Lakes Entrance: Stranden en bezienswaardigheden in de stad

Lakes Entrance

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Lakes Entrance is een stad aan de kust in Australië. Deze plaats ligt in de staat Victoria. Het staat bekend om de uitgestrekte en verlaten zandstranden, die uitermate geschikt zijn om op te zonnen in alle privacy. De zee aan het strand van Lakes Entrance is geschikt om te surfen, zwemmen en bodyboarden. Naast de vijf stranden genaamd Main Beach, 90 Mile Beach, Lake Bunga Beach, Lake Tyers Beach en Eastern Beach, kun je ook een kijkje nemen stad zelf. Welke bezienswaardigheden zijn er in Lakes Entrance in Victoria, Australië?

Lakes Entrance in Victoria

Als je in de staat Victoria bent en vanaf Melbourne of Sydney de autoweg A1 afrijdt, kom je automatisch langs de plaats Lakes Entrance. Dit toeristenoord staat bekend om de mooie en rustige zandstranden en de kleine vissershaven. Vanaf Melbourne kun je Lakes Entrance met het vliegtuig, trein, bus, taxi of eigen vervoer gemakkelijk bereiken. Met de auto ben je net geen 4 uur onderweg zonder te stoppen. In 1870 heette de plaats Cunninghame. Deze naam veranderde op 1 januari 1915 in Lakes Entrance. Veel bezienswaardigheden in de stad hebben te maken met water. Zo worden er surflessen aangeboden en kun je mee op een echte vissersboot om je eigen diner te vangen. Daarnaast is het een populair natuurgebied om te kamperen. Er zijn zelfs gratis kampeerplekken beschikbaar in het naastgelegen Colquhoun State Forest. Grote steden in de buurt zijn Bairnsdale en Orbost. Deze hebben allebei een eigen vliegveld. Hier kun je op aanvliegen als je snel in Lakes Entrance wilt zijn.

Bezienswaardigheden in de stad

De stad zelf is niet groot als je deze vergelijkt met de omliggende steden in Victoria. Wel komen er jaarlijks honderdduizenden toeristen op de plek af. Zij verblijven voornamelijk op de goedkope campings in de buurt van het strand. Vaak vergeten zij om ook een kijkje te nemen in de stad Lakes Entrance zelf. Ze doen hier alleen boodschappen, om daarna snel weer te vertrekken naar een natuurgebied of het strand. Neem eens een kijkje in de kleine vissershaven van de stad, huur een fiets om door het dorp heen te fietsen of ga een dagje golfen op een van de drie golfbanen in de stad zelf. Daarnaast kun je ook een aantal kroegen en restaurants vinden waar je kunt genieten van voornamelijk hoogstaande visgerechten.

Stranden

In totaal zijn er vijf belangrijke stranden in Lakes Entrance. Allemaal zijn ze geschikt voor de activiteiten: zwemmen, surfen, bodyboarden of gewoon om te genieten van de Australische kust. De belangrijkste vijf zandstranden in de omgeving van Lakes Entrance zijn:

Main Beach

Als je de grote brug over het water passeert kom je op het populairste strand van Lake Entrance uit. In de zomer wordt de zee in de gaten gehouden door de kustwacht. Er is ook een strandtent aanwezig waar je versnaperingen kunt halen of toiletteren. Als je met kinderen reist, is dit strand de beste optie.

Lake Bunga Beach

Vanaf Main Beach tot aan Lake Tyers Beach loopt het uitgestrekte zandstrand Lake Bunga Beach. Dit is een beschut strand waar je veel privacy hebt. Hier komen, ook niet in de zomer, weinig toeristen en er is dan ook geen kustwacht beschikbaar. Volgens reisgidsen en ervaringen van reizigers krijg je hier het gevoel alsof je het strand helemaal voor jezelf hebt.

Ninety (90) Mile Beach

Bij het zelf gegraven kanaal in Lakes Entrance begint het 151 kilometer lange strand genaamd 90 Mile Beach. Dit strand wordt, ook in de zomerperiode, niet veel bezocht. Er zijn zelfs sommige campings die een deel van het strand hebben afgezet en het aanbieden als privéstrand bij de camping. In het gebied rondom Ninety Mile Beach kun je veel meren vinden waar je kunt zwemmen en een groot national park, waar je ook voor weinig geld kunt overnachten als je met eigen vervoer bent.

Lake Tyers Beach

Vlakbij dit strand is ook een groot en rustig meer waar je in kunt zwemmen. Het strand is iets minder geschikt om te zwemmen, omdat het in de buurt van een rif ligt. Let dus goed op als je in de zee aan het zwemmen bent. Het meer nabij het strand is wel erg geschikt voor kinderen. Het is er niet diep en het water warmt in de zomer ook snel op.

Eastern Beach

Aan dit strand is er een gebied waar kinderen kunnen spelen in de speeltuin en ouders kunnen barbecueën. Het strand wordt gekenmerkt door het witte zand. In het hoogseizoen wordt de zee in de gaten gehouden door de kustwacht van Victoria. Het strand ligt dicht in de buurt van twee grote campings.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Reacties zijn gesloten.