Madden 21 Ultimate Team, miljoenen MUT coins verdienen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Madden 21 NFL Ultimate Team wordt ook wel MUT genoemd en is het populairste onderdeel in de game van uitgever EA Sports. In MUT kun je speelkaarten (cards) kopen met coins om zo een team mee samen te stellen waarmee je American Football kunt spelen tegen de computer of live tegen andere gamers. Echte cheats voor MUT bestaan niet, maar je kunt wel op veel andere, legale, manieren coins, munten of punten verdienen in het spel. Zodra je deze guide hebt gelezen en de tips en trucs hebt toegepast kun je eindelijk die dure en beste speler uit Madden 21 kopen! Hoe verdien je veel coins zonder ze te kopen met echt geld in Madden 21 Ultimate Team?

Madden 21 NFL game

Madden NFL 21 is een footballgame dat is gebaseerd op de Amerikaanse National Football League (NFL). In Nederland wordt football vaak aangezien als rugby, een veelgemaakte fout. Rugby wordt gespeeld door 21 spelers op het veld, football door 11

In het spel zelf

man. Daarnaast is het veld bij de sport rugby iets langer en een stuk wijder. Ook zijn er grote verschillen te vinden in het regelement van de twee sporten. De game Madden 21 is ontwikkelt door EA Tiburon en uitgegeven door EA Sports, dat ook bekend is van de sportspellen FIFA en NBA live. Het populairste onderdeel in het spel is het online Ultimate Team gedeelte, ook wel MUT (Madden Ultimate team) genoemd. Het spel is op 26 augustus 2014 uitgegeven voor de consoles: PlayStation 4 (PS4), PlayStation 5 en Xbox One. Ook kan het spel gatis worden gedownload als app voor iOS besturingssystemen (iPad en iPhone).

Madden 21 Ultimate Team (MUT)

In het online gedeelte MUT21 moet je als speler een team samenstellen door onder andere spelerskaarten te kopen in packs met coins (in-game valuta van Madden 21) en door American football wedstrijden te spelen. De spelers zijn vormgegeven in kaartvorm, net als bij FIFA Ultimate Team, en hebben allemaal verschillende statistieken en ratings. Op de transfermarkt (trade block, auction, veiling) kun je items, spelers, contracten, collecibles, coaches en stadia kopen. Deze kunnen ook in packs worden gekocht met coins, de in-game valuta van Madden 21 Ultimate Team. Iedere speler wil natuurlijk een zo goed mogelijk team hebben waarmee ze tegen anderen of tegen de computer kunnen strijden. Voor de beste spelers uit het spel moet je veel munten verzamelen. Populaire en erg dure kaarten zijn onder andere die van de volgende footballers:

  • Night Train Lane, CB, Detroit Lions
  • Richard Sherman, CB, Seattle Seahawks
  • Jerry Rice, WR, San Francisco 49ers
  • Calvin Johnson, WR, Detroit Lions
  • Bo Jackson, HB, Oakland Raiders
  • Jerry Rice, WR, San Francisco 49ers
  • Lawrence Taylor, ROLB, New York Giants
  • Robert Griffin III, QB, Washington Redskins
  • Charles Woodson, CB, Green Bay Packers
  • Darrele Revis, CB, New York Jets

Hoe verdien je geld, munten of coins?

In Madden Ultimate Team draait het in eerste instantie om het vergaren van geld, coins, munten of punten. Hoe meer coins je hebt, des te betere kaarten je kunt kopen om een wereldteam te krijgen voor jouw club. Je streeft in MUT niet naar een hoofddoel toe, maar het bezitten van een of meer van de bovenstaande spelers is voor veel spelers wel erg belangrijk. De cards kosten wel erg veel geld. Op fora en in het spel zie je tijdens het handelen op de transfermarkt vaak de afkorting ‘k’ achter een bedrag staan. Een ‘k’ verdienen betekent 1000 coins in het spel. Op de volgende manieren kun je, naast het gebruiken van cheats voor MUT 21, snel veel geld verdienen in het spel.

Twee kaarten met elkaar vergeleken

Solo challenge

MUT geeft je een beloning voor het spelen van games tegen andere spelers of tegen de computer. Als je net begint met het spel en je weet niet waar je moet beginnen, zijn de solo opdrachten een goed begin. Deze, over het algemeen, zeer gemakkelijke opdrachten, zijn tegen de computer en best makkelijk om te winnen.

Verkoop badges in het Auction House

In Madden Ultimate Team kun je vier verschillende badges verdienen: Elite, Gold, Silver en Bronze door onder andere solo challenges en head-to-head seasons te voltooien. Deze badges kunnen worden verhandeld in het Auction House voor veel coins. Als je besluit de badges te houden krijg je echter wel premium beloningen in Madden 21. Denk dus goed na voordat je een verdiende badge gaat verkopen!

Collections volledig maken

Een van de beste manieren om redelijke beloningen in de vorm van coins te verdienen. Als je een set compleet hebt gemaakt door het spelen van wedstrijden of het voltooien van andere opdrachten, krijg je er geld voor. De hoogte van het bedrag hangt af van de grootte van de set en de moeilijkheidsgraad (difficulty).

Marktprijs in de gaten houden

Een andere manier om extra coins te verdienen is door de marktprijzen van spelers en items in de gaten te houden. In het weekend zijn bijvoorbeeld meer gamers actief en daarom ook meer spelers in het tranfer block te vinden. Je kunt in het weekend en als het avond is in Amerika (waar de meeste gamers zitten) vaak goedkope spelers vinden die je kunt gebruiken voor jouw team, of kunt doorverkopen voor een betere prijs.

Muthead coins

Op de website Muthead.com (ook bekend van Futhead.com) kun je een overzicht vinden van alle spelers, actuele prijzen en informatie uit het spel Madden 21 Ultimate Team. Je kunt voor in-game coins uit bijvoorbeeld FIFA 21, NFL 21 en Madden 21 speciale Muthead coins kopen. Ook kun je ze random verkrijgen door een actief lid op het forum te zijn. Deze coins kun je op een later tijdstip weer doorverkopen aan leden van de website voor coins in het spel, of gebruiken om speciale functies vrij te spelen op het forum zelf. Als je deze Muthead munten goedkoop weet in te kopen, kun je deze op een later tijdstip weer verhandelen.

Kopen en verkopen van kaarten (cards)

Als je eenmaal een goed team hebt verzamelt voor jouw club kun je proberen om jouw beste spelers, als je een dag of meerdere dagen niet kunt spelen, voor hoge prijzen te verkopen. Schrijf de namen op van deze spelers en als ze verkocht zijn koop je deze voor minder coins gewoon weer terug! Daarnaast is het ook raadzaam om regelmatig de markt af te zoeken voor goedkope spelers die je weer door kunt verkopen.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.