Kringloop en tweedekanswinkel in Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn zijn er meerdere kringlopen en tweedekanswinkels te vinden. In deze winkels krijgen spullen van andere mensen een tweede kans. Je kunt hier vaak goedkoop de leukste spullen vinden. In Alphen aan den Rijn kun je dit soort winkels vinden van de Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn en van de GrandBazar. Waar kun je deze winkels vinden? Wat kun je allemaal kopen in deze kringlopen?

Wat zijn kringloopwinkels?

Omstreeks 1980 openden de eerste kringloopwinkels hun deuren. De bedoeling van deze kringloopwinkels was om mensen met weinig geld goedkope meubels, kleding en boeken aan te kunnen bieden. In de winkels waren mensen aan het werk die langdurig zonder werk zaten, gehandicapt waren of moesten re-integreren na een gevangenisstraf. Ook werd er veel gewerkt met vrijwilligers. Mensen die in de kringloopwinkels werkten bleven daar vaak voor langere tijd aan het werk. Tijdens hun werk waren zij op zoek naar een andere vaste baan buiten de kringloop, of werd hun een betaalde functie binnen het bedrijf aangeboden. Anno 2015 worden er in de kringloopwinkels allerlei goederen aan geboden. Dit kan variëren van een kop en schotel tot een bankstel. Het publiek dat de kringloopwinkels bezoekt komt uit alle lagen van de bevolking. Een groot voordeel van de kringloopwinkels is dat er minder weggegooid wordt en dus minder afval gestort wordt. Uiteindelijk is dat heel goed voor het milieu.

Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn

Stichting kringloop Alphen is opgericht in juni 1991. Het bedrijf is een stichting en mag dus geen winst maken. De kosten die het bedrijf maakt voor personeel, bedrijfspand, vrachtauto’s en verzekeringen moeten zij wel betalen van de opbrengst. De kringloopwinkel wordt niet gesubsidieerd. Ieder jaar proberen zij geld over te houden om te schenken aan erkende instellingen en goede doelen. Een deel van dit geld wordt gebruikt voor goede doelen en initiatieven in de eigen regio. Een aantal voorbeelden van deze goede doelen zijn: dierenambulance Alphen aan den Rijn, Stichting Cliniclowns Nederland, Autisme café, Verpleeghuis Oudshoorn en Hospice Nieuwkoop.

De winkel van Stichting Kringloop Alphen

Boeken en platen

In de winkel staan alle boeken en platen netjes gerangschikt. Bijzondere boeken worden met enige regelmaat aangeboden op marktplaats.

Elektrische apparatuur

Omdat er een groot aanbod is in elektrische apparaten is het niet mogelijk om alle apparaten te testen. Wanneer u een elektrisch apparaat in de kringloopwinkel aanschaft krijgt u een week om het apparaat uit te proberen.

Klokken

Op de nagekeken klokken wordt er drie maanden garantie geboden.

Meubels

Op de afdeling meubelen is er een ruime sortering te vinden zoals bankstellen, eethoeken, salontafels en klein meubelen.

Huishoudelijke artikelen

In de winkel is een ruime sortering huishoudelijke artikelen te vinden. U kunt hier van alles vinden: van bestek tot serviezen, overig glaswerk en nog vele andere artikelen.

Kleding en textiel

Hier kunt u kleding en schoeisel vinden voor het hele gezin. Buiten de kleding worden hier ook gordijnen, dekbedovertrekken, kleedjes en modeaccessoires verkocht.


Boekenmarkt

In de winkel zijn de boeken voorzien van stickertjes met verschillende kleuren. Door de kleurencodering kunnen de medewerkers zien hoe lang de boeken in de winkel staan. Wanneer de boeken te lang in de winkel staan worden deze regelmatig verkocht op de zogenaamde boekenmarkt. Hier worden ook boeken verkocht die niet door de voorselectie komen. De boekenmarkt wordt regelmatig gehouden op het terrein van de kringloopwinkel. Deze boeken worden voor een klein prijsje verkocht.

Speelgoed

Kinderen kunnen hun hart ophalen op de speelgoedafdeling. Hier zijn spellen, puzzels, knuffelbeesten en allerlei ander speelgoed te vinden.

Thuisbezorgen

De aankopen kunnen ook thuisbezorgd worden. De prijzen voor het bezorgen in 2015 zijn binnen Alphen aan de Rijn € 12,50 en voor de omliggende gemeenten € 15,00.

Adres gegevens en openingstijden Stichting kringloop Alphen aan den Rijn

Energieweg 13 (tegenover de PTT toren)
2404 HE Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 422490
E-mail: info@kringloopalphen.nl

Openingstijden 2015

Maandag t/m zaterdag van 09.30 tot 17.30 uur.

Het Kringloop Café 2015

Maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

GrandBazar tweedekanswinkel

Het idee achter de GrandBazar is dat niet alle spullen bij het vuil hoeven worden gezet. In veel gevallen verkeren spullen zoals kleding, speelgoed, en woonaccessoires nog in een goede staat. Door de verkoop van deze spullen wordt de afvalberg een stuk kleiner. Wanneer de ingezamelde goederen niet geschikt zijn voor een tweede kans worden deze op een juiste manier verwerkt. De winkel is geopend in juni 2013. GrandBazar is een werkgroep van Stichting SLIMM. Deze stichting zet zich in voor het welzijn van de mens en het milieu. Deze stichting werkt onder andere samen met de voedselbank om mensen die het (tijdelijk) wat minder hebben van kleding te voorzien. De winkel heeft één verdieping.

De visie van de tweedekanswinkel

De visie van de tweedekanswinkel is gebaseerd op een Chinese legende. Een oude man werd ziek en werd geholpen door zijn Chinese buurman. Toen de man opknapte bedankte hij hartelijke zijn buurman. De buurman was blij met het bedankje, maar zei echter tegen de oude man: “Er is nog iets te doen voor jou. Doe iets goeds voor iemand anders en leef gelukkig.”

De winkel

In de tweedekanswinkel kunt u terecht voor:

  • Kleine meubelen
  • Speelgoed
  • Kleding
  • Kleding accessoires
  • Woonaccessoires
  • Boeken

Adresgegevens en openingstijden GrandBazar in 2015

Ouvertureweg 15-19
2403DT Alphen aan den Rijn
Telefoonnummer: 0172 769211
E-mail: info@grandbazaralphen.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.