Mount Isa: Excursies, tours en attracties in de omgeving

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Outback van Australië biedt voor ieder wat wils. Een ideale plek om de woestijn van Australië te ontdekken is Mount Isa. Deze woestijnstad met grote fabrieken, oude mijnen en een levendige lokale bevolking, is erg populair bij zowel backpackers als ‘oudere’ toeristen. Zij maken diverse uitstapjes in de omgeving. Dit doen de toeristen door een georganiseerde tour te boeken of zelf op stap te gaan, met eigen vervoer, in de omgeving van Mount Isa. Wat kun je allemaal doen in de omgeving? Welke leuke excursies of tours kun je boeken in Mt Isa in de staat Queensland? Wil je er overnachten? Lees dan meer informatie over slapen in Mt. Isa

Waarom naar Mount Isa?

Mount Isa is voor veel toeristen de eerste kennismaking met de Outback. Veel backpackers vliegen namelijk aan op Sidney en reizen de oostkust van Australië af. Als ze tegen het noorden van de staat Queensland komen, willen ze toch een deel van de Outback gaan zien. Vanaf Townsville en Cairns aan de oostkust, is Mount Isa de plek in Outback die het dichtste bij is. Mount Isa ligt in de Outback van Queensland en biedt, dankzij de rijke geschiedenis, veel leuke uitstapjes en vermaak.

De omgeving

Riversleigh Fossil Fields

Ten westen van Mount Isa liggen de Riversleigh Fossil Fields. Dit gebied beslaat 100 vierkante meter en staat bekend om de bijzondere fossielen die je hier aan kunt treffen. Je kunt hier fossielen vinden van onder andere mammoeten, vogels en reptielen, die allemaal in een ver verleden hebben geleefd in Australië. Je kunt hier zelf rondlopen en de informatieborden lezen, of een gids raadplegen tegen een kleine vergoeding.

Boodjamulla National Park

Dit nationale park in de omgeving van Mount Isa staat bekend om de Lawn Hill Gorge. Dagelijks vertrekken er meerdere tourbussen vanuit Mt Isa naar dit park toe. Ze bieden dagtripjes en tochten met overnachting aan. In dit park kun je oude fossielen vinden, lange wandelingen maken door de wilde natuur en zwemmen in een gorge (een water tussen kliffen in).

Excursie naar Longreach

Op een kleine 6 uur rijden met de bus of eigen vervoer ligt de stad Longreach. Een reis vanaf Mount Isa kun je niet binnen een dag ondernemen. Trek hier dus meerdere dagen voor uit. In de stad kun je onder andere het museum van de nationale luchtvaarmaatschappij Qantas bezoeken met daarin de eerste hangar van het bedrijf. Daarnaast is er een museum waar je leert over de geschiedenis van het landelijke leven in Australië. Daarnaast is het, volgens diverse reviews, ook een leuke en goedkope plek om te winkelen.

Porcupine Gorge National Park

Op een kleine 6 uur rijden naar het oosten ligt het Porcupine Gorge National Park. Dit park kun je als excursiereis en tour boeken, maar ook op eigen houtje verkennen. Let wel dat het geen dagtrip is, je moet er meerdere dagen voor uittrekken. Er zijn gelukkig wel voldoende slaapmogelijkheden in het park te vinden. Als je met eigen vervoer bent kom je vroeg of laat langs dit park als je richting de oostkust rijdt of vanaf Townsville naar Mount Isa toegaat. De bekendste attractie is de gorge, een waterrijk gedeelte tussen kliffen in. Je kunt hier, als het warm is buiten, lekker afkoelen tijdens een wandeling. Een tour is dan zonde van je geld en tijd. In het park kun je de volgende wandeling volgen:

  • Pyramid Track: 2.4 kilometer, duur: 1.5 uur
  • Pyramid Lookout: 400 meter, duur: 20 minuten

De Outback ontdekken

Met een georganiseerde tour kun je, onder begeleiding van een gids, een tocht maken door de echte Outback. Deze toch kun je voor één of meerdere dagen boeken. Als je een tour voor meerdere dagen boekt zal je moeten overnachten in de woestijn in een tentje, of voor de echte waaghals zonder tent. De gids neemt je mee in de geschiedenis van het gebied, naar de tijd van de goudzoekers en de ontdekking van Australië. Onderweg ga je dieren in het wild spotten en zien te overleven in de woeste Outback. Informatie over dit soort tours kan worden gevonden in de grote hotels en bij het informatiepunt in het Outback At Isa museum.

Zelf de omgeving ontdekken

Als je besluit om geen tour te boeken en de omgeving op eigen houtje te ontdekken, moet je wel goed oppassen. Je moet de nodige voorbereiding treffen voordat je op reis gaat. Zo moet je er voor zorgen dat je voldoende eten en water bij je hebt voor meerdere dagen tot weken (afhankelijk van het doel van de trip). Daarnaast is het verstandig om je bij de lokale VVV aan te melden en weer af te melden als je terug bent, dit in verband met de eigen veiligheid.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.