LEGO Batman 3: Beyond Gotham – Cheats, tips en codes

LEGO

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Lego Batman 3: Beyond Gotham is het derde deel in de populaire reeks Lego games en is op 8 november 2014 als eerste in Nederland uitgekomen. Opmerkelijk is dat de game pas op 11 november in Amerika uit werd gebracht en op 14 november in alle andere landen. In het spel speel je met de superhelden uit het universum van de DC stripboeken. Hierbij moet je denken aan Solomon Gryndy, Killer Croc, Batman e.d. Voor het spel zijn cheats, tips, codes en walktroughs beschikbaar, als je er zonder hulp echt niet uitkomt! Het spel is beschikbaar voor de Wii U, Nintendo 3DS, PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360, Xbox One en Windows PC.

Het spel

LEGO Batman 3: Beyond Gotham is ontwikkelt door het bedrijf Traveller’s Tales (TT) en uitgegeven door Warner Bros. Interactive Entertainment. Het spel is het derde deel van de populaire LEGO Batman serie. De game valt onder het genre actie en avontuur en is voor zowel kinderen als volwassenen een uitdagend spel. De game speelt zich af in de wereld van LEGO en DC Comics.

DC Comics

DC Comics of Detective Comics, is een grote uitgever van stripboeken. Dit Amerikaanse bedrijf heeft een cultstatus weten te veroveren met personages als Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash, Green Lantern, Aquaman en Green Arrow. De stripboeken zijn gericht op een volwassen publiek, maar worden ook door veel kinderen gelezen (onder begeleiding van de ouders). Veel personages en verhaallijnen uit de populairste stripboeken zijn als film of spel uitgebracht.

LEGO Batman 3: Plot

Het derde deel van de serie speelt zich een week na het einde van het tweede deel (LEGO Batman 2) af. Batman, Robin en de Green Lantern proberen een groep schurken te stoppen die de stad Gotham willen vernietigen. Nadat het trio de criminelen heeft gestopt proberen ze deze in het gevang te stoppen. Eenmaal aangekomen komen ze er achter dat de gevangenis aangevallen wordt door Brainiac, tijdens deze aanval ontsnappen de schurken en kunnen ze weer opnieuw beginnen. Gevolg: spannende achtervolgingen, spelen in de ruimte en zorgen dat de stad Gotham gered wordt van de schurken. Tijdens het spel speel je steeds meer karakters vrij, zowel helden, schurken als normale personages.

Cheats, tips en codes voor LEGO 3: Beyond Gotham

Een code of cheat kun je in het pauzemenu van het spel invoeren. Je krijgt, na het drukken op pauze, een menu te zien waarbij je kunt kiezen uit de “enter code” optie.

Extra’s

Als je de volgende codes in het scherm invoert ontvang je direct de bijbehorende extra

 • PHHGPH voor Festive Hats
 • EWTPKA voor Fight Captions
 • JYJAFX voor Minikit Detector
 • KNJBD8 voor Quest Detector
 • 5MZ73E voor Studs (twee keer)

Karakters

Er zijn in totaal 150 karakters beschikbaar in het spel. Sommige karakters zijn echter moeilijk vrij te spelen. Om je te helpen met het vrijspelen van enkele karakters zijn er speciale codes:

Karakter om vrij te spelenBijzondere krachtenCode
AquamanGeen. Als wapen een tridentV3GTHB
AtrocitusFlight, super strenght, throw rocks, break open walls, grapple, digZGCEAJ
BaneTransform, super strenght, throw rocks, open wallsXZKLKQ
BatgirlAcrobatics4LS32K
BatmanDiverse, hangt af van de versie die je krijgtZWQPJD
Beast BoySuper gorilla strenght, throw rock, open walls, flight, shrink, digYC3KZZ
Blue BeetleFlight, super sense, laser beam, shield protection, redirect enemy fire, put out fireAPEKBV
DeathstrokeAcrobatics, throw staff, super sense5SW59X
Doctor FateFlight4HRERD
The Fierce FlameFlameNQ46RC
FrankensteinSuper strenght, throw rocks, open wallsFQ4ESE
GigantaGrow95U7BM
The JokerInteract with electrical panels9WYGLP
Kevin SmithBreak glass, mind controlJ6ANCT
LoboGeen. Als wapen een zwaard en een geweerB5ABPQ
Music MeisterBreak glassS7GSDE
NightwingAcrobatics, throw staffN9CZ7S
Plastic ManBend, stretch, grapple, transform, pass trough LEGO gatesH2VB8Z
Red HoodGeen. Als wapen een dual gunTRQTPS
SuperboyHeat vision, ice breathQDQ3YL

Speelbare karakters en vrij te spelen personages

Ieder karakter in het spel heeft zijn of haar eigen speciale krachten. Sommige karakters kunnen onzichtbaar worden, water bevriezen, met lasers schieten of goed in het donker zien. Anderen zijn weer erg sterk in zwemmen, vliegen of speciale muren openbreken. Tijdens het spel kom je er zelf achter welke schurk of held een speciale kracht heeft die jij nodig hebt! In totaal kun je met 150 karakters het spel spelen. Een volledige lijst van karakters is beschikbaar via de pagina van LEGO Batman 3 op wikipedia.

Voice actors

Voor het spel heeft de ontwikkelaar TT Fusion samen met de uitgever Warner Bros en DC Comics een groep stemacteurs ingehuurd om belangrijke personages in te spreken. De volgende bekende mensen hebben hun medewerking verleent aan het LEGO spel:

 • Stephen Amell – Green Arrow
 • Troy Baker – Batman
 • Kevin Smith – Zichzelf
 • Clancy Brown – Lex Luthor
 • Olivia d’Abo – Zichzelf
 • Adam west – Classic Batman / The Gray Ghost
 • Laura Bailey – Wonder Woman / Catwoman
 • Dee Bradley Baker – Brainiac
 • Josh Keaton – Green Lantern / Shazam
 • Roger Craig Smith – Bat-Mite
 • Travis Willingham – Superman / Hawkman / Booster Gold
 • Fred Tatasciore – Solomon Grundy / Killer Croc
 • JB Blanc – Swamp Thing
 • Charlie Schlatter – Robin / The Flash
 • Joe Alaskey – Duck Dodgers
 • Marc Worden – Sinestro
 • Christopher Corey Smith – The Joker

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.