Lenen bij de ABM Amro

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Soms zit u krap bij kas en wilt u snel geld bijlenen. Dit kan bij de ABM Amro. Ze bieden onder andere Persoonlijke leningen en doorlopende kredieten aan. Alle aanvragen bij de ABM Amro voor leningen worden getoetst bij de Bureau Krediet Registratie (BKR). De ideale manier om snel geld te verkrijgen op een betrouwbare manier. Vroeger heette deze bank de Fortis bank. Oude Fortis klanten kunnen via de ABN, met dezelfde betaalrekening, nog steeds een lening afsluiten. Veel kantoren van de ABN hebben een apart loket voor ABM Amro klanten.

ABM Amro

ABM Amro Nederland N.V is een holdingmaatschappij. Dat wil zeggen een maatschappij dat binnen een groep bovenaan staat. (ook wel moedermaatschappij genoemd). Zij houden zich bezig met verschillende ondernemingen o p het vlak van financiële dienstverlening in zowel het binnen- en buitenland. ABM Amro is actief in meer dan twintig landen wereldwijd. Het dienstenaanbod varieert van consumentenfinancieringen tot investment banking en zelfs scheepsfinanciering. Ontstaan in 1990 door een fusie van twee Nederlandse verzekeringsmaatschappijen AMEV en VSB Bank. Tegenwoordig in handen van de staat.

Doorlopend krediet

U bepaald op deze zelf hoeveel je wilt gaan lenen. Dit hangt nog wel af van het inkomen en persoonlijke omstandigheden die tijdens het acceptatieproces worden getoetst. U kunt tussen de €1.500 en €50.000 euro lenen. Het geld kan, na het acceptatieproces voltooid te hebben, op ieder moment worden opgenomen en afgelost worden. U lost per maand het bedrag af, maar alleen als je het krediet gebruikt hebt. Extra aflossen is altijd mogelijk. Heeft het geld opgenomen en weer afgelost dan kunt het gewoon weer opnemen. Je betaald voor dit krediet alleen een rentevergoeding. Bij ABM Amro krijg je ook nog een een Doorlopend-Krediet-Pinpas en je betaald alleen rente over het opgenomen bedrag per maand.

Persoonlijke Lening

Een persoonlijke lening krijg je na het acceptatieproces in één keer op uw rekening gestort. Van te voren staat het bedrag, de looptijd en het bedrag dat per maand afgelost dient te worden vast. Een zeer prettige manier van lenen. Tot €50.000 lenen, afhankelijk van uw inkomen en de persoonlijke situatie. Vaak gebruikt voor lange reizen of andere grote aanschaffen. Bij de ABM Amro kunt u extra geld per maand aflossen boven het van te voren afgesproken bedrag zonder hier een boete over te betalen. Dit is komt bij andere aanbieders nog wel eens voor. Bij de persoonlijke lening heeft u duidelijkheid over uw maandlasten. Een heldere manier van lenen.

Betaalkrediet

Dit wordt in de volksmond ook wel het rood staan genoemd. Van te voren stelt u een vast bedrag in dat u rood wilt staan. Dit bedrag kan tot €4.500 oplopen, maar is afhankelijk van het acceptatieproces en de persoonlijke situatie. Op deze manier heeft een u altijd financiële ruimte op uw betaalrekening van ABM Amro. Over het algemeen kun je het dubbele van uw inkomen per maand rood staan. Er wordt over het bedrag dat u krediet staat een rente betaald. Een ideale manier om de rekeningen op tijd te kunnen betalen.

Maandreserve

Een van de meest veilige manier van geld bijlenen. U kunt per maand een bedrag in het rood staan. Dit is volledig afhankelijk van uw persoonlijke inkomen en persoonlijke situatie. Deze worden uitgebreid getoetst tijdens het acceptatieproces. Elke maand heeft u weer een positief saldo op uw rekening staan nadat het salaris is bijgeboekt. Er hoeft alleen rente betaald te worden als u daadwerkelijk rood staat op de rekening. Het geheel is volledig afhankelijk van uw salaris bij de werkgever. Als u geen werkgever heeft, maar wel inkomsten dan moet u kiezen voor het betaalkrediet.

Overstappen

Heeft u al een lening, maar deze bevalt niet? Dan kan deze gemakkelijk door ABM Amro worden overgesloten. Overstappen kan binnen één bericht geregeld zijn en is bij ABM Amro gratis. De overstapservice eindigt na dertien maanden, dan worden de bijboekingen en afschrijvingen niet meer automatisch van uw andere rekening doorgestuurd. Maak hiervoor een afspraak op een ABM Amro kantoor bij u in de buurt en bereken het voordeel.

Acceptatieproces

Voor alle leningen is een acceptatieproces door ABM Amro ingesteld. U heeft hiervoor nodig:

  • Geldig identiteitsbewijs en een kopie
  • Recente salaris specificatie en een kopie
  • Bewijs van overige inkomsten en een kopie


U kunt de lening via de post regelen, dat duurt ongeveer 3 weken. Het beste kunt u een afspraak maken op een kantoor van de bank zelf om de duur te halveren.

BKR

Alle aanvragen worden als eerste getoetst bij het Bureau Krediet Registratie gevestigd in Tiel. Ook wel BKR genoemd. Deze maatschappij is in leven geroepen om de consument te beschermen tegen overkreditering (teveel lenen). BKR toetst na aanvraag van de bank of de desbetreffende consument geen openstaande leningen heeft en of de bank geen kredietrisico loopt door de lening te verstrekken.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.