Nike Air Force 1 Jester in het zonnetje

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je aan Nike sneakers denkt zullen er een aantal modellen zijn waar je meteen aan denkt. De kans is groot dat je bij de namen van de modellen Air Force, Air Max maar ook de Internationalist meteen een beeld in je hoofd kan vormen. De Nike Air Force 1 Jester is een sneaker die misschien iets minder vaak te zien is in het straatbeeld dan de “standaard versie” maar die zeker even in het zonnetje gezet moet worden! Hij lijkt op de “basisversie” maar dan met meer speelse details! In deze blog lees je meer over dit model en de verschillende kleuren.

Over de Nike Air Force 1 Jester

Bekijk de Nike Air Force 1 Jester | Nike NL

De originele Air Force 1 werd in het jaar 1982 uitgebracht als basketbalschoen. Het werd de eerste Nike Air sneaker. Niemand had in het beginjaar bedacht hoe iconisch en populair deze sneaker zou worden. Niet alleen op de basketbalvelden maar ook zeker daarbuiten! De Air Force 1 Jester is een vernieuwde en speelse versie van de originele Air Force 1. Er zijn een aantal verschillen. Het eerste dat opvalt is de dikkere zool van de Jester. Verder is de Nike Swoosh aan de buitenkant een beetje schuin geplaatst, zelfs een stukje over de zool. Aan de Swoosh richting de achterkant van de zool vind je een los label. Aan de achterkant van de zool vind je een schuine stofopdruk met Nike Air en het logo.

Verkrijgbare kleuren

De Nike Air Force 1 Jester is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze kleuren kunnen per seizoen en jaar weer verschillen. Wij kijken ieder jaar weer reikhalzend uit naar de nieuwe kleuren!

Basiskleuren

Een echte musthave is de volledig witte Air Force 1 Jester. Dit is één van onze favoriete kleuren van dit model. Als je echte “basiskleuren” zoekt kan je ook gaan voor de zwarte variant of voor de combinatie wit en zwart.

wit jester

Opvallende kleurencombinaties

De Air Force 1 Jester XX is ook verkrijgbaar in wat meer opvallende kleurencombinaties. Wij vinden zelf de combinatie bio beige – wit – pink force heel erg gaaf. Deze combinatie heb je ook met een blauwe kleur in plaats van roze. Wij vinden het fijn dat het een leren schoen is die je dus ook iets makkelijker schoon kan houden.

Zoek je een kleur met een opvallende glanzende Swoosh? Dan kan je kiezen voor de Gunsmoke/Vast Grey/Thunder Grey/Metallic Pewter. Een zachtere, suède achtige stof en metallic swoosh. Deze is verkrijgbaar in een grijze en in een beige-achtige kleur.

De schoenen zijn ook verkrijgbaar in het wit met een knalroze of donkerblauwe swoosh, in het zwart met een witte zool of in een legergroene kleur met een witte zool.

air force jester

De legendarische Violet Mist

Wij kwamen voor het eerst in aanraking met de Nike Air Force 1 Jester XX in de kleur Violet Mist, een pastelkleur paars. Op de officiële website van Nike is deze kleur niet (meer?) verkrijgbaar. Wel kan je deze kleur nog vinden in verschillende (buitenlandse) webwinkels. Het is belangrijk om te kijken of je de schoenen op een betrouwbare website besteld!