Meer bewegen? Zo zorg je ervoor dat je (ongemerkt) meer beweegt!

ongemerkt meer bewegen

Heb jij geen tijd of zin om te sporten, maar wil je wel wat kilo’s kwijt of/en je fit voelen? Dan hoef je je zeker niet in alle bochten te wringen om toch naar de sportschool te gaan. Er zijn een aantal manieren om toch veel meer te bewegen, zonder dat je tijd verliest of er te veel moeite voor moet doen.


Stel wandeldoelen voor jezelf

Je kan jezelf dagelijkse wandeldoelen stellen om meer te wandelen op een dag. Met wandelen verbrand je calorieën en werk je aan je conditie en aan een fit lichaam. Daarnaast is wandelen, en zeker wandelen in de buitenlucht, erg goed voor je humeur. Met wandeldoelen stellen bedoel ik niet dat je na je werk nog een wandeling moet maken van 10 km. Ik bedoel met het stellen van wandeldoelen dat je gaat kijken naar het uitbreiden van de wandelmomenten op een dag. Dit kunnen kleine doelen zijn zoals vaker heen en weer lopen om koffie en thee te halen (ook voor collega’s die je vast dankbaar zullen zijn). Neem vaker (of altijd) de trap in plaats van de lift. Doe wandelend de boodschappen, als dat mogelijk is. En, hier zal de hond ook blij mee zijn, loop net iets langere rondjes als je de hond moet uitlaten (of ga Pokémon Go spelen).


Pak vaker de fiets, of parkeer de auto verder weg

Het is ook een goed idee om vaker de fiets te pakken. Naar je werk (als het qua tijd en afstand te doen is), om boodschappen te doen, om ergens te winkelen. Tsja, wanneer eigenlijk niet? Nog een tip is om de auto verder weg te zetten. Huh, hoe bedoel je? Ik bedoel eigenlijk dat je zo vaak mogelijk moet proberen om gratis te parkeren. Op veel plekken, denk aan in de stad parkeren of vlak bij het strand, moet je betalen om te kunnen parkeren. Als je dan probeert gratis te parkeren (maar wel verder weg) heb je gelijk een mooie wandeling te pakken naar de plek waar je moet zijn. Je bespaart dan én een hoop geld én je hebt gelijk een hoop stappen te pakken en calorieën verbrand.

Meer bewegen op vrije dagen

Probeer op vrije dagen meer te bewegen. Onder meer bewegen valt ook een dagje shoppen (eventueel inclusief een stadswandeling), het bezoeken van een groot museum of een botanische tuin (reken maar uit hoeveel stappen je dan extra zet). Wandelen in de duinen, op het strand, in het bos of in een natuurgebied of omgeving waar je nog niet eerder bent geweest kan ook heel leuk zijn! Of ga een keertje geocachen, dat is eigenlijk een soort schatzoeken met behulp van GPS. Wil je toch graag sporten in de sportschool maar heb je weinig tijd? Zorg er dan gewoon voor dat je op je vrije dagen sport. Je kan beter sporten op een dag dat je vrij bent, alle tijd hebt en uit kan rusten dan op een dag dat je al gewerkt hebt en moe bent.


Plaats een reactie