Met Bitcoins betalen bij Microsoft en Xbox

Microsoft Bitcoin

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op 11 december 2014 maakte het softwareconcern Microsoft bekend dat ze betalingen middels Bitcoin accepteren voor het aankopen van apps, games en andere zaken die Microsoft aanbiedt. Hiermee is Microsoft het allereerste grote softwarebedrijf dat de Bitcoin volledig zal gaan steunen. Hiermee verslaan ze rivalen als Google en Apple. Microsoft maakt gebruik van de dienst BitPay om de transacties met de digitale munt mogelijk te maken. In 2014 wordt deze optie aangeboden in de Verenigde Staten om later (2015) ook in Europa en andere te worden ingevoerd. De acceptatie van Microsoft wordt door crypto experts als belangrijke positieve zet gezien voor de cryptocurrency.

Bitcoin

Bitcoin is een digitale munteenheid die als BTC wordt afgekort. Deze cryptomunt wint sinds enkele jaren aan populariteit en er komen anno 2014 steeds meer bedrijven bij die Bitcoin accepteren als betaalmiddel. Het verschil met de bekende valuta als de Euro en de Amerikaanse dollar is het feit dat Bitcoin volledig digitaal is en eigenlijk alleen maar een stukje code op een laptop, iPad, PC of ander toestel is. Met Bitcoin is het in Nederland bijvoorbeeld mogelijk om eten te bestellen bij thuisbezorgd.nl, online te shoppen bij diverse webwinkels en bij diverse restaurants over het gehele land verspreid.

BitPay en Microsoft

Microsoft maakt gebruikt van de populaire dienst BitPay om de transacties voor aankopen te verwerken. BitPay is een elektronisch betaalsysteem voor de Bitcoin waarmee een bedrijf betalingen via Bitcoin kan verwerken en accepteren. Het principe werkt nagenoeg gelijk als een betaling met IDEAL, Mastercard, Visa of PayPal. Bedrijven kunnen er zelfs voor kiezen om de verkregen coins direct in ‘echte’ valuta te laten storten op de bankrekening om op deze manier niet te veel risico te lopen dankzij de instabiele koers van de Bitcoin. De directeur Eric Lockard (gaat onder andere over de Universal Store bij Microsoft) geeft aan dat hij verwacht dat de groei van Bitcoin aan blijft houden en dat Microsoft door de invoering vooruit kan blijven lopen in de trend.

Gevolgen van de acceptatie van Microsoft

Direct na de bekendmaking middels een persbericht van Microsoft is de koers van de munt binnen een dag met zes procent (ongeveer 19 Amerikaanse dollar) gestegen. Op de betaalpagina van het bedrijf valt voor inwoners van de Verenigde Staten nu te lezen: ‘Het is nu mogelijk voor bitcoin te kiezen bij het betalen van apps, games en andere digitale content’. Experts geloven dat de acceptatie van een van de grootste softwareontwikkelaars ter wereld een grote stap is in de acceptatie van Bitcoin in het algemeen.

Wat kunt u kopen met Bitcoin bij Microsoft?

In 2014 kunnen alleen gebruikers in de Verenigde Staten gebruik maken van deze optie. De dienst werd in overige landen in 2015 verder uitgerold. Gebruikers kunnen met BitCoin onder andere:

 • Het saldo van een Microsoft account opwaarderen
 • Xbox spellen kopen
 • Muziek kopen
 • Video’s huren

Hoe waardeer ik mijn saldo op met Bitcoins op een Microsoft account?

 1. Log in op de betaalpagina van Microsoft met uw Microsoft accountgegevens
 2. Selecteer Betaalopties > Microsoft Account > Betaling met Bitcoin
 3. Selecteer het bedrag dat u aan uw account wilt toevoegen en klik op volgende
 4. Kijk het bedrag goed na en gebruik uw digitale portemonnee om uw saldo op te waarderen
 5. (op de laptop of PC) Selecteer betalen met Bitcoin en betaal direct vanuit uw wallet
 6. (op de smartphone) Scan de QR code met de mobiele wallet app naar keuze
 7. (alternatieve manier) Kopieer het adres waar de Bitcoins naar toe moeten en doe de betaling handmatig.

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.