Kattenbrokken voor de actieve kat

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Heb jij een kat die het liefst de hele dag buiten aan het rondstruinen is en regelmatig thuiskomt met een “mooi” cadeau? Dan heb je een actieve kat! Vaak vallen Bengalen en Savannahs onder de actieve katten, al kan dat ook wel per kat verschillend zijn. Ook jongere katten en kittens zijn vaak wat drukker dan oudere katten. Het is belangrijk dat ook het kattenvoer op de levensstijl aangepast is. Zo zorg je dat jouw beste vriend ook fit blijft. Wij hebben enkele kattenbrokken voor de actieve kat op een rijtje gezet.

Kattenbrokken voor de actieve kat

Je zal je misschien afvragen wat het verschil is tussen “normaal” kattenvoer en kattenbrokken voor de actieve kat. Hiervoor kan je kijken naar het verschil in voeding voor iemand die weinig beweegt en iemand die juist veel sport. Iemand die veel sport verbrandt meer calorieën en heeft meer energie nodig. Dit is bij katten precies hetzelfde geval. Het is ook belangrijk dat de kattenbrokken voor actieve katten veel voedingsstoffen bevatten. Verder moeten de kattenbrokken makkelijk te verteren zijn. Wanneer de kat gaat rennen en springen wil je natuurlijk niet dat hij van de kattenbrokken buikpijn krijgt. Het liefst kies je kattenbrokken die niet zwaar op de maag liggen. Maar voor welke merken en soorten kan je kiezen wanneer je zoekt naar kattenbrokken voor de actieve kat? Dat lees je hieronder.

Techni-cal

Techni-Cal is een merk met katten- en hondenvoeding speciaal voor de actieve huisdieren. Bij het maken van de voeding wordt er gebruik gemaakt van informatie uit de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken. Verder vinden zij dat het voer compleet moet zijn en alle elementen in zich moet hebben om goed aan te kunnen sluiten bij de natuurlijke behoefte van honden en katten. Voor actieve katten heb je de “active adult”. Van de merken Prins en Orijen vind je speciaal “fit” voer.

Riverwood

Het merk Riverwood richt zich volledig op het samenstellen van graanvrij kattenvoer en hondenvoer. Van dit merk vind je ook kattenvoeding onder de naam Riverwood Outdoor. Riverwood Outdoor is speciaal ontworpen om te kunnen voldoen aan de wensen van de buitenkat. Ook belangrijk: Het voer van Riverwood wordt alleen gemaakt van vlees van dieren die vrij hebben kunnen rondlopen. Dus géén vlees uit de bio-industrie. In het kattenvoer zitten ook groenten en bosvruchten verwerkt. Iets waar katten helemaal gek op blijken te zijn. Ook van het merk Carnilove vind je speciaal outdoor voer.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.