Maak je eigen bohemian poef (budgetproof)

Bohemian poef

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Voor in ons nieuwe interieur waren wij al een geruime tijd op zoek naar een bohemian poef. Echter vonden wij de meeste modellen te duur. Bij toeval kwamen wij op YouTube een video tegen met een DIY bohemian poef. Ideaal! Het kost even wat tijd maar dan ben je echt een stuk goedkoper uit dan wanneer je een vergelijkbare poef in de winkel koopt. En het is ook nog leuk om te doen!

De bohemian poef

Deze bohemian poef hebben wij bij toeval ontdekt op het YouTube kanaal XO, MaCenna. In de onderstaande Instagram post vind je meerdere afbeeldingen van de poef. Ben je benieuwd naar de volledige bohemian room make-over met meer gave DIY ideeën? Bekijk dan ook de YouTube video’s onderaan deze pagina.

https://www.instagram.com/p/B2w5ubYFbid/

Wat heb je nodig?

  • Autoband
  • Waslijn (touw)
  • Touw

Om deze poef te kunnen maken heb je een (oude) autoband nodig. Oude autobanden kan je vinden bij de autostort of bij een garage. Ook kan je op Marktplaats zoeken waar je een gratis oude autoband af kan halen.

Zo maak je de poef

Je maakt de poef door de onderstaande stappen te volgen.

Stap 1

De eerste stap is het stevig wikkelen van de waslijn om de autoband. Voordat je begint met wikkelen knoop je de waslijn om de autoband. Zorg ervoor dat de knoop aan de binnenkant van de band zit zodat hij niet uitsteekt wanneer de poef af is. Wikkel de waslijn héél stevig kruislings over de band.

Stap 2

Bij de tweede stap draai je het touw vanaf het midden van de band in rondjes naar buiten. Je lijmt hierbij met een lijmpistool het touw aan elkaar en het touw aan de waslijnen. Wanneer je aan het eind van het touwdraad komt, plak je hier een uiteinde van het nieuwe touw tegenaan.

Hoe kan je de poef stylen?

Omdat de poef bestaat uit aan elkaar gelijmde touwen is het verstandig om de poef vooral te gebruiken als decoratie-element. Zo weet je namelijk zeker dat de poef ook mooi blijft. Je kan twee gemaakte poefs op elkaar leggen als een soort sidetable. Ook kan je een poef in de kamer neerzetten met een plant erop of een stapel boeken.  

Uitgelichte afbeelding: Photo by CÔPAL on Unsplash


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.