Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland en zangeres + auditie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Vrijdag 25 september 2015 werd de eerste aflevering van The Voice of Holland 2015 uitgezonden. In de eerste aflevering van het zesde seizoen van TVOH was Jennie Lena te horen bij de blind auditions. Toen Jennie haar eerste noten gezongen had draaiden alle vier de coaches al hun stoelen om. Marco Borsato noemde haar zelfs een mogelijke finale-kandidaat. Hoe de coaches Ali B, Sanne Hans (Miss Montreal) en Marco Borsato ook hun best deden om Jennie voor hun team te winnen, Jennie koos ervoor om met het team van coach Anouk verder te gaan.

The Voice of Holland

The Voice of Holland (TVOH) is een tv-talentenjacht die wordt uitgezonden door RTL4. De bedenkers van de talentenjacht zijn John de Mol (media magnaat) en Roel van Velzen (artiest). Op 31 maart 2010 was The Voice of Holland voor het eerst op televisie te zien. Het televisieprogramma werd een groot succes en de formule werd dan ook wereldwijd verkocht. De talentenjacht bestaat uit verschillende onderdelen. Het begint bij de eerste auditie voor de productie. Hierbij worden de kandidaten geselecteerd die door mogen naar de blind auditions. Vervolgens komen de Battles, de Clashes en als laatste de liveshows.

Auditie Jennie Lena bij The Voice of Holland

Jennie’s stem zorgde ervoor dat alle vier de coaches hun stoelen omdraaiden. Bij de eerste audities van The voice of Holland 2015 waren alle vier de coaches onder de indruk van Jennie. Marco Borsato en Sanne Hans (Miss Monterial) draaiden als eerste hun stoelen. Anouk en Ali B. draaiden al snel daarna hun stoelen om. Dit alles gebeurde al tijdens de eerste seconden. De coaches deden hun best om Jennie voor hun team te laten kiezen. Marco noemde haar zelfs een mogelijke finalekandidaat. Jennie besloot toch om verder te gaan met het team van Anouk. Jennie en Anouk zijn geen onbekenden van elkaar Jennie trad op als achtergrondzangeres bij Anouk.

Wie is Jennie Lena?

Jennie Lena is de artiestennaam van Jennie Willemstijn. Jennie is geboren op 1 december 1977 in Purmerend. In het leven van Jennie Lena heeft muziek altijd een belangrijke rol gespeeld. Zij groeide op in een muzikaal gezin en als kind zat zij bij het Nederlands kindertheater. Later deed zij een theateropleiding. Haar debuutalbum ’Monsters’ verscheen in 2009. In 2011 bracht zij het album ‘Life is like a Chox of Bogglets’ uit. Beide albums staan onder de naam Jenny Lane zoals zij zich toen noemde. Jennie Lena heeft ook twee singles uitgebracht genaamd ‘You start a fire’ en de single ‘For Love’ Deze nummers waren vaak te horen op de radio. Jennie schrijft nummers voor zichzelf maar schrijft ook nummers samen met Trijntje Oosterhuis en Anouk Teeuwen en voor Kinderen voor Kinderen. Naast deze activiteiten is Jennie al jaren achtergrondzangeres van onder andere de zangeressen Trijntje Oosterhuis en Anouk Teeuwen. Tijdens haar deelname aan de blind auditions van The voice of Holland 2015 zong zei ‘Who’s loving you’ van The Jackson 5.

Coach Anouk / Jennie Lena

Vrijdag 25 september was het debuut van de zangeres Anouk Teeuwen als jurylid bij The Voice of Holland. John de Mol had al vaker geprobeerd om Anouk als coach bij TVOH te krijgen. Na jaren vragen is het toch gelukt om Anouk zover te krijgen. Anouk doet zelfs twee seizoenen mee als coach van The Voice of Holland. Sinds 1997 is Anouk een van de grootste Nederlandse muzieksterren. Zij schreef ook het nummer Stay or Go van The Voice of Holland–finalist Emmaly Brown in 2014. Nu heeft zij als coach van TVOH de zangeres Jennie Lena onder haar hoede genomen. Anouk kent Jennie Lena al van haar optredens als achtergrondzangeres bij Anouk.

https://www.youtube.com/watch?v=da4wIEIeHg4&ab_channel=ThevoiceofHolland

Uitzending gemist?

Een uitzending gemist van The Voice of Holland 2015? Kijk dan op RTL gemist om de uitzending terug te kijken.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.