Meer bewegen – Zeker in de huidige tijd een aandachtspunt

Meer bewegen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Dat bewegen goed voor je is, dat is algemeen bekend. Nu we weer in een lockdown zitten is het nog belangrijker om aandacht te besteden aan hoe vaak je beweegt. Bovendien lopen mensen met overgewicht meer risico met de verschillende varianten van corona. Of je je nu wel of niet laat vaccineren, het helpt als je geen overwicht hebt, en niet alleen tegen de gevolgen van corona.
Lees hier waarom je een stepper kunt overwegen om thuis meer te bewegen. Wist je trouwens dat een aerobic stepper een goedkope en veelzijdig fitness apparaat is?

Minder bewegen als gevolg van de lockdown

Veel mensen bewegen minder tijdens een lockdown. Zeker mensen die noodgedwongen thuis werken. Voorheen liep je op kantoor nog wel eens naar een collega en/of naar het koffie apparaat of naar een vergadering op een andere verdieping. Nu zit je op een plek, alles gebeurt virtueel en de koffiemachine is waarschijnlijk veel dichterbij.

Maar ook kinderen en niet werkenden bewegen vaak minder. Kijk maar op straat, het is veel stiller. winkels zijn dicht, scholen zijn dicht. Mensen zitten veel meer binnen. Zelfs bezoeken aan de supermarkt worden beperkt of de boodschappen worden thuis bezorgd.

Thuis meer bewegen – het kan

Kom in actie en probeer jouw dagelijkse routine qua bewegen in stand te houden. Veel mensen doen een lunchwandeling, prima natuurlijk. Maar ook frequent een klein stukje lopen/bewegen is heel goed.

Wist je dat
Meer bewegen jouw eigen verantwoordelijkheid is en heel veel voordelen heeft.

Met een stepper bijvoorbeeld, dat is een soort verzamelnaam voor heel veel verschillende apparaten kan dat thuis makkelijk. Ook als je aan het werk bent. Verdiep je eens in de mogelijkheden. Voor onder de 100 Euro koop je al een mini-stepper of aerobic stepper. Ideale fitness apparaten om een aantal malen per dag even 15 minuten in beweging te komen. Bijvoorbeeld tijdens een telefonisch overleg.

Misschien een goed investering om uit je thuiswerkvergoeding te betalen. Eigenlijk zou de werkgever het moeten betalen, die heeft immers ook baat bij gezonde werknemers. Maar zo een feest zal het wel niet worden.
Dat boeit ook niet, het gaat om  jouw gezondheid en daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Overigens kan je ook jouw dagelijks woon-werk verkeer met een thuis fitness apparaat nabootsen. Want oook dat mis je iedere dag wanneer je thuis werkt.