Hotspot: Le Pain Quotidien

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een van mijn favoriete hotspots is Le Pain Quotidien. Dit is een luxe ambachtelijke bakkerij/horecaketen met winkels over de hele wereld. De keten komt oorspronkelijk uit België. Bij Le Pain Quotidien eet je niet erg goedkoop maar wel altijd lekker en gezond. Wil je meer weten over deze keten? Lees dan snel verder!


Overdag genieten van lekker eten

Le Pain Quotidien is vooral overdag geopend. De meeste vestigingen zijn iedere dag van de week geopend van 8 uur ’s morgens tot 6 uur ’s avonds en op koopavonden zelfs tot 9 uur ’s avonds. Bekijk voordat je gaat nog wel even de precieze openingstijden van de vestiging. Je kan er dus terecht voor ontbijt, brunch, lunch, een borrel of voor een kop koffie met iets lekkers. Op de site van Le Pain Quotidien vind je verschillende gratis recepten zodat je ook thuis aan de slag kunt!

gezond eten

Gezond, vegetarisch en veganistisch

Als je een dagje weg bent is het vaak lastiger om tussendoor gezond te eten. Gelukkig kan je naast een paar lekkere en ongezonde opties vooral veel supergezonde keuzes maken. Ook als je vegetarisch of veganistisch eet kan je hier goed terecht. Er staat goed aangegeven op de kaart welke keuzes veganistisch zijn, en dat zijn er een hoop!
Een deel van het menu is in elke vestiging hetzelfde, een ander deel verschilt per vestiging en per seizoen. Op de site kan je de menu’s online bekijken. In de winkels zijn ook producten voor thuis of onderweg verkrijgbaar. Ik ben gek op de biologische chocoladepasta’s. Vooral die met witte chocolade en de praline spread.

chocoladepasta

 

Le Pain Quotidien in Nederland

In Nederland kan je verschillende vestigingen vinden van Le Pain Quotidien. Er zitten meerdere vestigingen van Le Pain Quotidien in Amsterdam. Buiten Amsterdam heb je één vestiging in Amstelveen. Bij Le Pain Quotidien kan je ook terecht voor catering.


Vestigingen in het buitenland

Er zijn enorm veel verschillende vestigingen van Le Pain Quotidien over de hele wereld. In totaal zijn er nu 200 verschillende vestigingen over de hele wereld. Op de site kan je precies bekijken welke vestigingen er per land zijn. Hieronder zie je de landen met een vestiging van Le Pain Quotidien.

landen le pain quotidien