Miss Montreal als coach van The Voice of Holland sinds 2015

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Miss Montreal nam plaats in de jury van The Voice of Holland 2015. Het programma was in het najaar van 2015 te zien zijn op de zender RTL4. Zij verving samen met zangeres Anouk de zangeressen Trijntje Oosterhuis en Ilse DeLange. Beide ex-juryleden van TVOH hebben het te druk met hun eigen carrière. Trijntje gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Song festival. Ilse is druk met de Common Linnets die op internationale tour gaan. Miss Montreal ging graag in op de uitnodiging in om deel te nemen aan de jury van The Voice of Holland 2015.

Miss Montreal coach van The Voice of Holland 2015

Miss Montreal kreeg de uitnodiging om jurylid te worden van Talpa, John de Mols productiehuis. Zij zijn verantwoordelijk voor de productie van The voice of Holland. Zij twijfelde niet lang en nam de uitnodiging graag aan. Blij en verrast was ze toen ze hoorde dat Anouk het tweede nieuwe jurylid zou worden van The Voice of Holland 2015. Naast Miss Montreal en Anouk zijn de vertrouwde gezichten van Marco Borsato en Ali B weer te zien in het zesde seizoen.

Het zesde seizoen van The Voice of Holland

Volgens de programma directeur van RTL4 Erland Galjaard en John de Mol krijgt het zesde seizoen van The Voice of Holland meer reality- gehalte. Mede dankzij de coaches Miss Montreal en Anouk krijgt de talentenjacht een iets rauwer randje. Het televisieprogramma zal iets minder “strak” worden als de eerst vijf seizoenen. De kandidaten worden meer gevolgd en van te voren meer in beeld gebracht. The Battles worden uitgezonden vanuit de Gashouder in Amsterdam.

Miss Montreal ’s deelname aan De Beste Singer-Songwriter

Miss Montreal vindt haar deelname aan het programma De Beste Singer-Songwriter als jurylid een goede leerschool. Zij denkt dat zij zich beter in kan leven in de kandidaten van The Voice of Holland. Door haar deelname aan dat programma weet zij hoe spannend het is voor de kandidaten om op te moeten treden. Omdat Miss Montreal coach wordt van The Voice of Holland 2015 moest er voor haar een ander jurylid gezocht worden. Jacqueline Govaert (oud Krezip zangeres) vervangt Miss Montreal als jurylid bij de Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Wie is Miss Montreal

Haar volledige naam is Roos-Anne Hans en is geboren op 22 september 1984 in Dedemsvaart. Roos-Anne (Sanne) Hans is een singer-songwriter. Zij begeleidt zichzelf op gitaar en speelt rock en pop. Montreal is de naam van een band die onder leiding staat van Sanne Hans. In 2008 is Sanne te zien in een reclame spotje voor een bepaald merk smeerkaas. Giel Beelen (3FM-DJ) ontdekte Sanne en vanaf dat moment gaat het goed met haar carrière. Het liedje wat Sanne zingt in de reclame heeft zij niet zelf geschreven. Al sinds Sanne klein was schreef zij al liedjes en vanaf haar pubertijd speelde ze al in verschillende bandjes. Een van deze bandjes is de meidengroep Ysis. Wanneer Sanne praat stottert zij. Tijdens het zingen heeft Sanne daar geen last van.

Sanne in de tv-commercial

Nadat Sanne gestopt was met de meidenband Ysis werd ze gevraagd voor een tv-commercial. Sanne was in 2008 te zien in een reclame van Frico- smeerkaasmerk Slankie. Zij was daar te zien met een gitaar en zong: “Gelukkig heb ik altijd nog een goed lijf”. Terwijl zij deze tekst zong zag je op de televisie allerlei gênante situaties.

Eerste en tweede single

De eerste single van Sanne heet ´Just a Flirt´. Deze single werd in 2008 uitgebracht. Dankzij deze hit wordt zij uitgekozen als 3FMSerious Talent. Haar tweede single verscheen in mei 2009 en heet ´This Is My Life´. Na het uitbrengen van de tweede single krijgt ze een contract bij 8Ball Music. Samen met haar band werkt zij aan een debuutalbum

Het debuut album

De naam van het debuutalbum is Miss Montreal. Wanneer het debuutalbum is uitgekomen is Sanne vaak te zien op televisie en te horen op de radio. Dankzij deze optredens krijgt Sanne steeds meer bekendheid. Vooral de nummers ‘Seven Friends‘ en het nummer ’Addicted To Crying’ zijn in die tijd vaak op de radio en televisie te horen. Beide nummers komen van haar debuutalbum.

Kerstsingle

In 2009 vertelt Sanne in de herfst dat zij bezig is met een kerst single. In begin v december 2009 komt haar eerste kerstsingle dan ook uit. De naam van deze single is: ‘Being Alone At Christmas. Zoals de naam van de single al doet vermoeden is dit liedje heel herkenbaar. Zoals de vele kerstnummers is in dit liedje ook het gerinkel van kerst belletjes te horen. Samen met een koor en een refrein is Sanne er in geslaagd een echt kerstnummer te maken.

Het tweede, derde album

Begin 2010 vliegt Sanne naar Los Angeles. Zij is daar om inspiratie op te doen voor haar tweede album. In juli 2010 komt het nieuwe album uit. De naam van het album is So …Anything Else? In april 2012 komt haar derde album uit ‘I am Hunter’ zij presenteerde dit album in Paradiso in Amsterdam.

Sanne op theatertour

In 2012 gaat Sanne op theatertour met haar band. De naam van de theatershow is S-ss-sss-anne! Met deze show kun je niet alleen Sanne haar muzikale kant maar ook haar persoonlijke kant leren kennen. De theatershow stopte in 2013. In hetzelfde jaar kwam er ook een Miss Montreal tijdschrift uit.

Het vierde album

Het vierde album met de naam ‘Irrational’ werd uitgebracht in 2014. In februari 2015 startte zij met haar tweede theatershow met de naam ‘Onmeunig Sanne’. Tijdens deze show laat zij anekdotes horen afgewisseld met persoonlijke liedjes.

Programma directeur Erland Galjaard

Erland Galjaard programma directeur bij RTL4 is erg blij met de komst van de twee coaches. Hij vindt Miss Montreal (Sanne Hans) en Anouk twee vakvrouwen. Erland vindt dat beide vrouwen een voorbeeld zijn voor veel muzikanten en zangers. Het programma heeft twee waardige vervangers gevonden voor Trijntje Oosterhuis en Ilse DeLange.

Bronnen en referenties
  • http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/miss-montreal-stond-perplex-om-voice
  • http://www.showbizznetwork.nl/website/zesde-seizoen-the-voice-of-holland-rauwer-en-meer-reality/
  • http://www.televizier.nl/nieuws/amusement/talentenjacht/jacqueline-govaert-vervangt-miss-montreal-in-de.5444590.lynkx
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Miss_Montreal
  • http://www.3fm.nl/artiest/18/miss-montreal/biografie

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.