Inspiratie: Een week in Andalusië – alle hoogtepunten

Rondreis andalusie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Andalusië is een prachtige Spaanse regio. Het ligt aan de zuidkust van het schiereiland en is zeer populair als vakantiebestemming. Het gehele jaar door weten toeristen de charmante kustplaatsen, grote toeristenoorden en schattige witte dorpjes in de regio te vinden. Daarnaast is deze regio ook erg populair vanwege het paardenras Andalusiër. Wat veel mensen niet weten is dat Andalusië bijna 90.000 vierkante kilometer groot is, er meer dan 8 miljoen mensen wonen en het bestaat uit acht provincies. Rondreizen door Andalusië zijn daarom erg populair. Je kan je er zeker voor meerdere weken vermaken. Heb je echter wat korter de tijd? Dan kan je hieronder inspiratie vinden. Je leest hoe je de hoogtepunten van de regio kan bekijken in één week!

Waar start je reis door Andalusië?

Eigenlijk maakt het niet heel veel uit waar je reis begint. De hoogtepunten die je moet zijn sowieso: Sevilla (de hoofdstad van de regio), Malaga, Cordoba, Cadiz, Nationaal park Sierra Nevada, Marbella en Roquetas de Mar (zie uitgelichte afbeelding). Waar je start maakt niet heel veel uit. Het is wel aan te raden om een huurauto te regelen. Zo zie je net wat meer. Je zou ook met de auto vanuit Nederland naar deze regio kunnen gaan. Je eigen auto mee op reis heeft veel voordelen, maar je moet wel minimaal 2-3 reisdagen vanuit Nederland héén en 2-3 reisdagen terug rekenen voor de rit naar het zuiden van Spanje.

Leuk om te weten: De streek rondom de stad Sevilla is de geboorteplaats van een wereldberoemde paardenras. Dit ras wordt Andalusiër genoemd en is vernoemd naar de regio. Het ras wordt door de kenners gezien als een van de meest edele rassen ter wereld. Het wordt in klasse alleen overtroffen door een ander paardenras, de volbloed Arabier. Tijdens een week in Andalusië mag een paardenshow Andalusiër paarden of een ritje op dit paardenras eigenlijk niet ontbreken.

Een prachtig paardenras!

7 dagen de tijd, waar ga je heen?

In de onderstaande kaart zie je een route door Andalusië die je binnen een week kan afleggen. Je ziet de hoogtepunten van de streek en kan zo genieten van alles wat deze streek rijk is.

Van dag tot dag

In het onderstaande schema gaan we er vanuit dat je aanvliegt op de luchthaven van Malaga, een huurauto neemt en op pad gaat. Tip: Je zou ook kunnen kijken of je een Flydrive kan boeken. Zo boek je de vlucht én huurauto. Soms boek je ook alle hotels onderweg meteen mee!

  • Dag 1: Aankomen op Malaga en de stad verkennen
  • Dag 2: Rijden naar het kustplaatsje voor een korte vakantie Roquetas de Mar
  • Dag 3: Via het Nationaal park Sierra Nevada (maak een wandeling!) naar Granada (ontdek de prachtige stad!)
  • Dag 4: Van Granada naar Córdoba door het binnenland van Andalusië
  • Dag 5: Rijden van Córdoba naar Sevilla en een dag/nacht in de hoofdstad vertoeven
  • Dag 6: Een bezoekje brengen aan Cadiz en Gibraltar. Overnacht aan de kust bij Gibraltar
  • Dag 7: Via Marbella naar Malaga en naar huis vliegen.

Een intensieve, maar hele fijne reis. Je zou de mini-vakantie in Roquetas de Mar en het nationale park over kunnen slaan om een iets rustigere week vakantie te vieren!


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.