Kleding uit de jaren 80: Summer style

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Weet je nog? De kleding uit de jaren 80? Deze zomer komen veel trends uit de jaren 80 gewoon weer terug! Een winkel waar je heel veel kleding uit de jaren 80 en 90 terug vindt, is de Urban Outfitters. Van “gewone” kleding die je in het dagelijkse leven aan kan tot sportkleding met een retro touch. Van deze site wordt je echt hebberig!

Inspiratie voor kleding uit de jaren 80

Ja, allemaal leuk dat de kleding uit de jaren 80 weer in is. Maar wat waren de trends in die tijd ook alweer? Welke muziek werd er gedraaid en welke sporten beoefenden we? Hier een korte terugblik naar de jaren 80.

De jaren 80 waren de jaren van “foute” trainingspakken, neonkleuren, goud, zilver en glitters. Sportieve accessoires zoals hoofdbanden en buikbanden, beenwarmers en sneakers waren helemaal in. Verder waren wielrenbroekjes populair net als andere strakke kleding in het materiaal spandex. Op strakke broeken werden wel vaak oversized sweaters gedragen.

Denk je aan de jaren 80, dan denk je ook meteen aan aerobics. Inclusief de spandex leggings met daar overheen een spandex body. In de dansfilm Flashdance zag je ook de populaire beenwarmers terug. Naast de film Flashdance zijn er in de jaren 80 nog twee legendarische dansfilms uitgekomen, Dirty Dancing en Footloose. Madonna was één van de vele iconen in de jaren 80.

80’s style in 2017

Badpakken met hoog uitgesneden zijkanten. Felgekleurde lycra leggings. De zogenaamde mom jeans. En pastelkleurige sweaters. Deze geweldige kledingstukken zijn allemaal te vinden in de webshop van Urban Outfitters.

Bekijk bijvoorbeeld het hoog uitgesneden, zwarte badpak met prachtige open rug. En bekijk daarna de mom jeans met de lichte wassing, de legging in pastelkleur en de pastelkleurige trui gecombineerd met de grijze jeansrok.

Heb jij de blog al gelezen over rolschaatsen? Deze stijl kan je heel goed combineren met een paar rolschaatsen! En wil je jouw outfit helemaal af maken? Kijk dan naar het krullerige haar met de pony!