Lingerie maken: Patronen en boeken

lingerie maken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In deze tijd hebben veel mensen meer tijd over. Veel uitjes zoals een bezoekje aan het theater of aan de dierentuin kunnen helaas niet meer. Toch heeft dit ook zo zijn voordelen. Er is meer tijd over om thuis aan de slag te gaan met andere (creatieve) hobby’s. Creatieve hobby’s waar je anders nooit tijd voor zou hebben kan je nu makkelijk oppakken. Zo kan je een naaimachine aanschaffen en beginnen met het naaien van je eigen kleding. Het is ook mogelijk om je eigen lingerie te maken. Op internet vind je naast naaimachines ook verschillende patronen en boeken met patronen en tips. Wij hebben alles wat je nodig hebt om lingerie te maken op een rij gezet.

Een naaimachine aanschaffen

Er zijn verschillende webwinkels waar je een naaimachine kan aanschaffen. Tegenwoordig hebben de naaimachines veel verschillende functies en kunnen ze verschillen steken maken. Voor het maken van lingerie heb je geen naaimachine nodig met veel toeters en bellen. Een simpele naaimachine is vaak al voldoende.

Boeken over lingerie maken

Er zijn verschillende boeken verkrijgbaar over het maken van lingerie. Op Bol.com vind je de onderstaande boeken.

A selection of articles on making lingerie – A dressmaker’s guide – Rose H Thorpe

In dit boek vind je praktische informatie die ook nu nog steeds toepasbaar is bij het maken van lingerie. Het boek is geïllustreerd met tekeningen in zwart/wit en met diagrammen. In dit boek vind je informatie uit 1900 en de jaren daarvoor.

A Selection of Articles on Making Lingerie - A Dressmaker's Guide

44,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 22 april 2024 21:32

Lingerie Design – A complete course – Pamela Powell

Dit boek bevat maar liefst 304 pagina’s waarin je uitleg krijgt over het maken en ontwerpen van lingerie, nachtkleding en basiskledingstukken. Met behulp van stapsgewijze illustraties wordt je meegenomen in hoe je basisstukken kan omtoveren in jouw eigen stijl. Ook krijg je informatie over de verschillende stoffen die gebruikt kunnen worden. Vooral de uitleg van de technieken die je vaak tegenkomt wanneer je aan de slag gaat met het maken van lingerie zijn er interessant. Reviews over het boek zijn zeer positief. Veel lezers vinden het boek zeer volledig. Eén lezer benoemt dat je waarschijnlijk ook wat andere bronnen moet raadplegen wanneer je zelf patronen wilt gaan tekenen.

Lingerie Design

★★★★★
46,02
Bol.com
Prijs gecheckt op 22 april 2024 21:32

Meer boeken over lingerie maken

Naast de bovenstaande boeken zijn er in de Bol.com webwinkel nog veel meer boeken verkrijgbaar over het maken van lingerie. De meeste boeken zijn geschreven in het Engels er zijn echter ook een aantal Nederlandstalige boeken verkrijgbaar met tips over het ontwerpen en maken van lingerie en badkleding.

Maatwerk Lingerie & Badkleding

★★★★★
89,95
Bol.com
Prijs gecheckt op 22 april 2024 21:32

Online lingerie patronen kopen

Wil je meteen aan de slag gaan? Dan zijn er online verschillende webwinkels waar je lingerie patronen kan kopen. Er zijn ook verschillende (online) cursussen die je kan volgen waarin je leert hoe je lingerie kan maken.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.