Maak jouw tuin zomerklaar met deze zonnige tips!

tuinset

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Nu het dit weekend dertig graden is is er geen ontkomen aan. We duiken de tuin in! Maar is jouw tuin al zomerklaar? Als jij naar je tuin kijkt en deze niet heel uitnodigend lijkt is het tijd om deze onder handen te nemen! In dit artikel komen we met een aantal goede tips om te beginnen met het zomerklaar maken van jouw tuin!

Onkruid verwijderen

Verwijder je onkruid van je tuin. Dit is belangrijk, omdat onkruid je tuin kan beschadigen. Onkruid haalt namelijk alle voedingsstoffen uit de grond, wat nadelig is voor je planten. Daarnaast kan het de tegels in je tuin beschadigen, omdat het onkruid diep geworteld kan raken. Zorg er daarom voor dat je de gehele wortel verwijdert wanneer je onkruid verwijdert. Onkruid wordt vaak op twee manieren verwijdert. Allereerst is het mogelijk om onkruid met de hand te verwijderen. Dit is de meest gebruikte manier, maar het is wel tijdsintensief. Vervolgens kan je onkruid ook verwijderen met een onkruidverdelger. Let hierbij wel op dat je kinderen of huisdieren niet in de tuin komen wanneer je onkruidverdelger over je onkruid hebt gespoten. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Tevens moet je het ook uit de buurt van je planten houden.

Planten snoeien

Vervolgens is het belangrijk dat je je planten snoeit. Dit doe je eens of twee keer per jaar. Planten kunnen gaan woekeren, waardoor je hele tuin op een jungle kan lijken. Dit voorkom je dus door je planten te snoeien. Verwijder daarnaast ook alles wat je gesnoeid hebt. Als je dit niet doet kan hieruit weer onkruid ontstaan! Dit werkt averechts voor het zomerklaar maken van je tuin.

Maak je tuin comfortabel

Wanneer het onkruid verwijdert is en de planten gesnoeid is het tijd om je tuin comfortabel te maken. Dit kan je op verschillende manieren doen. Een populaire manier is tegenwoordig om een loungeset aan te schaffen. Een loungeset is ideaal in de tuin om op te relaxen met familie en vrienden. Ook kan je kiezen voor het aanschaffen van tuinstoelen. Als je deze in combinatie doet met tuintafels heb je een hele tuinset! Dit is ideaal voor de buiten diners of barbeques die in de zomer zo populair zijn. Tuinmeubelen vind je in alle kleuren, maten en materialen. De combinaties van tuinmeubelen zijn eindeloos. Kies de tuinmeubels die het beste bij jou in de smaak vallen en geniet van een mooie zomer!


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.