Hulp bij online marketing inschakelen

Online marketing

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Online marketing is een breed begrip! Vaak wordt gedacht dat het stopt bij een campagne op sociale media, of bijvoorbeeld bij het inkopen van advertentieruimte in de zoekmachine. Denk bij online marketing ook aan het uitwerken van een marketingplan voor de lange termijn, gericht op het opbouwen van naamsbekendheid. Of denk aan het vergroten van je bezoekersaantal, om deze bezoekers vervolgens te verleiden tot het aanmelden voor de nieuwsbrief. Met een e-mail marketingcampagne kun je proberen deze bezoekers te converteren naar klanten! In dit artikel lees je meer over de hulp bij online marketing, die specialisten in dit vak je kunnen bieden. 

Meer bezoekers op je website 

Een van de onderdelen van online marketing is het verbeteren van de posities van een website in de zoekresultaten. Consumenten kijken vaak enkel naar de eerste drie tot vijf resultaten in de zoekmachine. Staat jouw website op de tweede pagina? De kans dat bezoekers je website via de zoekmachine vinden is in dat geval klein. Er zijn twee manieren waarop een freelance marketeer meer bezoekers naar je website zal proberen te trekken, namelijk: via SEO en via SEA. SEO is gericht op de lange termijn, terwijl SEA op korte termijn resultaten oplevert. 

Inzetten op sociale media 

Niet alleen je website moet goed vindbaar zijn! Ook wil je gevonden worden op sociale media. Denk aan Facebook, Instagram en bijvoorbeeld LinkedIn. Een marketeer helpt je de pagina’s van jouw bedrijf in te richten, om zo een steeds groter netwerk van volgers op te bouwen. Op termijn kun je nieuwe acties of producten met deze groep delen, om zo je omzet te verhogen. 

Bespaar tijd en geld met professionele hulp 

Het inschakelen van hulp bij online marketing levert twee belangrijke voordelen op: het bespaart je tijd en geld! De kans dat je een marketingcampagne direct op de juiste wijze inricht is relatief klein. Zeker wanneer je hier weinig ervaring mee hebt. Een professional voorkomt dat je marketingbudget verspilt wordt aan inefficiënte campagnes. Zo hoef je jezelf niet te verdiepen in online marketing, waarmee veel tijd bespaard wordt.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.