rusten.

Hotels in de stad

De stad heeft groot aantal hotels, motels, inn’s en B&B’s. De volgende hotels hebben een hoge rating op diverse websites waar hotels worden vergeleken en geboekt:

 • Copper Gate Motel
 • Spinifex Motel
 • Coppter City Motel Mt Isa
 • Fourth avenue Motor Inn
 • Icon on Isa
 • Mt Isa City Motel
 • Central Point Motel
 • Quality Inn Burke and Wills Motel

Campings

In en rondom de stad kun je, anno 2015, een vijftal campings vinden. Je kunt hier met een eigen camper, auto, of campervan terecht voor een overnachting:

 • Discovery Argylla Caravan park
 • Discovery Mount Isa
 • Mount Isa Caravan Park
 • AAOK Moondarra Accommodation Village
 • Sunset Caravan park

Gratis slapen in Mount Isa?

Op gemiddeld 40 kilometer afstand (ten oosten en ten westen) kun je op een gratis resting area een nacht verblijven. Er staat hier een barbecue en een toiletgebouw. Deze parkeerplaatsen worden onderhouden door de staat Queensland zelf en kunnen gratis worden gebruikt. Voorwaarde is wel dat je alles zo netjes mogelijk houdt.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Reacties zijn gesloten.