Kringloopwinkels in Leiden

Kringloop Leiden

In de jaren tachtig van de twintigste eeuw opende de eerste kringloopbedrijven hun deuren. Omdat er vaak nog goede goederen bij de afvalverwerking werden aangeboden is het idee ontstaan van het hergebruik. Op deze manier komen er minder spullen bij afvalverwerking terecht. Wat weer beter is voor het milieu. Sommige kringloopwinkels zijn heel groot en hebben een grote sortering. Zoals het Kringloopbedrijf Het Warenhuis in Leiden. Weer andere kringloopwinkels hebben zich gespecialiseerd in bepaalde goederen. Naast vaste medewerkers werken er vaak vrijwilligers en mensen die langdurig werkeloos zijn. Op deze manier doen mensen ervaring op en maken meer kans op de arbeidsmarkt.

Kringloopbedrijf Het Warenhuis

Kringloopbedrijf Het Warenhuis zet zich in om zuinig met het milieu om te gaan. Dit doen zij door goederen een tweede kans te geven. Het Warenhuis is ook een leer- werkbedrijf zij geven mensen de kans om werkervaring op te doen en daardoor hun kans op de arbeidsmarkt te vergroten. In de kringloopwinkel werken ook veel vrijwilligers. De winkel is ruim opgezet en heeft een etage. Op deze etage is een kledingafdeling waar u gebruik kan maken van pashokjes. De winkel is onderverdeeld in verschillende afdelingen. Op deze afdelingen kunt u onder andere boeken, speelgoed, aardewerk, meubelen, witgoed, antieke spullen en nog vele andere snuisterijen vinden. Wanneer u spullen thuis wilt laten bezorgen wordt er een kleine vergoeding voor gevraagd. Spullen die gedoneerd worden aan de kringloopwinkel worden gratis opgehaald. Zelfs complete inboedels worden door het kringloopbedrijf geaccepteerd

De Leasefiets

Het warenhuis bezit ook een fietsenwinkel dat zich naast de kringloopwinkel bevindt. In deze fietsenwinkel kunt u behalve een fiets kopen ook een fiets leasen. Iedereen die voor een bepaalde tijd een fiets nodig heeft in Leiden kan deze komen leasen. U kunt de fiets zelfs voor een periode van een jaar leasen. Handig voor bijvoorbeeld studenten die in Leiden hun studie volgen.

Lunchroom

Wanneer u een bezoek brengt aan de kringloopwinkel kunt u voor een kopje koffie of iets te eten terecht in de lunchroom. De lunchroom van Kringloopbedrijf Het Warenhuis heeft ook een afhaalservice. U kunt uw lunch per telefoon bestellen, via het bestelformulier op de website of gewoon langskomen om uw bestelling te doen

Adresgegevens

 • Kringloopwinkel het Warenhuis
 • Willem Barentszstraat 12
 • 2315TX Leiden
 • Telefoonnummer: 071 5240060
 • Website: info@kringloopwarenhuis.nl

Openingstijden (onder voorbehoud)

 • Maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur
 • Zaterdag van 10.00 tot 17.00

Vereniging Kringloop Project Leiden

Het Kringloop Project is een milieuproject om het groeien van de afvalberg en verspilling tegen te gaan. Dit gebeurt door de goederen in de winkel een tweede kans te geven. Het Kringloop Project is een vereniging zonder winstoogmerk. In de winkel werken vaste medewerkers, vrijwilligers en mensen die niet aan het normale arbeidsproces kunnen deelnemen. Nadat alle vaste kosten betaald zijn en er winst overblijft, gaat er een donatie naar een goed doel dat aansluit bij het Kringloop project. In de winkel kunt u artikelen vinden zoals boeken, speelgoed, aardewerk, kleding en nog vele andere tweedehands spullen. Wanneer u artikelen heeft aangeschaft in de winkel kunt u deze eventueel tegen een kleine vergoeding thuis laten bezorgen. U kunt ook een bakfiets lenen om uw aangeschafte spullen thuis te brengen.

Inzamelpunt van frituurvet

De vereniging Kringloop Project Leiden is tevens een inzamelpunt voor frituurvet. De vereniging krijgt per kilo een bedrag voor het ingezamelde vet. Ook op deze manier helpen zij het milieu.

Adresgegevens

 • Vereniging Kringloop project Leiden
 • Volmolengracht 13
 • 2312PG Leiden
 • 071 5226082

Openingstijden (onder voorbehoud)

Woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

Kringloopwinkel Terre des Hommes

In de kringloopwinkel van Terre de Hommes worden er geen tweedehands kleding en huisraad verkocht. Vanwege ruimte gebrek is dat niet mogelijk. Er worden wel kleine huishoudelijke artikelen verkocht. Ook kunt u hier terecht voor tweedehands sierraden, speelgoed en curiosa. In het winkelpand in Leiden is er een groot aanbod in tweedehands boeken. De Kringloopwinkel Terre des Hommes in Leiden ondersteunt een project in Bolivia. Dit project richt zich op onderwijs voor kind arbeiders. Wilt u goederen die schoon en van goede kwaliteit zijn schenken. Dan kunt u deze tijdens de openingstijden van de winkel afgeven. De winkel is geheel afhankelijk van giften.

Adresgegevens

 • Kringloopwinkel Terre des Hommes
 • Burgsteeg 10
 • 2312JR Leiden
 • Telefoon: 06 44356579
 • E-mail: terredeshommes.leiden@gmail,com

Openingstijden Onder voorbehoud

 • Dinsdag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
 • Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie