Mooie krullen met de curly girl methode

Mooie krullen met de curly girl methode

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Heb jij steil haar maar droom je altijd al van krullend haar? Het maken van een krullenbos is tegenwoordig mogelijk zonder het gebruik van een krultang of een permanentje. Merk je bijvoorbeeld dat jouw (normaal steile) haar na een regenbui een beetje krullerig oogt? Dan kan je met de curly girl methode heel makkelijk kijken of je zelf krullen kan creëren. Ook maak je jouw krullen nog mooier door het gebruik van de curly girl methode.

Wat is de curly girl methode?

De curly girl methode is een immens populaire methode om de mooiste krullen tevoorschijn te toveren. Wanneer je steil haar hebt maar merkt dat er een slag naar voren komt wanneer je onder de douche vandaan komt of wanneer je in een flinke regenbui bent belandt, dan is deze methode misschien iets voor jou! Ook wanneer je krullen hebt maar deze zo mooi mogelijk wilt maken is deze methode geschikt.

Hoe werkt de curly girl methode?

De curly girl methode bestaat uit verschillende stappen en het gebruik van speciale haarverzorgingsproducten. Hieronder leggen wij uit welke stappen je moet volgen om de mooiste krullen tevoorschijn te toveren!

Stap 1: Was je haar met shampoo

Allereerst was je jouw haar met de juiste shampoo. Je wast je haar om alle restjes van de haarverzorgingsproducten die je hiervoor gebruikte te verwijderen. Bekijk ook de haarverzorgingsproducten die passen bij de curly girl methode. Het is belangrijk dat je kiest voor een shampoo met sulfaten. Voor de laatste wasbeurt voordat je de curly girl methode gaat gebruiken.

Stap 2: Krultype bepalen om te kijken hoe vaak je je haren moet wassen

Er zijn grofweg drie verschillende soorten krultypes te onderscheiden. Zo heb je grove krullen, golvende krullen en spiraalvormige krullen. Het is belangrijk om te weten welke krullen jij hebt. Daarna kan je namelijk bekijken hoe vaak je je haren moet wassen. Bij golvende krullen was je je haar één keer per week. Je gebruikt dan eerst conditioner en dan de shampoo. Bij grove krullen was je je haar eens in de 7 tot 10 dagen. In de tussentijd kan je je haar eventueel wassen met een conditioner. Bij spiraalvormige krullen was je je haar alleen als het vet wordt. Eventueel kan je je haar tussendoor wassen met conditioner. Aan het einde van de wasbeurt spoel je het haar nog even met koud water.

Stap 3: Kies de juiste haarproducten

Iedere haarsoort heeft zijn eigen haarproducten die het beste werken om het haar zo mooi mogelijk te laten krullen. Om te weten welke haarproducten voor jouw haar het beste werken is het belangrijk om te kijken naar jouw haardichtheid, haardikte, porositeit en elasticiteit. Heb je van jezelf al een dikke bos haar en flink wat spiraalvormige krullen? Dan kan je het beste kiezen voor vettige butter of crème producten. Bijvoorbeeld producten die ook geschikt zijn voor kroeshaar. Heb je dunner haar en niet van jezelf een bos krullen? Dan kan je beter kiezen voor lichtere producten die het haar niet teveel verzwaren.

Stap 4: Laat jouw haar op de juiste manier drogen

Het gebruik van hete stylingproducten (zoals een föhn) is uit den boze. Hierdoor droogt jouw haar namelijk uit en krijg je een pluizige bos haar in plaats van mooie krullen. Voor de mooiste krullen laat je jouw haar opdrogen aan de lucht. Je houdt je hoofd naar beneden naar het douchen en droogt je haar door met de handdoek, microvezeldoek of hydrofiele doek in je haar te knijpen. Je wrijft dus niet met de handdoek over je haar!

Stap 5: Gebruik de haarproducten voor na het douchen

Na het deels drogen van het haar mag je de haarproducten in het handdoekdroge haar gaan “kneden”. Je hangt je hoofd ook nu weer “op de kop” en je kneedt het haar vanuit de punten naar boven. Daarna laat je het haar gewoon aan de lucht drogen. Als je haar droog is kan je het haar naar beneden laten hangen en het nog even kneden en even over je hoofdhuid tussen je krullen wrijven. Hierdoor creëer je meer volume en krijg je een hele flinke bos krullen.

Welke haarverzorgingsproducten passen bij de curly girl methode?

De haarverzorgingsproducten die passen bij de curly girl methode bevatten geen: Waxen, uitdrogende alcohol zoals ethanol, isopropyl of propanol, siliconen op oliebasis, sulfaten en minerale oliën.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.