Ideeën en tips voor het organiseren van een bruiloftsfeest

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ga je binnenkort trouwen dan is dat natuurlijk heel leuk. Een gezellig feestje om de liefde van jullie als stel te vieren. De meeste mensen nodigen hier veel mensen voor uit zoals familie en vrienden. Er zijn wel veel zaken die je dan goed moet regelen. Zorg ervoor dat je de datum vastzet zodat je naar een bepaald moment kan toeleven. Houd rekening met belangrijke data van gasten die dichtbij staan. Wij zetten verder wat ideeën en tips op een rij zodat jullie je perfecte droombruiloft kunnen realiseren. 

Stijl en thema bepalen  

In grove lijnen moet het duidelijk zijn wat jullie willen. Kies voor een themafeest als jullie graag willen dat iedereen in dezelfde tinten komt. Maak samen een moodboard om de sfeer te bepalen. Het is fijn om een beeld van de stijl te hebben en vanuit daar keuzes te maken. Kijk of jullie ook samen willen zitten met een weddingplanner of dat jullie liever alles zelf willen doen. Een weddingplanner kan helpen om alles te regelen en te kijken hoe jullie het beste met het budget om kunnen gaan. Zorg ervoor dat je aan het budget blijft houden zodat je goed uitkomt en er niet te veel overheen gaat. 

Gasten uitnodigen

Kijk eerst hoeveel gasten je kunt uitnodigen op de locatie waar de bruiloft gaat plaatsvinden. Houd hier ook het budget weer in gedachten. Hoe meer gasten er worden uitgenodigd, hoe hoger de rekening uiteindelijk wordt. Nodig alleen de mensen uit die jullie graag willen hebben, jullie hoeven geen verplichting te voelen om meer uit te nodigen dan jullie eigenlijk willen. Weten jullie wie er allemaal op de gastenlijst staan? Zorg er dan voor dat jullie zo snel mogelijk de uitnodigingen eruit sturen. Iedereen kan er dan rekening mee houden. Kies ervoor om eerst te vermelden wanneer de datum is en daarna pas de officiële uitnodiging. 

Betrokkenen vragen en vinden 

Ten eerste moeten jullie kijken wie de getuigen en de bruidsmeisjes worden. Meestal zijn het mensen die dichtbij jullie staan. De ceremoniemeester helpt met het plannen van de bruiloft en is het aanspreekpunt voor de gasten. Zorg ervoor dat je deze mensen op tijd vraagt. Zij kunnen ook helpen met de bruiloft decoratie om alles mooi aan te kleden. Bedenk je ook dat je leveranciers nodig hebt die alles leveren. Denk hieraan een bruidstaart, de bloemen, een trouwfotograaf en niet te vergeten de droomjurk van de bruid. 

Het organiseren van een bruiloftsfeest is leuk, maar ook veel regelen. Kijk daarom eens naar deze ideeën en tips en het wordt een prachtige dag.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.