Koper, een mineraal dat het immuunsysteem versterkt

koper

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Koper is het meest voorkomende mineraal in de natuur. In de oudheid werd koper gebruikt om dolken, vishaken, armbanden en spelden van te maken. De oude Egyptenaren gebruikten koper om hun glas een blauwe kleur te geven. Koper wordt gebruikt als geneeskrachtig mineraal en komt in veel van onze voedingsmiddelen voor. Koper wordt niet alleen voor de vervaardiging van sieraden gebruikt maar wordt vaak in fabrieken gebruikt. Koperdraad wordt gebruikt voor de spoelen van elektromotors. Maar ook zijn er koperen waterleidingen en oude brouwketels in bierbrouwerijen. Er zijn muziek instrumenten die van koper gemaakt zijn zoals de tuba, trompet en de posthoorn.

Geschiedenis

Koper is het meest voorkomende mineraal in de natuur. Koper werd naast goud al in het Stenen Tijdperk gebruikt door de primitieve mens. Koper kan voorkomen als ertsvorm en is dan groenig van kleur. Koperhoudende mineralen zijn onder andere covelliet en malachiet. De Romeinen noemden het mineraal cuprum vanwege de koper afzetting op het eiland Cyprus. Het oudst bekende gebruiksvoorwerp van koper is ongeveer 7000 jaar oud. Doordat mensen steeds beter leerden om met koper te werken en in mallen te gieten werd het koper onder andere gebruikt om dolken, vishaken, armbanden en om spelden van te maken. De oude Egyptenaren gebruikten kopererts om hun glas blauw te kleuren.

Koper/gezondheid

Koper is een belangrijke bron voor je rode bloedcellen die de zuurstof van de longen naar de rest van het lichaam transporteren. Koper zorgt voor een goede weerstand en vorming van botten en bindweefsel. Tevens speelt koper een rol bij het pigment van huid en haar. Koper wordt vanuit de voeding via de darm opgenomen door je lichaam. Het teveel aan koper wordt door de gal uitgescheiden.

Teveel aan koper binnen krijgen

Wanneer je een teveel aan koper binnenkrijgt kan dat buikpijn, misselijkheid, diarree en toenemende productie van speeksel veroorzaken. Bij de ziekte van Wilson(een zeldzame stofwikkelingsziekte) zijn de patiënten onvoldoende in staat het teveel aan koper uit voedingsmiddelen af te scheiden.

Geneeskrachtige werking

Ontspanning

Koper wordt gebruikt om gespannen spieren en zenuwen te
ontspannen. Draag een hanger van koper aan een ketting op de blote huid. Dit kan helpen om beter te kunnen ontspannen.

Reuma

De meeste mensen met reuma hebben last van pijn en stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. Een ketting met een hanger van koper gedragen op de blote huid kunnen de klachten doen verminderen.

Botten

Koper zorgt voor de vorming van collageen. Collageen is een belangrijk eiwit voor botten. Het mineraal koper komt in veel voedingsmiddelen voor.

Immuunsysteem

Versterkt het immuunsysteem en beschermt tegen infecties. Wanneer je het immuunsysteem een handje wilt helpen eet dan voldoende voedingsmiddelen waarin koper zit. Of gebruik voedingssupplementen die koper bevatten

Slapeloosheid

In het geval van slapeloosheid kun je een stukje koper onder je hoofdkussen leggen.
Menstruatiepijn: Door een ketting met een hanger van koper op de blote huid te dragen kun je de menstruatie klachten verzachten.

Koper voor de geneeskrachtige werking kan als hanger aan een ketting op de blote huid gedragen worden. In veel voedingssupplementen is koper in verwerkt. Koper zit ook in onder andere in groente, fruit, vlees, graanproducten en cacao producten.

Edelstenen en mineralen staan bekend om hun geneeskrachtige werking. Raadpleeg echter bij klachten altijd een specialist.

Kleur

Zuiver koper heeft een roodachtige kleur. Er bestaat ook kopergroen, dit is zeer giftig. Wanneer koper in een droge omgeving bewaard wordt zal het niet koper niet groen worden.

Handelsvormen

Koper wordt onder andere gebruikt als koperdraad voor spoelen voor elektromotoren, waterleidingen, magnetrons, muziekinstrumenten en oude brouwketels in bierbrouwerijen

Vindplaatsen

De mineralen chalcociet, covelliet, chalcopyriet, azuriet, borniet en malachiet zijn de belangrijkste bronnen van koper. Deze mineralen worden in grote mate in de aardkost gevonden. De belangrijkste plaatsen waar kopererts gevonden wordt zijn: Chili, Peru en de Verenigde Staten.

Verzorging

Koper kan beter niet onder de kraan gereinigd worden. De meeste energie krijgt het mineraal van de zon maar kan ook in daglicht opgeladen worden.. Wanneer je koper wilt ontladen leg het mineraal dan in een schaaltje met trommelstenen van hematiet.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.