Malta: paradijs voor liefhebbers van historische monumenten

Malta

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Malta wordt een steeds populairdere vakantiebestemming onder Nederlanders en biedt veel verschillende mogelijkheden en afwisseling tijdens je vakantie. Van historische plekken tot een druk uitgaansleven. In deze blog ga ik je vertellen wat er allemaal voor bijzonders er te zien is op het Eiland in de Middellandse zee. 

Malta

Malta is het grootste eiland van de drie eilanden. Door de ligging in de middellandse zee is er op het eiland altijd een zonnige temperatuur aanwezig. Op Malta zijn de twee grootste steden de hoofdstad Valletta en St Julians. Waar Valletta bekend staat om zijn historische cultuur en gebouwen, staat St Julians meer bekend bij jongeren vanwege het bruisende  uitgaanscentrum. Het andere eiland dat bij de eilandengroep behoort is Comino en staat bekend om de Blue Lagoon, een prachtig strand met helderblauw water.

Valletta

Valletta staat bekend om zijn historische bouwwerken en je kunt er een dagje heerlijk rondlopen en genieten van historische straatjes. Daarnaast heeft Valletta ook de tuinen van Barrakka, die een prachtig uitzicht geven over de haven. De Casa Rocca Piccola, vertaalt het paleis van de tuin, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Waarom deze naam zul je denken, vroeger mocht je in Malta geen tuin hebben en dit paleis was het eerste huis waarbij een tuin zat. De eigenaren hebben een deel van het paleis toegankelijk gemaakt voor bezoekers. Hierdoor kun je kennismaken met de maltese geschiedenis en architectuur. 

Gozo

Het eiland naast Malta, genaamd Gozo is het kleinere eiland van de twee. Door middel van een boot, als passagiers of met de auto of motor, aan boord stappen en de oversteek naar het eiland maken. De overstap duurt 20 minuten en gaat om de 45 minuten. De kosten betaal je pas als je retour gaat naar Malta. De hoofdstad en het bruisende hart van Gozo is Victoria en staat bekend om de Citadel. Langs de vestingmuur biedt het een prachtig uitzicht over de stad. Ook Basiliek van de Gezegende Maagd van Ta’ Pinu is het bezoeken zeker waard en bevindt zich in het plaatsje Għarb. Wanneer je de auto of motor hebt meegenomen kun je ook een prachtige safari maken op Gozo. Ook zijn er op Gozo genoeg wandelroutes voor wandelaars, waarin je de diversiteit van het eiland ziet. 

Reizen

Wil je alles in één keer regelen? Ga dan Op vakantie naar Malta met FTI. Zij bieden verschillende mogelijkheden voor soorten vakanties en accommodaties. Malta beschikt over een goede infrastructuur en je kunt hiermee ook goed het land bezoeken door middel van een auto. Ook kan het OV Hiervoor een goede mogelijkheid bieden om het land te ontdekken. Weet wel dat ze net als in Engeland, ook in Malta aan de linkerkant van de weg rijden. Gelukkig kun je wel in Malta met de euro betalen en heb je geen last van wisselkoersen. Ook is het een betaalbaar land vergelijken met andere zonnige vakantiebestemmingen. 

Malta is een land waar de zon altijd schijnt en er een fijne temperatuur is. Het land bestaat uit de bewoonde eilanden Malta en Gozo. Beide eilanden bieden veel mooie en historische bezienswaardigheden, waarmee je de Maltese cultuur kunt ontdekken. 


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.