Hotspot in Antwerpen: Lombardia

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Naast geweldige shopmogelijkheden zijn er ook genoeg mogelijkheden om in Antwerpen lekker, biologisch en gezond te eten. Een van mijn favoriete hotspots waar je heerlijk vegetarisch en veganistisch kan eten is Lombardia. Je eet hier creatieve en lekkere gerechten voor ontbijt en lunch midden in het shopcentrum van Antwerpen. Grappig weetje, ook in Nederland worden er producten van dit merk verkocht.

Wat kan je eten bij Lombardia?

Al het eten bij Lombardia is biologisch. 70% van de kaart is veganistisch en de rest is vegetarisch of met vlees en vis. Je kan er lekkere burgers, sandwiches en broodjes eten. Ook vind je er salades, soepen en dagschotels. Verder kan je er lekkere verse fruitsappen drinken waar je naar eigen keuze superfoods aan kan toevoegen. En last but not least, er zijn verschillende soorten zoete lekkernijen verkrijgbaar. Voor ieder wat wils dus! (P.S. eet je glutenvrij? Dan kan je hier ook prima terecht.)


Waar vind je Lombardia?

Lombardia ligt midden in het shopcentrum van Antwerpen. Vanaf de Zara in de hoofdstraat de Meir is het maar 6 minuten lopen. Eigenlijk ligt het lunchcafé in een zijstraat van de Meir. Dit eetcafé is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 8 uur ’s morgens tot 6 uur ’s avonds. In sommige vakanties is het lunchcafé tijdelijk dicht, het is dus handig om altijd even van tevoren de website te bekijken. Als Lombardia dicht is, of als je ergens anders wilt eten, kan je ook naar Le Pain Quotidien. Lees op Sport meets Fashion meer over Le Pain Quotidien.

Webshop

Lombardia is niet alleen een eetgelegenheid, het is een merk. In twee verschillende webshops kan je verschillende producten van het merk kopen. Zo heb je Lombardia drinks, die zelfs in sommige plekken in Nederland verkrijgbaar zijn. Lombardia drink is een nieuwe soort warme drank, niet vergelijkbaar met thee, koffie, warme chocolademelk et cetera. Het zijn veganistische warme dranken. De dranken zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, onder andere de smaken gember en citroen, kokos en ananas en groene thee en appel. Zelf heb ik de kokos en ananas smaak gedronken en die was heerlijk! Ook is er in de webshop een SkinnyLove vermageringskuur verkrijgbaar. Deze shakes in poedervorm die je twee keer op een dag moet drinken verhogen jouw verzadigingsgevoel waardoor je minder behoefte hebt aan ongezonde snacks en afvallen makkelijker gaat.

Celebrities

Ook onder celebrities is Lombardia geliefd. Zo hebben hier wereldsterren zoals Moby en Sting gegeten. Zij zijn zelfs fan geworden en komen hier regelmatig terug om te genieten van het heerlijke eten.