Mijn kat weigert droogvoer te eten: wat te doen?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Dat veel katten kieskeurig zijn, is bij katteneigenaren wel bekend. De ene keer haalt de kat zijn of haar neus op voor brokjes en een andere keer valt ze aan alsof hij of zij tien dagen niet heeft gegeten. Toch kun je een aantal dingen doen om er voor te zorgen dat jouw kat gewoon droogvoer opeet. In deze blog bekijken we de oplossingen voor katten die weer hun kattenbrokjes laten staan!

Droogvoer is niet zo slecht als sommigen beweren

Sommige kampen beschrijven droog kattenvoer als “soort ongepast”. Dit komt door het lagere water- en eiwitgehalte en het hogere koolhydratengehalte. Droog kattenvoer is echter niet schadelijk als de kat toegang heeft tot en voldoende water drinkt. Droog kattenvoer heeft zijn inherente voordelen

Het kan langer worden bewaard nadat de verpakking is geopend, zolang ze in luchtdichte containers worden geplaatst.

Kattenbrokjes kunnen langer in de bak worden gelaten, zodat de kat toegang heeft tot voer zelfs als de eigenaar overdag weg is, een voordeel voor drukke kattenouders

Dit soort brokjes zijn goedkoper dan natvoer in blik voor katteneigenaren met een beperkt budget.

Waarom jouw kat weigert om droogvoer te eten

Weigert je kat voortdurend om droogvoer te eten? Breng haar dan naar de dierenarts toe om zo eventuele problemen uit te sluiten. Als de kat wel gewoon helemaal gezond is, kunnen de onderstaande redenen misschien bijdragen aan het niet eten van droogvoer.

Niet bereid om ander voer uit te proberen

Sommige katten raken bekend met de smaak en textuur van een bepaald voer en zullen niet bereid zijn om nieuw voer te proberen. Het is daarom belangrijk om een ​​kitten al op jonge leeftijd bloot te stellen aan een grote verscheidenheid aan smaken en soorten voedsel.

Niet geschikt voor jouw kat

De brokjes, vorm, hardheid en textuur van droogvoer zijn mogelijk niet geschikt voor jouw kat. Studies hebben aangetoond dat deze kenmerken van kattenbrokjes kunnen bijdragen aan de algehele smakelijkheid van een bepaald droogvoer voor een kat. De grootte en vorm van de brokjes moet worden ontworpen voor de kaak van specifieke kattenrassen, zodat ze de brokjes gemakkelijker kunnen oppakken. De brokhardheid moet zodanig zijn dat de kat erop kan kauwen voor een betere spijsvertering en dat de textuur belangrijk is om de smaak te accentueren en de smakelijkheid te verbeteren.

Geen schoon water in de buurt

Sommige katten weigeren droogvoer te eten, simpelweg omdat ze meestal geen toegang hebben tot vers, schoon water. Dit kan een kat afschrikken, omdat ze bang zijn om uit te drogen. Zorg er dus altijd voor dat er vers en schoon water in huis is waar de kat bij kan.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.